یک متخصص بیماریهای پوست و مو در همدان اعلام کرد: اگزمای پوستی یکی از شایعترین بیماری پوستی است که در برخی فصول سال افزایش مییابد و عوامل مختلفی همچون تغذیه، تماس مکرر با آب، رطوبت بیش از اندازه، استفاده زیاد از شویندهها و پاککنندهها و استرس اگزما را سبب میشود.
دکتر محمدرضا سبحان در گفتوگو با ایسنا، با ببان اینکه شمار بیماران پوستی، اگزما و ضایعات پوستی به علت آب همدان در بیمارستان سینا افزایش نیافته است، تأکید کرد: تماس مکرر با آب در افرادی که زمینه درماتیک یا اگزما دارند، موجب تشدید بیماری میشود و این موضوع ارتباطی با نوع آب ندارد.
وی خاطرنشان کرد: اگزمای پوستی شامل دو نوع اگزمای تماسی- تحریکی و اگزمای تماسی- آلرژیک بوده و بیشترین آمار اگزما را به خود اختصاص داده است.
مدیر گروه پوست و مو دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: قرار گرفتن در برخی از موقعیت و مشاغل اگزمای پوست را افزایش میدهد، از جمله این مشاغل میتوان به آشپزهای در ارتباط مستقیم با رطوبت هوا و یا مکانیکهای در مواجهه با انواع روغنها اشاره کرد.
وی استفاده بیش از اندازه از مواد شیمیایی را عامل اگزما و تشدید آن دانست و مطرح کرد: اگزما میتواند به دلایل نشأت گرفته از داخل و بیرون بدن رخ دهد که برخی عوامل مربوط به سیستم ایمنی بوده و برخی عوامل محیطی نیز این بیماری را تشدید میکند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه درباره علل اصلی ریزش مو گفت: عوامل ژنتیکی و ارثی، تغذیه، استرس و مشکلات روحی، مصرف داروها، مشکلات هورمونی در بانوان و ... ریزش مو را سبب میشود و نمیتوان با تکیه بر یک عامل این موضوع را تشخیص داد.
وی با بیان اینکه بیماری درماتیت سبورئیک، قارچی به نام مالاسزیا، خشکی پوست و سیستم ایمنی ضعیف عامل ایجاد شوره و تشدید آن است، افزود: آبوهوا و عوامل محیطی در افرادی که زمینه ایجاد شوره سر دارند، میتواند تأثیرگذار باشد اما به تنهایی شوره و یا ریزش مو را موجب نمیشود.
سبحان درباره این سوال که برخی از افراد معتقدند زمانیکه به شهر دیگر سفر میکنند بیماری پوستی آنها بهتر میشود، آیا آب در این موضوع تأثیرگذار است؟ پاسخ داد: رطوبت هوا و برخی فصول بر شدت بیماری تأثیرگذار است به همین علت ممکن است بیماری که در شهری با آبوهوای مرطوب و سرد ساکن باشد زمانیکه به یک شهر گرم سفر میکند احتمال دارد به طور موقت بهتر شود بنابراین نمیتوان بدون تحقیقات علمی یک عامل را مؤثر بر بیماری دانست و تنها به مشاهدات میدانی اکتفا کرد.
انتهای پیام
نظرات