مهدی مصری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در نشست دبیرخانههای استانی جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان کشور) که امروز۳۰ فروردینماه در مجتمع فرهنگی حضرت معصومه(س) در قم برگزار شد، با اشاره به وجود گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی کشور عنوان کرد: در حوزه علوم پزشکی این بسترها ایجاد شده است اما هنوز به اهداف طراحی شده آن دست پیدا نکردیم.
وی با اشاره به بحث توأمان دین و علم گفت: متأسفانه برخی نگاه لیبرالی و سکولاری به علم دارند و لذا پیوستگی و ارتباط دین و معنویت را با علم نمیپذیرند در حالی که نقطه اشتراک آنها به قاعدهمندی و حقیقت گرایی منجر میشود و لازم است این امر را تبیین کنیم.
مصری گفت: دانش نافع و حقیقی که باعث ترس از خدا و تقوا میشود منجر به سلامت نفس ما خواهد شد و همین امر در اخلاق و رفتار ما تاثیرگذار است، بنابراین باید این رابطهها را پیدا کنیم و به صحنه کاربست بیاوریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه باید معارف قرآن و نهج البلاغه را در حوزه خدمات سلامت کاربردی کنیم، یادآور شد: امید، کرامت انسانی، کارآمدی، حکمت و معنویت نقطه اشتراک سلامت و دین است و باید این مسائل را از این کتب احصاء و جایگاه آن را مشخص کنیم.
لزوم جهت دهی اولویتهای پژوهشی بر اساس نهجالبلاغه
مصری با اشاره به اینکه علوم انسانی باید به سایر علوم جهت دهی کند، اظهار کرد: نهجالبلاغه باید به خدمات، تحقیقات و مباحث با کاربست علمی جهت دهد؛ باید این نکته را از معارف نهجالبلاغه احصاء کنیم که چطور میتواند به اولویتهای پژوهشی مورد نیاز جامعه اسلامی را جهت دهی کند.
وی تصریح کرد: منشور مدیریت، مردمسالاری، شناخت حقیقت، نظام تربیتی مبتنی بر (خودسازی)، عدالت خواهی، حلم و بردباری در کنار علم، را باید از نهجالبلاغه بیاموزیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه ولایت معنویت ساز است، عنوان کرد: ما در دانشگاه به معنویت نیاز داریم چرا که معنویت عنصر پایدار دین است و میتواند دانشگاه را در مسیر اهداف مورد نظر امامین انقلاب قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات