به گزارش ایسنا، فارس به عنوان بخشی از برنامه اینترکاسموس(Interkosmos) اتحاد جماهیر شوروی با فضاپیمای سایوز TM-۳ به ایستگاه فضایی میر(Mir) رفت.
به نقل از اسپیس، محمد فارس که اولین فضانورد سوری و دومین فرد عرب بود که به فضا پرواز کرد، در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
مرگ وی روز جمعه(۱۹ آوریل) توسط رسانههای سوریه منتشر شد. بر اساس گزارشها، وی در اثر یک بیماری طولانی در ترکیه که از سال ۲۰۱۲ در آنجا زندگی میکرد، درگذشته است.
فارس که در سال ۱۹۸۵ به عنوان بخشی از برنامه Interkosmos اتحاد جماهیر شوروی انتخاب شد، اولین و تنها پرواز فضایی خود را در تاریخ ۲۲ ژوئیه ۱۹۸۷ انجام داد.
وی با پرتاب سایوز TM-۳ همراه با فضانوردان الکساندر ویکتورنکو و الکساندر پاولوویچ الکساندروف، دوازدهمین فرد غیر روس نام گرفت که در یک پرواز فضایی روسی به فضا میرود و همچنین به اولین بازدید کننده خارجی از ایستگاه فضایی میر تبدیل شد.
فارس در طول این ماموریت یک هفتهای، کشور سوریه را از مدار زمین رصد کرد و در تحقیقات علمی از جمله پردازش مواد و آزمایشهای بیولوژیکی مشارکت کرد.
وی در طول یک پخش زنده از ایستگاه فضایی میر گفت: ما اکنون بر فراز کشور عزیزمان سوریه پرواز میکنیم. در این لحظه شعف انگیز، من عمیقترین احترام و عشق خود را برای همه مردمم در همه جا نثار میکنم.
فارس همچنین اولین کسی بود که خاک زمین را به فضا برد. او در سال ۲۰۱۵ در مصاحبهای با روزنامه نشنال متعلق به امارات متحده عربی گفت: من با خودم یک شیشه از خاک دمشق را به فضا بردم.
فارِس در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۱۹۸۷ با ویکتورنکو و الکساندر لاویکین از اعضای خدمه ساکن ایستگاه فضایی میر با فضاپیمای سایوز TM-۲ به زمین بازگشت. این اولین باری بود که خدمه ایستگاه فضایی میر با یک فضاپیما به فضا میرفتند و با فضاپیمای دیگری به زمین بازمیگشتند.
فارِس در مجموع ۷ روز و ۲۳ ساعت و ۴ دقیقه را در فضا سپری کرد. طبق گزارش انجمن کاوشگران فضایی و ثبت مسافران فضایی، او ۲۰۹امین فردی بود که به فضا پرواز کرد و ۲۰۲امین فردی بود که به دور زمین چرخید.
فارِس به روزنامه نشنال گفت: اگر بخواهم حس به فضا رفتن، دیدن سیاره زمین از آنجا، دیدن سوریه از بالا و آن احساس غرور از انجام کاری تاریخی برای کشورم و اعراب را توصیف کنم، چندین روز باید صحبت کنم.
وی با نام کامل محمد احمد فارِس در تاریخ ۲۶ مه ۱۹۵۱ در شهر حلب سوریه به دنیا آمد. او در سال ۱۹۷۳ از مدرسه خلبانی نظامی در حلب فارغ التحصیل شد و در نیروی هوایی سوریه خلبان شد.
فارِس برای پرواز فضایی خود در کنار یکی دیگر از اعضای نیروی هوایی سوریه به نام منیر حبیب که هرگز به فضا پرواز نکرد، آموزش دید.
از او به عنوان قهرمان اتحاد جماهیر شوروی یاد میشود و موفق به دریافت نشان لنین برای ایفای نقش در برنامه Interkosmos شد.
فارِس پس از انجام مأموریت فضایی خود به حلب بازگشت و به خدمت در ارتش سوریه ادامه داد و به درجه ژنرالی رسید تا اینکه سرانجام در سال ۲۰۱۲ به همراه خانوادهاش به ترکیه پناهنده شد.
انتهای پیام
نظرات