• یکشنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۰:۱۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403020201603
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

کشاورزی دانش بنیان، امنیت غذایی را رقم می زند

کشاورزی دانش بنیان، امنیت غذایی را رقم می زند

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه دومین استان از نظر تعدد مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهی هستیم، یادآور شد: باید به طرف شرکت‌های دانش بنیان برویم، زیرا کشاورزی دانش بنیان، امنیت غذایی را رقم می‌زند.

صالح محمدی امروز، ۲ اردیبهشت ماه در آیین معارفه سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور(جانوری)، با بیان اینکه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور سه پژوهشکده در اصفهان، تبریز و رشت دارد، اظهار کرد: پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری رشت یک ظرفیت ملی است.

وی با اشاره به پتانسیل‌های بی‌نظیر منطقه شمال کشور به ویژه گیلان در حوزه ذخایر ژنتیکی و اکوسیستم‌های غنی، افزود: جنگل های هیرکانی یکی از ذخایر ارزشمند گیاهی و جانوری شمال کشور محسوب می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان توجه به شیلات و آبزیان و اقتصاد دریامحور را مورد تاکید رهبر انقلاب و در دستور کار مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: استان های ساحلی نقش مهمی در اقتصاد دریامحور با اولویت آبزی پروری و ذخایر ژنتیکی دارند.

محمدی، گیلان را جزو سه استان برتر کشور در صنعت طیور دانست و متذکر  شد: رتبه نخست تولید جوجه یکروزه را داریم و سال گذشته در حوزه تولید ماهیان خاویاری(گوشت و خاویار) نیز جایگاه اول را کسب کردیم.

وی با اشاره به جایگاه گیلان در تولید نژادهای دام و طیور محلی، تاکید کرد: این اطلاعات باید به طور دقیق ثبت شود تا بتواند پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری را به اهداف تعریف شده برساند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی به اهتمام وزیر جهاد در حوزه تحقیقات اشاره کرد و ادامه داد: همه پژوهشکده ها و پژوهشگاه ها و مراکز و موسسات علمی و تحقیقاتی استان در بخش های کشاورزی و برنج و ابریشم و چای و تاسماهیان و... باید به پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری پیوند بخورند.

وی با بیان اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در بازه زمانی چهار سال در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، بیان کرد: تشکیل شورای تحقیقات بسیار مهم است تا بتوانیم با کمک علم روز، دغدغه‌های استان گیلان را رفع کنیم.

محمدی، گیلان را استانی پر باران دانست و اضافه کرد: طی چند سال اخیر در حوزه منابع آبی با مشکل مواجه هستیم و ذخیره سد سفیدرود از ۱.۶ میلیارد متر مکعب به ۶۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته؛ این در حالی است که ۷۱ درصد اتکای کشاورزی استان به سد سفیدرود است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر لزوم ارتقای بهره‌وری در حوزه آب، عنوان کرد: بیوتکنولوژی ابزاری کارآمد در شرایط سخت است و می‌تواند به تامین امنیت غذایی که مورد تاکید رهبر انقلاب است، کمک کند.

وی با اشاره به نقش پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در اصلاح نژاد گیاهی و جانواری، خاطرنشان کرد: این مجموعه علمی و تحقیقاتی باید از نظر منابع انسانی غنی شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه دومین استان از نظر تعدد مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهی هستیم، یادآور شد: باید به طرف شرکت‌های دانش بنیان برویم، زیرا کشاورزی دانش بنیان امنیت غذایی را رقم می‌زند.

وی با تاکید بر لزوم همکاری مراکز و موسسات تحقیقاتی استان با شرکت‌های دانش بنیان کشاورزی، اضافه کرد: شرکت‌های دانش بنیان و فناور کشاورزی در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور به کارگیری شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha