• سه‌شنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403012815584
  • خبرنگار : 30057

استریل ادویه و گوشت با پلاسمای سرد

استریل ادویه و گوشت با پلاسمای سرد

محققان کشور دستگاهی مبتنی بر پلاسمای سرد را به تولید رساندند که قادر به استریل مواد گوشتی، خشکبار و پودری است.

زینب کریم‌زاده، دانش‌آموخته دانشگاه شهید بهشتی و از محققان این طرح در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: ما در این پروژه ‌سیستم‌هایی را برای استریل مواد غذایی همچون خشکبار، برگه میوه‌های خشک، مواد گوشتی و پودری مانند ادویه و آرد طراحی و پیاده‌سازی کردیم.

وی با بیان اینکه این سیستم مبتنی بر پلاسمای سرد است، اظهار کرد: پلاسما شامل رده‌های الکترون، پروتون و رادیکال‌های فعال است که باعث می‌شوند بر دیواره‌های سلولی و ژن‌های میکروارگانیزم‌ها اثرگذار باشد و از این طریق می‌تواند به طور کلی آنها را از بین ببرد.

کریم‌زاده یادآور شد: بر این اساس، این دستگاه می‌تواند باکتری‌هایی را که روی مواد غذایی وجود دارند، با استفاده از پلاسما به طور کامل حذف کند. استریل مواد غذایی موجب افزایش ماندگاری مواد غذایی می‌شود و هیچ گونه اثری روی طعم، رنگ و عطر ماده غذایی ایجاد نمی‌کند.

این محقق، حفظ خواص مغذی مواد غذایی را از دیگر مزایای این دستگاه ذکر کرد و یادآور شد: دستگاه دیگری را برای استریل مواد پودری مانند ادویه و آرد تهیه کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha