امیر خیام یکی از اعضای تیم امیرکبیر در گفتوگو با ایسنا، گفت: محصول ما زیر دریایی هوشمندی است که توسط رباتهای پرنده و پهپادها حمل میشود و از قابلیتهایی شناسایی هدف و نقشهبرداری زیر آب برخوردار است.
وی نشتیابی زیر آب و حمل آب در زیر آب را از دیگر قابلیتهای این زیر دریایی هوشمند ذکر کرد و یادآور شد: این زیر دریایی دارای سرعت بالایی است و هدایت توسط هوش مصنوعی از دیگر مزایای این ابزار هوشمند به شمار میرود.
خیام با بیان اینکه این زیردریایی هوشمند هزینه تولید و نگهداری پایینی را میطلبد، اظهار کرد: این محصول قابلیت نصب بازو برای انجام عملیاتی چون خوشکاری زیر آب را دارا است.
این محقق ابعاد این زیر دریایی را ۹۰ در ۳۰ سانتیمتر و وزن آن را ۱۰ کیلوگرم ذکر کرد و گفت: این محصول برای انجام عملیاتی چون نقشهبرداری، تصویربرداری، کشتیرانی، بازرسی کشتیها و زیر آنها، تعقیب هدف و دور کردن ماهیها از ساحل، نشتیابی لولههای زیر سطحی و عیبیابی تاسیسات زیر آبی کاربرد دارد.
وی از تجاریسازی این محصول خبر داد و تاکید کرد: تاکنون ۵ فروند از این زیر دریایی وارد حوزه عملیات شده است.
خیام اضافه کرد: این زیردریایی قادر به آبنشینی است، ضمن آنکه بی نیاز از اپراتور انسانی است. این زیر دریایی تا عمق ۱۰۰ متر زیر آب قادر به انجام ماموریتهای مورد نظر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات