به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان، از آنجا که سیستم های روشنایی اکثر کشورهای دنیا از جمله کشورمان ایران در حال حاضر غالباً مبتنی بر چراغهای بخار سدیم و یا بخارجیوه است اصلاح این شبکه ها بر اساس تکالیف وزارت نیرو در دستور قرار گرفت.
این چراغها درکنار مزایای شناخته شده خود برای دلسوزان صنعت برق دارای معایب بسیاری است، معایبی از قبیل مصرف بالا، هدر رفت زیاد انرژی به صورت گرما و شوک ضربه اولیه راه اندازی بالا به شبکه که قابل توجه میباشند.
راه حلی که امروزه در سطح دنیا مطرح شده است و دوره های آزمایشی خود را به سرعت پشت سر گذاشته و به تولید انبوه رسیده است استفاده از چراغهای دیودی یا LED است که با مصرف کمتر، بهره نوری مناسبتر و راندمان بالاتر، طول عمربالا، عدم تولید توان راکتیو، عدم نیاز به جریان راه اندازی بالا، میزان تولید هارمونیک کم و عدم تاخیر در انتشار نور جایگزین بسیارمناسبی به حساب میآیند.
شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان با اقدام به بهینه سازی مصرف برق روشنایی معابر در بندرعباس و دیگر نواحی استان هرمزگان از مزایای این اصلاح بهره کامل گرفت به طوریکه بر اساس برآوردهای انجام شده حدود ۷۶ درصد کاهش پیک مصرف، ۸۹ درصد کاهش هزینه تعمیر نگهداری و ۶۴ درصد بهبود مصرف سالیانه داشته که بسیار چشمگیر خواهد بود.
از این رو در دو سال گذشته شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان در اقدامی فراگیر مبادرت به تعویض چراغ های گازی روشنایی معابر با لامپ های ال ای دی کرد، این اقدام در راستای بهینه سازی مصرف برق و همچنین افزایش کارایی و راندمان روشنایی معابر در همه شهرستان ها و نواحی برق این استان با موفقیت انجام شده است.
محمد کریمی مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان امروز ۲۵ فروردین در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در هرمزگان، با تشریح طرح های اجرایی اصلاح سامانه های روشنایی معابر در این استان در سال گذشته، اظهار کرد: این طرح ها در راستای مدیریت مصرف و تبدیل چراغ های پرمصرف گازی به ال ای دی و در راستای سیاستهای مدیریت مصرف و بهینه سازی مصارف روشنایی عملیاتی شده است، موضوع مدیریت مصرف و بهینه سازی از طرحهای اولویت دار است که با اعتباری بیش از ۲۷۶ میلیارد ریال اجرایی شد و برآیند آن زیبایی بیشتر شهرها و درخشش و روشنایی معابر و همچنین افزایش ضریب ایمنی و امنیت دراین مناطق بوده است.
وی برخی از مزایای اجرای طرح های تامین روشنایی معابر را بیان کرد و افزود: روشنایی راه های درون شهری باعث عملکرد ایمن تر ترافیک در خیابان ها می شود و محیط امنی را برای رفت وآمد عابران پیاده فراهم می کند ، از دیگر مزایای تامین روشنایی معابر ، می توان به استفاده بیشتر از نواحی تجاری در هنگام شب و افزایش امنیت اجتماعی شهروندان در قبال اتفاقات جنایی نام برد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان بخشی از فعالیت های این حوزه را تشریح و تصریح کرد: تامین روشنایی معابر در شهر بندرعباس با اجرای ۱۰ هزار متر اصلاح کابل شبکه، ۹ هزار و ۵۰۰ عدد اصلاح چراغ های ۷۰ وات، ۳ هزار و ۳۰۰ عدد اصلاح چراغ های ۲۵۰ وات، دو هزار و ۲۵۰ عدد تعویض چراغ های خیابان های اصلی و شمار قابل توجهی مسدود کردن دریچه های پایه های روشنایی معابر، رنگ آمیزی پایه ها، تعویض پایه های فرسوده، اجرای فونداسیون و زیر ساخت پایه ها و تعویض چراغ های بخار سدیم انجام شده است.
کریمی فعالیت های تامین روشنایی معابر در نواحی شهری بندرعباس را نیز تشریح کرد و ادامه داد: طرح های تامین روشنایی معابر در همه نواحی شهر بندرعباس دنبال شد ، هزینه کرد این طرح در ناحیه یک بیش از ۳۶ میلیارد و ۸۵۴ میلیون ریال و در ناحیه دو بندرعباس بیش از ۳۷ میلیارد و ۵۳ میلیون ریال بوده است.
وی اذعان کرد: این طرح ها همچنین در سایر نواحی شهری بندر عباس نیز اجرایی گردید، اعتبارات طرح یاد شده در ناحیه چهار بندرعباس ۸۴ میلیارد و ۲۵۴ میلیون ریال، در ناحیه سه بندرعباس ۴ میلیارد و ۱۶۲ میلیون ریال و در شهر بندرعباس حدود ۱۶۷ میلیارد و ۱۶۲ میلیون ریال برآورد می شود که همگی با موفقیت اجرایی گردید و به سرانجام رسید.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان اجرای این طرح ها را شامل اصلاح شبکه، اصلاح روشنایی معابر، رنگ آمیزی بیش از ۸۵۰ پایه، تعدیل چراغ های ۲۵۰ و ۱۵۰ وات و استاندارد سازی سامانه های روشنایی با برگزاری مانورهای عملیاتی دانست.
کریمی همچنین با اشاره به حجم فعالیت های این حوزه در سایر شهرستان های استان هرمزگان گفت: در سایر نواحی استان هرمزگان سال گذشته بیش از ۴۹ میلیارد و ۲۹۸ میلیارد ریال صرف تامین روشنایی معابر شهری و روستایی شده است.
به گفته وی در سالی که گذشت با صرف ۷ میلیارد و ۸۴ میلیون ریال در شهرستان پارسیان و با صرف ۷ میلیارد و ۲۹۲ میلیون ریال در شهرستان بستک طرح های تامین روشنایی شهری و روستایی اجرایی شده و رضایت شهروندان و مشترکان را به همراه داشته است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان اضافه کرد: این طرح ها در شهرستان جاسک با صرف ۵ میلیارد و ۳۱۱ میلیون ریال، در شهرستان حاجی آباد با صرف ۱۱ میلیارد و ۱۷۴ میلیون ریال و در شهرستان خمیر با صرف یک میلیارد و ۲۶ میلیون ریال با موفقیت اجرایی شد.
کریمی ادامه داد: در شهرستان سیریک در سالی که گذشت طرح های اصلاح شبکه و تامین روشنایی معابر با صرف اعتباری معادل ۱۵۰ میلیون ریال اجرا شد ، در شهرستان قشم نیز نصب تابلوهای روشنایی معابر و برگزاری مانورهای تامین روشنایی یک میلیارد و ۹۵۵ میلیون ریال هزینه به همراه داشت.
این مقام مسئول با تشریح اقدامات انجام شده در شهرستان میناب برای اصلاح روشنایی معابر و همچنین احداث طرح ها در این حوزه بیان کرد: در این شهرستان با صرف اعتباری معادل ۴۰ میلیارد ریال ۲۸۹ دستگاه چراغ روشنایی معابر استفاده شد و ۶ هزار و ۲۷۵ متر شبکه احداث گردید ، همچنین در بخش اصلاح شبکه روشنایی معابر در شهرستان میناب با صرف اعتباری معادل ۲۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال ۶۵۱ دستگاه چراغ به کار گرفته شد و سامانه های روشنایی معابر با موفقیت اصلاح گردید.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان در ادامه شهرستان بندرلنگه را یکی از نواحی اصلی اجرای طرح های روشنایی معابر دانست و گفت: به علت حجم محرومیت ها دراین شهرستان طرح های گسترده ای کلید خورد ، در سال گذشته طرح های تامین روشنایی معابر بندرلنگه با صرف اعتباری معادل ۱۱ میلیارد و ۱۴۰ میلیون ریال اجرایی شده است.
انتهای پیام
نظرات