• پنجشنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403013017348
  • خبرنگار : 71604

خداحافظ نبوغ!

خداحافظ نبوغ!

گروه ماموریت «نبوغ» طی نشستی که روز ۱۶ آوریل برگزار شد، با این بالگرد مریخی پیشرو خداحافظی کردند.

به گزارش ایسنا، خداحافظی هرگز آسان نیست؛ به ویژه اگر از فاصله بسیار دور باشد.

به نقل از اسپیس، گروه ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ»(Ingenuity) برای آخرین بار در روز سه‌شنبه ۱۶ آوریل یک جلسه تشکیل دادند تا به بررسی داده‌های فرستاده‌شده از اولین رباتی بپردازند که آسمان را در یک سیاره فراتر از زمین کاوش می‌کند.

این جلسه که در اتاق کنترل «آزمایشگاه پیش‌رانش جت»(JPL) ناسا در جنوب کالیفرنیا برگزار شد، تقریبا سه ماه پس از هفتاد و دومین و آخرین پرواز نبوغ بود. این بالگرد ۱.۸ کیلوگرمی هنگام فرود آمدن در آن روز، با آسیب رسیدن به روتورهای خود روبه‌رو شد اما همچنان به عنوان یک ایستگاه هواشناسی و بستر آزمایش فناوری به زندگی خود ادامه می‌دهد.

«جاش اندرسون»(Josh Anderson) سرپرست گروه نبوغ در آزمایشگاه پیش‌رانش جت گفت: تقریبا غیرقابل باور است که پس از گذراندن بیش از ۱۰۰۰ روز مریخی روی سطح سیاره سرخ، ۷۲ پرواز و یک فرود سخت، نبوغ هنوز چیزی برای ارائه دارد. به لطف فداکاری این گروه شگفت‌انگیز، نبوغ نه تنها از بزرگ‌ترین رویاهای ما فراتر رفته، بلکه در سال‌های آینده ممکن است درس‌های جدیدی را به ما بیاموزد.

نبوغ در فوریه ۲۰۲۱ با مریخ‌نورد «استقامت»(Perseverance) که در جستجوی حیات و جمع‌آوری نمونه بود، در «دهانه جیزرو»(Jezero Crater) به وسعت ۴۵ کیلومتر فرود آمد. دو ماه بعد، بالگرد کوچک مستقر شد و برای اولین بار به آسمان مریخ رفت. نبوغ چهار مرتبه دیگر پشت سر هم پرواز کرد و ماموریت نمایشی خود را انجام داد که هدف آن نشان دادن امکان اکتشاف هوایی در سیاره سرخ با وجود جو نازک آن بود.

مقامات ناسا نوشتند: تله‌متری تأیید کرد که به‌روزرسانی نرم‌افزار نبوغ طبق انتظار عمل می‌کند. نرم‌افزار جدید حاوی دستوراتی است که بالگرد را هدایت می‌کنند تا پس از قطع ارتباط با مریخ‌نورد استقامت، به جمع‌آوری داده‌ها ادامه دهد. نبوغ هر روز بیدار می‌شود، رایانه‌های داخلی خود را فعال می‌سازد و پنل‌های خورشیدی، باتری‌ها و تجهیزات الکترونیکی خود را آزمایش می‌کند. بالگرد نبوغ از سطح مریخ عکس می‌گیرد و داده‌های مربوط به دما را در محل فرود نهایی خود موسوم به «تپه‌های والینور»(Valinor Hills) جمع‌آوری می‌کند.

مقامات ناسا در ادامه نوشتند: مهندسان نبوغ و دانشمندان مریخ بر این باورند که جمع‌آوری چنین داده‌های بلندمدتی نه تنها می‌تواند به نفع طراحان آینده هواپیماها و سایر وسایل نقلیه سیاره سرخ باشد، بلکه یک چشم‌انداز بلندمدت را از الگوهای آب‌وهوایی مریخ و حرکت غبار فراهم می‌کند.

نبوغ این کار را تا زمانی که بتواند ادامه خواهد داد؛ مگر این که تجهیزات آن بشکنند یا گرد و غبار مریخ، پنل‌های خورشیدی آن را بپوشاند. گروه ماموریت بر این باور هستند که حافظه بالگرد می‌تواند تا حدود ۲۰ سال چنین داده‌هایی را در خود جای دهد. بنابراین، نبوغ می‌تواند منبع ارزشمندی برای کاوشگران مریخ در سال‌های بعد باشد.

«تدی تزانتوس»(Teddy Tzanetos) مدیر پروژه نبوغ گفت: هر زمان که بشریت خواه با یک مریخ‌نورد، خواه با یک هواپیمای جدید یا فضانوردان آینده از تپه‌های والینور بازدید کند، نبوغ با جدیدترین داده های خود منتظر خواهد بود. این آخرین دلیل ما برای قوی بودن است. نبوغ از تو برای الهام بخشیدن به گروه کوچکی از مردم به منظور غلبه بر مشکلات به ظاهر غیر قابل حل شدن در مرزهای فضا سپاس‌گزاریم.

گروه مأموریت، یک پیام خداحافظی را نیز از نبوغ در طول گردهمایی روز سه‌شنبه دریافت کرد. این همان پیامی بود که آنها در روز دوشنبه ۱۵ آوریل به مریخ‌نورد استقامت فرستاده بودند تا بالگرد آن را به زمین ارسال کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha