علیمحمد طهماسبی بیرگانی در حاشیه شورای برنامه ریزی توسعه خوزستان که امشب (۲۹ فروردینماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: برنامه جامع اقدام و عمل مقابله با گرد و غبار در خوزستان برای ۱۰ ساله آینده خوزستان که قرار است در برنامههای هفتم و هشتم توسعه اجرایی شود و جزو تعهدات این برنامه است، در شورای برنامهریزی خوزستان تصویب شده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در این برنامه با تلفیق نقشههای گرد و غبار و کاربریهای استان خوزستان، برنامههایی برای دستگاههای مختلف بر اساس وظایفشان در تالابها، اراضی زراعی غبارخیز و ... در نظر گرفته است. به طور مثال اگر قرار است محیط زیست در مناطق تحت مدیریت گرد و غبار را مدیریت کند، مشخص شده است باید چه اقدامی انجام دهد.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: این برنامه برای ۳۱ استان تدوین شده است اما در هر استان زمانی عملیاتی میشود که در شورای برنامهریزی و توسعه آن استان به تصویب برسد. با تصویب این برنامه در خوزستان، تعداد استانهایی که این برنامه را تصویب کردهاند به ۱۱ استان رسیده است.
طهماسبی بیرگانی در خصوص ضمانت اجرایی برنامه جامع اقدام و عمل مقابله با گرد و غبار گفت: طبق آییننامه، استانداران وظیفه دارند برنامههای استانی در بحث مقابله با گرد و غبار را در اولویت قرار دهند. باید توجه شود اجرای این برنامه جزو تعهد برنامه هفتم توسعه است و در قانون پیشبینی شده است که باید با استفاده از این قانون به دستگاهها فشار وارد کنیم تا وظایفشان را عملی کنند.
وی افزود: آنچه مهم است داشتن برنامه است زیرا اگر برنامه نداشته باشیم میگویند برنامه کجا است و باید به چه چیزی پول بدهیم؟ ما میگوییم برنامه داریم و اگر دولت یا استانها منابع مالی را تامین نکردند میگوییم که ما وظیفهمان را انجام دادهایم. همچنین در این برنامه بخشهایی از کار به مسئولیتهای اجتماعی دستگاهها و بخشی به مشارکت مردم بر میگردد. در این برنامه، سهم دولت و بهرهبردار تفکیک شده است.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: پیشبینی میشود امسال وضعیت گرد و غبار با منشاءهای داخلی و خارجی بهتر از سالهای گذشته باشد.
انتهای پیام
نظرات