حجت الاسلام هادی صادقی، امروز(۲۹ فروردین) در همایش ستاد ملی صبر استان کرمانشاه، با اشاره به پیشینه فرهنگ صلح و سازش در میان مردم کرمانشاه، اظهارکرد: مردم این منطقه از دیرباز خصلت ها و ویژگی هایی همچون اخلاق مداری، داشتن عمق محبت انسانی، احترام گذاشتن به بزرگان و ریش سفیدان، گذشت، اهل مدارا بودن و ... را داشته اند و همین ویژگیها باعث شده مردمانی آرام و صلح جو باشند.
وی افزود: باتوجه به ویژگیهایی که مردم این خطه دارند، زمینههای ایجاد صلح و سازش در بین مردم این استان بسیار بالا است که صلح یاران باید از این ظرفیت استفاده کنند.
معاون قوه قضائیه تاکید کرد: علیرغم اینکه در کرمانشاه تنوع فرهنگی، قومی، قبیلهای، مذهبی و زبانی وجود دارد و به تعبیری هندوستان ایران است، اما مردمان آن در طول ادوار مختلف با آرامش در کنار هم زندگی کردهاند و حتی اگر اختلافی هم وجود داشته، با صلح آن را کنار زدهاند.
وی ادامه داد: این موج محبت و دوستی در میان همه اقوام و مذاهب ساکن در کرمانشاه وجود دارد، لذا باید آن را حفظ کنیم و پاس بداریم و اجازه ندهیم که خدشهای به آن وارد شود.
صادقی تصریح کرد: مردم این منطقه، اهل سخت گیری و سنگدلی نیستند و اگر اختلافی بین آنها بوجود آید، با حضور یک ریش سفید و بزرگ، اختلافات خود را کنار می گذارند.
وی یادآور شد: به سبب وجود همین ویژگی ها در بین مردم این منطقه، دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به آن چشم طمع داشته و سعی کرده اند مناطقی را از بخش هایی از کرمانشاه و کردستان جدا کنند و حتی سرمایه گذاری های زیادی را هم روی این مسئله انجام داده اند. اگر چه دشمنان زحماتی هم درست کردند، اما توفیقاتشان به اندازه بال یک مگس هم نبوده است، چراکه مردم مناطق مختلف کرمانشاه از شیعه و سنی گرفته تا اقوام و مذاهب دیگر، هر زمان مشکلی برای یکی از آنها پیش آمده به داد هم رسیده و به هم کمک کرده اند.
معاون قوه قضائیه در ادامه شهید سعید جعفری از شهدای شاخص کرمانشاه را به عنوان یکی از پیشگامان صلح در این منطقه معرفی کرد و گفت: این شهید بزرگوار به میان علما، بازاریان و اقشار مختلف مردم می رفت تا دوستی و صلح ایجاد کند و دل های مردم را به هم نزدیک کند و امروز هم به امثال ایشان نیاز داریم.
وی با تاکید براینکه نباید پاره ای از مسائل همچون انتخابات به ایجاد اختلافات بین مردم و طرفداران کاندیداها منجر شود، عنوان کرد: بزرگان هر منطقه نباید اجازه دهند که در زمان انتخابات فضای تخریب، تقلب، خرید و فروش رای و دو دستگی و دشمنی بین مردم، کاندیداها و طرفدارانشان ایجاد شود.
صادقی خاطرنشان کرد: نباید در موضوعی مانند انتخابات، اختلافات بین مردم بالا بگیرد، بزرگان باید جلوی این اختلافات و هرکس که اختلاف آفرینی می کند و دیگر کاندیداها را تخریب می کند را بگیرند.
وی با بیان اینکه نباید اخلاق عمومی در جامعه خراب شود، گفت: اگر جلوی این اختلافات گرفته نشود، فضای اجتماعی و سیاسی عمومی در جامعه رنگ و بوی شیطنت به خود خواهد گرفت، لذا باید فضا را سالم نگه داریم و فضای محبت را بین همدیگر تقویت کنیم.
فرهنگ صبر بین مردم کرمانشاه باید رواج یابد
به گزارش ایسنا، محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه نیز با بیان اینکه ایجاد فضای صلح و آرامش در جامعه نیازمند قرار گرفتن مجموعه ای از عوامل در کنار هم است، اظهار کرد: یکی از این عوامل فراهم کردن زمینه زندگی خوب برای شهروندان است که در این زمینه دستگاه های اجرایی و مسئولین باید برنامه هایی داشته باشند و وظایف خود را به درستی انجام دهند تا مردم زندگی بهتری را تجربه کنند.
وی ترویج فرهنگ صبر، خویشتنداری و مدارا را از دیگر عوامل ایجاد فضای صلح و سازش در جامعه دانست و افزود: در این زمینه فعالان مردمی می توانند نقش مهمی ایفا کنند.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: فعالان مردمی که برای ترویج فرهنگ صبر و صلح در جامعه تلاش می کنند، باید در دو حوزه شامل پیشگیری از اختلاف در بین مردم و حل اختلافات بوجود آمده تلاش داشته باشند.
وی با بیان اینکه قرآن کریم و رویات دینی نیز بارها مردم را به صبور بودن دعوت کرده، ادامه داد: زمانی که میزان آستانه تحمل و صبر مردم بالا برود، اگر فردی دچار حادثه ناگوار و ناخوشایندی شود، راحتتر با آن موضوع کنار میآید.
وی تاکید کرد: امروزه در بسیاری از مسائل مانند فرهنگ ترافیک، فرهنگ همسایگی، آپارتمان نشینی، مسائل مربوط به ارث، مالکیت زمینهای کشاورزی در روستاها و ... رفتارهایی را می بینیم که منجر به بروز اختلافات و گاهی تشکیل پرونده های قضایی می شود که در این زمینه اگر فرهنگ خویشتنداری و مدارا را ترویج دهیم، بسیاری از اختلافات و پرونده ها شکل نمیگیرد.
استاندار کرمانشاه در پایان گفت: در استانی مانند کرمانشاه با وجود تنوع فرهنگی، قومی و مذهبی زیادی که وجود دارد، مقدمات فکری، فرهنگی و اخلاقی خوبی برای زندگی برادرانه فراهم شده و مفتخریم در سرزمینی زندگی می کنیم که مردم آن به پهلوانی و صفات پسندیده دیگر معروف هستند و باید این خصلت ها را حفظ کنیم و آنها را پرورش دهیم و به گونهای رفتار کنیم که زندگی فرزندان ما با این ویژگیها مانوس شود.
انتهای پیام
نظرات