اسماعیل میرزایی در گفت و گو با ایسنا در خصوص اهمیت جانمایی و ایجاد پد بالگرد در نقاط مختلف شهرستان کلات اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و صعبالعبور بودن شهرستان کلات نیاز به امداد هوایی را در حوادث و سوانح دو چندان میکند.
وی تصریح کرد: اگرچه رساندن بیمار به پزشک در کمترین زمان ممکن از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است و حتی ثانیهها مهم هستند، اما اگر قرار باشد بیمار طبق روال عادی از منطقه هزار مسجد به شهر کلات اعزام شود حدود یک تا ۱.۵ ساعت و در صورت نیاز برای اعزام به مشهد به ۵ تا ۶ ساعت نیز زمان نیاز است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ شهرستان کلات با بیان اینکه اگر قرار باشد بیمار با بالگرد از منطقه هزار مسجد به مشهد اعزام شود کمتر از ۲ ساعت زمان میبرد، تصریح کرد: این وضعیت موجب شده تا به جد دنبال ایجاد پد بالگرد در نقاط و روستاهای مختلف باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر بیمار اندیکاسیون اعزام توسط بالگرد را داشته باشد، زمان اعزام بیمار به مشهد از بخش هزار مسجد به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند و این موجب کاهش مرگ و میر، نقص عضو و نجات جان انسانها میشود.
ضرورت ساخت پد بالگرد اورژانس ۱۱۵ در بخش هزار مسجد
میرزایی با اشاره به اینکه امکان استقرار بالگرد در کلات به دلیل کمبودی که در سطح استان داریم نیست، جانمایی و در اختیار گذاشتن زمین مناسب برای ساخت پد بالگرد اورژانس ۱۱۵ در بخش هزار مسجد را ضروری دانست.
وی اذعان کرد: شهرستان کلات با توجه به شرایط جغرافیایی و مسافت زمانی از مرکز استان، نیاز به اعزام بیماران بحرانی توسط بالگرد را بیشتر میکند. همچنین در شرایط بحران، امدادرسانی و ارسال تجهیزات و تیمهای تخصصی توسط بالگرد در سریعترین زمان انجام خواهد شد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ شهرستان کلات با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۲ شهرستان کلات و سرخس بعد از مشهد در رتبه دوم درخواست و اعزام بیمار توسط بالگرد قرار داشتند، گفت: با توجه به صعبالعبور بودن و تصادفاتی که در مسیر جاده کلات اتفاق میافتد، عملاً نیاز به اعزام بیماران بحرانی توسط بالگرد بیشتر است.
وی افزود: بیشترین مواردی که برای آنها درخواست بالگرد میشود به ترتیب مربوط به تصادفات جادهای، سکتههای قلبی، سکتههای مغزی و زایمانهای سخت مادران باردار است، البته به شرط اینکه شرایط جوی اجازه پرواز را بدهد.
تأثیر وضعیت نامناسب راههای مواصلاتی بر خدماتدهی اورژانس
میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان کلات ۴ پایگاه اورژانس دارد که از این تعداد سه پایگاه ۱۱۵ جادهای میباشند، اذعان کرد: در حال حاضر یک پایگاه اورژانس ۱۱۵ جادهای مصوب در منطقه جلیلآباد داریم که باید احداث شود، اما در تأمین زمین مناسب با مشکلاتی مواجهیم.
وی بر تأثیر وضعیت نامناسب راههای مواصلاتی بر خدماتدهی اورژانس اشاره کرد و گفت: چون به صورت زمینی خدماتدهی انجام میشود، بیماران به خصوص آنهایی که دارای شکستگی شدند باید درد بیشتری را در مسیر متحمل شوند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ شهرستان کلات افزود: اگرچه انتظار سرعت بالا از آمبولانس داریم ولی اگر بخواهد با همان سرعت استاندارد برود بازهم بیماری که بر روی تخت دراز کشیده است، عملاً در پیچها جابجاییهایی را دارد که دردآور بوده و مشکلات بیمار را بیشتر میکند.
وی عنوان کرد: شهرستان کلات با سه پایگاه اورژانس جادهای و یک شهری ۴ شهر لائین، کلات، زاوین، چنار و ۶۸ روستا را که ۲۰ روستا هدف گردشگری هستند پوشش میدهد.
میرزایی مساحت شهرستان را ۳ هزار و ۵۰۳ کیلومترمربع اعلام کرد و گفت: فاصله شهر کلات تا مرکز استان ۱۵۱ کیلومتر است، همچنین ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان داریم که تمام این مساحت توسط چهار پایگاه اورژانس ۱۱۵ پوشش داده میشود.
وضعیت راهها استهلاک آمبولانسها را بالا برده
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد جمعیت شهرستان کلات روستایی و ۳۰ درصد شهری هستند، گفت: چون اینکه جادههای مناطق روستایی صعبالعبور هستند عملاً خدماترسانی به موقع را با مشکل مواجه میکند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ شهرستان کلات با اعلام اینکه به شدت با کمبود آمبولانس مواجهیم، عنوان کرد: با توجه به مسافت جادهای و وضعیت راهها استهلاک آمبولانسها بالا بوده و نیازمند تعمیرات هستند.
وی تصریح کرد: به دلیل وجود مناطق صعبالعبور بسیار در شهرستان آمبولانسهای معمولی امکان اعزام ندارند و باید آمبولانس کمک دار اعزام گردد که در این خصوص نیازمند یک آمبولانس کمک دار هستیم.
با کمبود آمبولانس مواجهیم
میرزایی با بیان اینکه به جد نیازمند کمک در نوسازی ناوگان و تعمیرات هستیم، افزود: اکنون در شهرستان کلات ۸ آمبولانس داریم و حداقل به دو آمبولانس دیگر نیاز است.
وی ادامه داد: هزینه اعزام بالگرد اورژانس هوایی ۱۱۵ جهت انتقال بیمار از بخش هزار مسجد بالغبر ۲۰۰ میلیون تومان میباشد که سهم بیمار از پرداخت این مبلغ صفر بوده و خدمات کاملاً رایگان انجام میشود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ شهرستان کلات گفت: در حال حاضر شهرستان کلات دارای دو پد بالگرد فعال در دوراهی حمام قلعه و زاوین و یک پد در حال ساخت در شهر چنار است، همچنین در سه منطقه آبگرم، شهر کلات و هزار مسجد نیازمند ساخت هلی پد هستیم.
وی تأکید کرد: هر روستا و دهیاری که بتواند اقدام به ایجاد پد بالگرد کند و در اختیار قرار دهد استقبال میکنیم و عملاً کیفیت خدماتدهی را بهتر میکند.
انجام دو هزار و ۴۳۵ مأموریت طی یکسال
میرزایی در ادامه به بیان گزارش فعالیت اورژانس ۱۱۵ شهرستان کلات در سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: شهرستان کلات با وسعت ۳۵۰۳ کیلومتر مترمربع دارای ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان و جمعیت بالغبر ۴۳ هزار نفر است.
وی افزود: طبق گزارش سیستم مأموریت دهی آسایار در سال ۱۴۰۲ همکاران ما در سطح شهرستان دو هزار و ۴۳۵ مأموریت دریافت نمودهاند و در بازه زمانی ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین امسال که روزهای ویژه محسوب میشود و پایگاههای ۱۱۵ با استقرار در حاشیه جادهها به آمادهباش کامل درآمدهاند، تعداد ۲۶۶ مأموریت انجام دادهاند که از این تعداد ۱۳ مورد مربوط به حوادث ترافیکی با ۳۲ مصدوم بوده است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ شهرستان کلات یادآور شد: تعداد مصدومان دو سانحه در این بازه رخ داده بالا بوده و متأسفانه یک نفر فوت ناشی از حوادث ترافیکی در شهرستان ثبت شده است.
وی در همین خصوص گفت: از شهروندان و روستائیان عزیز و همچنین مسافران و مهمانان گرامی تقاضا داریم هنگام رانندگی رعایت کامل قوانین راهنمایی و رانندگی را داشته و با هوشیاری کامل در رانندگی از مناظر زیبای اطراف جاده کلات لذت ببرند تا ضمن یاری ما در خدماتدهی مطلوب به سایر بیماران احتمالی، سلامت خود و خانوادهشان را تضمین نمایند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ شهرستان کلات افزود: در صورت وقوع حادثه ضمن حفظ خونسردی در آدرس دهی دقت لازم داشته باشید تا نزدیکترین آمبولانس به محل اعزام شود.
انتهای پیام
نظرات