• شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۹:۴۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403020100748
  • خبرنگار : 71271

/بسته خبری علم و فناوری/

نقشه «استارلینک» برای مسمومیت تدریجی ما/پنگوئن‌هایی که زیرآبی می‌روند !

نقشه «استارلینک» برای مسمومیت تدریجی ما/پنگوئن‌هایی که زیرآبی می‌روند !

علم و فناوری ایران و جهان، امروز با رخدادهای گوناگونی همراه بود که گزیده‌ آنها در این گزارش آمده است.

به گزارش ایسنا، دبی در حال تجربه یکی از بدترین سیل‌های تاریخ خود است و بسیاری از این موضوع حیرت زده شده‌اند، زیرا این کشور ده‌ها سال برای کنترل آب و هوا تلاش کرده و از روش‌های بارورسازی ابرها استفاده کرده است. بارورسازی ابرها کاری است که نه تنها دبی بلکه بسیاری از کشورها از آن برای کنترل آب و هوا استفاده می‌کنند. از اوایل دهه ۱۹۹۰، امارات متحده عربی از روش بارورسازی ابرها استفاده کرده تا بارش را در مکان‌هایی که در غیر این صورت باران وجود نداشته باشد، آغاز کند.

حال این سؤال پیش می‌آید که آیا بارورسازی ابرها عامل وقوع سیل در دبی است؟ برای اطلاع از این موضوع بر روی این لینک کلیک کنید. 

مارک زاکربرگ می‌گوید دستگاه پوشیدنی جدید متا که به‌زودی عرضه می‌شود، قادر خواهد بود سیگنال‌های مغز را بخواند و اولین کاربرد آن برای عینک‌های واقعیت افزوده خواهد بود. این دستگاه بدون نیاز به کاشت در مغز قادر به انجام این مهم است.

بیشتر بخوانید: مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

ناسا یک انیمیشن را از قمر «آیو» سیاره مشتری منتشر کرده که با استفاده از داده‌های کاوشگر «جونو» ساخته شده است. 

انیمیشن دیدنی ناسا از قمر سیاره مشتری را از اینجا ببینید.

بررسی کردن ماه‌لرزه‌ها یکی از کارهایی است که ناسا آن را مد نظر دارد. فضانوردان «آرتمیس ۳»، یک آشکارساز ماه‌لرزه‌ را با خود به سفر قمری خواهند برد که برای نظارت مستمر و بلندمدت بر محیط ماه طراحی شده است. 

بیشتر بخوانید: یک لرزه‌سنج مسافر ماه می‌شود!

داروهای کاهش وزن ویگووی (Wegovy)، اوزمپیک (Ozempic) و داروهای مشابه به برخی از محبوب‌ترین داروها در جهان تبدیل شده‌اند. اما گروه بزرگی از مردم نیز آنها را ترک می‌کنند. بر اساس تجزیه و تحلیل‌های انجام شده، حدود دو سوم از افرادی که در ایالات متحده مصرف دارویی از این گروه به نام آگونیست GLP-۱ را در سال ۲۰۲۱ آغاز کرده‌اند، مصرف آنها را در عرض یک سال متوقف کردند و ترک این داروها با عوارضی همراه است.

بیشتر بخوانید: ترک داروی مشهور لاغری چه عوارضی بر بدن دارد؟

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی برای اولین بار موفق به ساخت کیت انتقال ژن با پایه کربنی شده است که نسبت به کیت‌های انتقال ژن لیپیدی هم از سرعت ردیابی بیشتری برخوردار بوده و هم سمیت کمتری دارد.

بیشتر بخوانید: بومی‌سازی کیت انتقال ژن با پایه کربنی در کشور

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور ضمن هشدار درباره این‌که ذخایر معادن سطحی در کشور رو به اتمام است، گفت: معادنی که در سطح هستند، به لحاظ ذخیره محدودیت‌هایی دارند و همانند معادنی که در عمق هستند، ذخایر بسیار بزرگ ندارند؛ ضمن اینکه در دنیا اصولا معادن خیلی بزرگ، زیرزمینی‌ هستند و از عمق صد متر به پایین وجود دارند. علیرضا شهیدی افزود: سن اکثر معادن در ایران زیاد شده و ذخایر آنها روزی به اتمام می‌رسد و ما باید مانند تمام کشورهای دیگر به سمت اکتشاف ذخایر پنهانی و یا ذخایری که در عمق وجود دارد، حرکت کنیم. 

بیشتر بخوانید: زنگ خطر افزایش سن معادن در ایران به صدا درآمده است

در هفته گذشته استان سیستان و بلوچستان علاوه بر درگیر شدن با سیلاب‌های ناشی از بارندگی‌های شدید با دو زلزله ۳.۹ در نصرت آباد و ۴.۸ در مسجد حضرت ابوالفضل لرزید ضمن آنکه در روداب استان خراسان رضوی زلزله ۴.۲ و دیباج استان سمنان زلزله ۴.۱ به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: سیستان و بلوچستان درگیر با زلزله‌های ۳.۹ و ۴.۸ و سیل

بررسی‌های برنامه ملی میکروالکترونیک حاکی از آن است که زنجیره ارزش صنعت نیمه‌هادی‌ها نیاز به زیرساخت‌هایی چون نرم‌افزار خودکارسازی طراحی الکترونیکی و تولید، مواد اولیه، تجهیزات صنعتی و کارخانه تولید نیمه هادی (FAB)دارد؛ از این رو هیچ کشوری به تنهایی قادر به ایفای نقش برای تولید نیمه‌هادی‌ها نیست.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تولید نیمه‌هادی‌ها اینجا را کلیک کنید.

شرکت اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان موسوم به هالا پوینت(Hala Point) را ساخته است که از پردازنده نورومورفیک لویهی ۲(Loihi ۲) قدرت می‌گیرد و ارتقای قابل توجهی را نسبت به نسل قبلی خود به نام پوهویکی اسپرینگز(Pohoiki Springs) نشان می‌دهد.

بزرگترین رایانه جهان را از اینجا ببینید.

شرکت آلمانی محصولات رباتیک آبی اوولوجیکس (EvoLogics) نسخه پیشرفته‌ای از ربات خودران خود را با الهام از پنگوئن‌ها توسعه داده است. زمانی که این ربات برای اولین بار در ماه مه سال ۲۰۲۱ رونمایی شد، به دلیل ظاهر غیرمعمول و شبیه به پنگوئنش مورد توجه قرار گرفت. 

بیشتر بخوانید: پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

رصدخانه خورشیدی مبتنی بر فضای ناسا به نام استریو-ای (STEREO-A) در حال آماده‌سازی خود برای قرار گرفتن در نزدیک‌ترین حالت به خورشید در روز ۲۱ آوریل (دوم اردیبهشت) است که به آن «حضیض» نیز گفته می‌شود و در فیلمی که به تازگی از آن منتشر شده، این دنباله‌دار در حالی از کنار خورشید عبور می‌کند که خروج جرم از تاج خورشیدی در حال رخ دادن است. لحظه عبور دنباله‌دار شیطان از میان شراره‌های خورشید را تماشا کنید.

یک دانشمند سابق ناسا هشدار داده است که ماهواره‌های استارلینک(Starlink) ایلان ماسک می‌توانند میدان مغناطیسی زمین را فرسایش دهند و به آرامی همه ما را مسموم کنند! 

بیشتر بخوانید: اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

یک شرکت نروژی قصد دارد بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را به طول ۱۱۷ متر بسازد تا مسافران و بارها را با تکیه بر سوخت هیدروژن سبز در قطب شمال حمل کند.

بیشتر بخوانید: نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

۶ ماموریت که از میان پیشنهادات گوناگون از سوی ناسا انتخاب شده‌اند، قرار است تغییرات اقلیمی زمین را با دقت بیشتری مورد بررسی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: ناسا ۶ ماموریت را برای بررسی تغییرات اقلیمی زمین انتخاب کرد

با توجه به اینکه دفع غیر اصولی پسماند روغن موتور می‌تواند آب‌های سطحی و زیرزمینی را تا بیش از یک میلیون برابر حجم خود آلوده کند، محققان کشورمان مخلوط آسفالتی را بر پایه این پسماند به تولید رساندند که به گفته آنها بر اساس نتایج تست‌های انجام شده میزان نشر آلاینده‌های این محصول نهایی کمتر از حدود حداکثر مجاز قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: تولید مخلوط آسفالتی برای روسازی جاده‌ها با پسماند تصفیه روغن موتور

با ارائه ابزاری به منظور نقشه‌برداری از نانوحفره‌های موجود روی غشاء، می‌توان در آینده از این نقشه‌ها برای بهبود عملکرد ادوات تصفیه آب استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

و اما پژوهشگران آمریکایی روش جدیدی را برای تقویت ایمن سلول‌های ایمنی برای مبارزه با سرطان ابداع کرده‌اند. برای اطلاع بیشتر از جزئیات این خبر می‌توانید اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha