به گزارش ایسنا، رسالت نوشت: در آستانه برگزاری انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن آینده، اتحادیه اروپا از شرکتهای بزرگ فناوری دیجیتال از جمله فیسبوک و تیکتاک خواست تا محتویات جعل عمیق (دیپفیک) ساخته شده با هوش مصنوعی را در فضای مجازی شناسایی کرده و هشدار دهند! به عبارت بهتر، اروپائیان به جای آنکه سیاست های کلان خود در زمینه ارتقای بدون محدودیت و کنترل مربوط به هوش مصنوعی در فضای مجازی را مورد هجمه قرار دهند، صرفا از شرکت های فناوری بزرگ خواستهاند تا به صورت مقطعی و موقت( آن هم ناظر بر انتخابات پارلمانی اروپا و برگزاری آن مطابق ذائقه سران اروپایی)، اقدامات مهارکننده را در این خصوص صورت دهند!
این مسئله ، نماد دیگری از ابزارگرایی مطلق اروپائیان و نگاه ابزاری آنها نسبت به فناوری های نوین است. این توصیه بخشی از مجموعه دستورالعملهایی است که کمیسیون اروپا آن را در قالب قانون تعدیل محتوای فضای مجازی برای غولهای دیجیتال منتشر کرده تا آنها با خطراتی که انتخابات را تهدید میکند، از انتشار جمله اخبار نادرست، مقابله کنند!
به عبارت بهتر، در اینجا دیگر گردش آزاد اطلاعات مبنایی ندارد و جایگزین سخت ترین نظارت های ممکن در فضای مجازی می شود! تعدیل محتوا عبارت از شناسایی محتویات همرسان شده در فضای مجازی و کامنتهای کاربران است به نحوی که شرکت پیامرسان بتواند محتوای مضر و آسیبرساننده را پیدا کرده و مثلا برای آن برچسب هشدار بگذارد.نهاد اجرایی اتحادیه اروپا مجموعهای از اقدامات را برای کنترل شرکتهای بزرگ فناوری مجازی، به ویژه در مورد تعدیل محتوا، به اجرا گذاشته است.بزرگترین ابزار اروپا در این زمینه قانون خدمات دیجیتال است که بر اساس آن این بلوک ۲۲ بستر دیجیتال از جمله اینستاگرام، اسنپچت، یوتیوب و ایکس را با عنوان «بسیار بزرگ» مشخص کرده است.در اواخر سال ۲۰۲۲ که بسترهای «اوپن آیای» و «چتجیپیتی» به صحنه آمدند، هیجان شدیدی در مورد هوش مصنوعی به وجود آمد، اما به موازات آن نگرانی اتحادیه اروپا در مورد مضرات این فناوری افزایش یافته است.
بروکسل از تاثیر این فناوری بر انتخابات ششم و نهم ژوئن اروپا با «دستکاری» و پخش «اطلاعات نادرست» بیم دارد.این در حالیست که اروپا در دیگر نقاط جهان به صورت هدفمند محتواهای مخرب و دروغینی را با هدف پیروزی احزاب و گروه های مدنظر خود منتشر ساخته و حتی در خلق بسیاری از بحران های اجتماعی و سیاسی در کشورهای گوناگون دنیا نقش پررنگی ایفا کرده است! از این رو دستورالعمل تازه صادر شده از سوی اتحادیه اروپا، صرفا اقدامی در مسیر حفظ منافع بروکسل است و دیگر هیچ!
کمیسیون اروپا دستور داده است که پلتفرمهای بزرگ تنها اطلاعات رسمی در مورد انتخابات را تبلیغ کنند و به منظور کاهش هر گونه خطر، «مانع پولسازی و داغ شدن» محتوایی شوند که «اصالت فرآیندهای انتخاباتی را تهدید میکند.
سوال اصلی اینجاست که چرا چنین دستور العملی صرفا در قبال انتخابات پارلمانی اروپا صادق است و در قبال دیگر کشورهای جهان( خصوصا کشورهایی که مورد دخالت غرب در آوردگاه های انتخاباتی و سیاسی قرار می گیرند) محلی از اعراب ندارد!
این سیاستگذاری معکوس و پارادوسیکال و سکوت پلتفرمها در قبال آنها، بیانگر بی عدالتی مطلق در فضای مجازی است.آیا اروپائیان در این خصوص توضیحی برای افکار عمومی جهان دارند؟!
انتهای پیام
نظرات