به گزارش ایسنا، «لیندا توماس گرینفیلد»، سفیر آمریکا در سازمان ملل سفری در روز یکشنبه به کره جنوبی داشت؛ سفری که به نوشته خبرگزاری فرانسه هدفش حفظ فشارها بر پیونگیانگ بعد از آنکه روسیه در ماه گذشته میلادی از اختیار وتوی خود در سازمان ملل به منظور پایان دادن به نظارت این سازمان بر لغو تحریمها علیه حکومت کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی استفاده کرد، بوده است.
کره شمالی سال گذشته میلادی با به چالش کشیدن تحریمهای سازمان ملل علیه خود که از سال ۲۰۰۶ اعمال شدند و هشدارهای واشنگتن و سئول به خود، رکورد انجام آزمایشات موشکی را شکست. پیونگیانگ در سال ۲۰۲۲ خود را بهعنوان یک قدرت هستهای «برگشتناپذیر» اعلام کرده بود.
لیندا توماس گرینفیلد روز چهارشنبه به خبرنگاران در شهر سئول گفت: «کره شمالی خواستار تحریمها نیست، چون آنها میدانند این تحریمها توانایی آنها برای تحقق اهدافشان را مختلف کرده است.»
سفیر آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد: «تحریم ها یک ابزار موثر برای دلسرد کردن کشورها از رفتن به سراغ مسیری که جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) هماکنون در پیش گرفته، هستند.»
او ادعا کرد: «کشورهایی مثل روسیه و ایران مقصر اجرا نشدن تحریمها به موثرترین شکل هستند.»
توماس گرینفیلد با ادعای اینکه مسکو عملا به نظارت سازمان ملل بر نقض تحریمهای اعمال شده علیه پیونگیانگ پایان داده، اظهار کرد باید راهحلی برای تضمین ادامه نظارت بر آنها پیدا شود.
او مدعی شد: «نکته این است که ما نمیتوانیم اجازه دهیم کارهایی که کمیته کارشناسان (تحریمهای کره شمالی) انجام میدهند، دچار لغزش شود. ما باید نظارت و گزارش دادن در قبال فعالیتهای غیرقانونی جمهوری دموکراتیک خلق کره و تلاشها برای شکستن تحریمهایی که اعمال شدهاند، حفظ کنیم.»
توماس گرینفیلد در بازدیدی که روز سهشنبه از مرز شدیدا امنیتی بین کره شمالی و کره جنوبی به عمل آورد، از پیونگیانگ خواست به مذاکرات بازگردد. او اظهار کرد واشنگتن در حال همکاری با سئول و توکیو و کشورهایی دیگر در راستایی یافتن «راهها و افکاری خلاقانه» با هدف تضمین ادامه نظارتهاست.
روسیه ماه گذشته میلادی تجدید فعالیت گروه کمیته کارشناسانی را که بر تحریمهای کره شمالی نظارت دارند، وتو کرد. وتوی روسیه پس از بهبود روابط بین مسکو و پیونگیانگ و در پی دیدار کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سپتامبر ۲۰۲۳ انجام شد.
انتهای پیام
نظرات