علی صلاحی در حاشیه جلسه هماهنگی و برنامهریزی همایش بزرگ معرفی ظرفیتهای شهرستان کلات در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این شهرستان، از تنوع جاذبههای گردشگری بسیاری برخوردار است که جاذبههای تاریخی و طبیعی کلات، بیشترین میزان جذب گردشگر را به خود اختصاص دادهاند.
وی با بیان اینکه کلات مقصد بسیاری از طبیعت گردان و طبیعت دوستان است؛ خاطرنشان کرد: این شهرستان با وجود پتانسیلهای بالای گردشگری، نیاز به تأمین زیرساختهای مناسب در راستای افزایش جذب گردشگر را دارد.
وی با اشاره به ظرفیت سدها در توسعه گردشگری گفت: بر روی رودخانه زاوین که از سرشاخههای رودخانه قرهتیکان سرچشمه میگیرد، یکی از زیباترین جاذبههای دیدنی منطقه شناخته میشود.
فرماندار کلات با بیان اینکه این سد، یکی از جذابترین مکانهای گردشگری منطقه محسوب میشود؛ اظهار کرد: گردشگران یا حتی مردم بومی برای آرامش گرفتن به اطراف این سد میروند تا یک روز عالی برای ماهیگیری و پیکنیک خانوادگی بگذرانند.
وی اذعان کرد: ارتفاع دریاچهای که پشت این سد به وجود آمد از سطح دریا ۱۲۰۰ متر است و از ویژگیهای اطراف آن میشود به طبیعت زیبا، آب و هوای ییلاقی و وجود آبشارهای بلند با درههای تنگ اشاره کرد که همیشه مورد استقبال گردشگران و تورهای طبیعتگردی قرار میگیرد.
صلاحی ابراز کرد: کلات با وجود وسعت کم، جاذبههای متنوعی برای گردشگران دارد که مسجد کبود گنبد، بند نادری، دربند ارغونشاه، کتیبه نادری کلات، آبشار ارتوکند، سد زاوین، آبشارهای هشتگانه قرهسو، جنگل پسته خواجه، آبشار بابا رمضان، روستای خشت، روستای خور و آبشار آبگرم این روستا از جمله مکانهای دیدنی کلات به شمار میروند.
صلاحی همچنین گفت: در این شهرستان، چهار آبشار شاخص وجود دارد که یکی از آنها دارای آب گرم است و به همین نام نیز شناخته میشود، در حالی که مردم برای استفاده از آب درمانی و آب گرم به لاویج و سرعین میروند اما از آبشار آب گرم کلات در ۷۰ کیلومتری مشهد بیاطلاعاند و جا دارد رسانهها به ما در معرفی این ظرفیت کلات کمک نمایند.
وی ادامه داد: آبشارهای پرطرفدار «قرهسو» و «ارتکند» نیز در کلات وجود دارند که در بعد زیرساختی برای بهرهمندی از این آبشارها، با مشکل مواجهیم اما همچنان این مناظر طبیعی همچون قرهسو که متشکل از ۱۲ آبشار کوچک و بزرگ است مورد توجه جدی گردشگران قرار دارد.
فرماندار کلات گفت: آبشارهای دیگری در زاوین، سینی، چرم و میانه کوههای هزار مسجد وجود دارد که با توجه به اینکه در مناطق حفاظت شده قرار دارند و دارای ملاحظات زیستمحیطی هستند هنوز پای گردشگران به این آبشارها نرسیده است.
صلاحی با اشاره به وجود، سه منطقه نمونه گردشگری ارتکند، قرهسو و شهر کلات گفت: شهرستان کلات با توجه به شرایط جغرافیایی و جاذبههای طبیعی و بومی منحصر به فردی که دارد، میتواند به عنوان یک شهر ویژه گردشگری در استان بیش از پیش مطرح شود و پذیرای گردشگران زیاد داخلی و حتی توریستهای خارجی باشد.
فرماندار کلات در ادامه با اشاره به اینکه گلیمبافی، تابلو فرش، گیوهبافی، نوار بافی و ابریشمبافی، مهمترین صنایعدستی این شهرستان به شمار میروند، گفت: خوشبختانه در سالهای گذشته شهرهای لائین و زاوین به عنوان شهرهای ملی «نوار بافی» و «ابریشمبافی» و روستای آقداش به عنوان روستای ملی «گلیمبافی» در فهرست آثار ناملموس به ثبت رسید.
وی با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیتهای کلات در حوزه صنایعدستی ابراز کرد: شهرستان کلات، قابلیت تبدیل شدن به قطب صنایعدستی خراسان رضوی را دارد و باید برای اعتلای شهرستان در زمینه معرفی صنایع دستی شهرستان و توجه به اقتصاد این حوزه تلاش کرد.
صلاحی اذعان کرد: امروزه به دلیل توجه به صنعت توریسم و علاقه مردم به سفر، موفقیت بیشتر در این حوزه با پرداختن به ایدههای کارآفرینی گردشگری، حضور در عرصه اینترنت و ایجاد تولید محتوای گردشگری قوی و جذاب در زمینه جذب توریسم و گردشگر ضروری است.
وی همچنین با اشاره به مرزی بودن شهرستان کلات افزود: این ظرفیت میتواند به تردد مرزی و ترانزیتی در کلات کمک کند لذا ضرورت دارد در حوزه سرمایهگذاری به ویژگیهایی منحصر به فرد این شهرستان توجه شود.
صلاحی همچنین برگزاری تورهای مختلف گردشگری برای مراسم همایش و جشنوارهها و جذب اسپانسر برای همایشها، رویدادها، ایدهها و پروژهها را ضروری دانست و بر دیوارنگاری ورودی تونل مرتبط با مبانی فرهنگی و هویتی شهرستان در ایجاد فضاهای سرزنده و با نشاط تأکید کرد.
انتهای پیام
نظرات