مشمشه نوعی بیماری نادر و بالقوه کشنده باکتریایی است که از تک سمیهای آلوده به انسان منتقل میشود. این بیماری خطرناک با درگیر ساختن دستگاه تنفس در انسان میتواند موجب مرگ شود.
در این رابطه محمد آنتیکچی در گفتوگو با ایسنا، هیچ واکسن مؤثری برای پیشگیری از بیماری مشمشه وجود ندارد و مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری مشترک بین انسان و حیوان، شناسایی و حذف حیوان آلوده است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامپزشکی خوزستان گفت: در راستای مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، کارشناسان ادارهکل دامپزشکی استان خوزستان به صورت دورهای نسبت به پایش بیماری مشمشه در جمعیت تک سمی که ناقل و مخزن بیماری هستند اقدام و چنانچه مورد مثبتی مشاهده شود نسبت به معدوم سازی دام راکتور اقدام میکنند.
وی با اشاره به وجود ۳۸ باشگاه سوارکاری و مزرعه اسب و استر فعال در استان خوزستان با تعداد بیش از ۲۳۰۰ تکسمی، بیان کرد: در سال گذشته اسبهای استان خوزستان تحت پایش سرمی قرار گرفتند که هدف از این پایش مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و ارتقای بهداشت عمومی جامعه است.
مهمترین علل ابتلای تک سمیان به این بیماری تغذیه نامناسب و نگهداری حیوان در مکانهای غیربهداشتی است، لذا جلوگیری از تردد غیر مجاز دام، رعایت شرایط قرنطینهای و ضدعفونی نواحی آلوده از مهمترین روشهای مهار این بیماری است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامپزشکی خوزستان هم چنین گفت: برخی علائم آشکار این بیماری در تک سمیان سرفه، ریزش ترشح چرک از بینی و زخم مخاط بینی است.
وی ادامه داد: ضرورت دارد پرورشدهندگان اسب استان در صورت مشاهده هرگونه علامت مشکوک به بیماری مزبور، به منظور پیشگیری از ابتلا ضمن رعایت اصول بهداشتی، در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی استان اطلاعرسانی کنند تا با انجام پایش و حذف حیوان مبتلا از شیوع بیماری جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات