به گزارش ایسنا، عبدالرسول پورعباس، معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مراسم دیدار نوروزی وزیر علوم با مدیران سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به حمایتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سازمان سنجش آموزش کشور، گفت: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دو سال گذشته چهار دوره از تمامی مراحل و اقدامات اجرایی برگزاری آزمونهای مختلف بازدید کردند که بیسابقه بوده و موفقیتهای سازمان سنجش آموزش کشور در برگزاری امن آزمونهای مختلف مرهون حمایتهای وی و تلاش کارکنان نجیب و امین سازمان سنجش آموزش کشور است.
وی از تمهیدات جدید برای حفظ سلامت آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: استفاده از نسل سوم سیگنال یاب ها از جمله اقدامات آزمون سراسری پیش رو خواهد بود و تلاش میشود با اقدامات جدید و ابتکاری سلامت آزمون سراسری تضمین شود.
****
برای روایت این دیدار بیتکلف، به قول سینماییها میخواهم به یک هفته قبل فلاشبک بزنم که در مسیر زیارت آقا امام رضا (ع) پیامی مبنی بر حضور در این مراسم را دریافت کرده و بدون معطلی بهجای نوشتن پاسخ، شماره مسئول مربوطه را گرفته و مشتاقانه لبیک گفتم؛ اما غافلگیری این حضور تا ساعتها همراهم بود و دریافت این خبر فرحبخش در این سفر معنوی را به فال نیک گرفتم و در روزهای بعد تاریخ دیدار را رصد میکردم تا با هیچکدام از برنامههای کاری و شخصی تداخل نداشته باشد و با فراغبال خودم را به حسینیه برسانم تا اینکه حوالی روز شنبه ۱۸ فروردین پیام تکمیلی مرتبط با دریافت کارت ملاقات از ساعت ۱۳:۳۰ یکشنبه ۱۹ فروردینماه را دریافت کرده و خاطرجمع شدم و مشتاق رسیدن روز موعد بودم.
تکثر دانشجویان با لهجهها و افکار مختلف نظرم را جلب میکند و بیشتر درباره نحوه گزینش برای حضور در دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب با یکدیگر حرف میزنند و درباره برنامه تشکل مربوطهشان گفتوگو میکنند؛ اما حس مشترک و غالب همه ما اشتیاق و هیجان پیش از دیدار است چشمم به جاجیمهای ساده اما چشمنواز حسینیه افتاد که نمادی از سادگی وصفناپذیر این محیط خوش انرژی داشت که سالهاست بخشی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشور را میزبانی میکند و شخصیتهای بزرگ علمی، سیاسی، خانواده شهدا، دانشآموزان، نماز اولیها، کارگران، معلمان، پرستاران و... را به خود دیده و روایتهای زیادی را از دلدادگی میهمانانش داشته است. سرم را چرخاندم و همه محیط را از سقف تا کف بررسی کردم همه چیز همانطور است که شنیده بودم هیچ خبری از گچکاری و تزیینات عجیبوغریب و زرقوبرقهای معمول نبود؛ درک فضای روحانی و روانی داخل حسینیه که بهغایت ساده است بیاغراق جز نابترین تجربههایی بود که تاکنون کسب کردهام امتداد نگاهم به گروههای دانشجویی که گعدهای برای خود تشکیل دادهاند و مشغول تبادل نظر درباره حس و حالشان هستند، گره میخورد.
****
محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در اولین نشست شورای معاونین بسیج اساتید در سال جدید ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به موضوع تبیینگری اشاره کرده و از تبیین جنایات و آشنایی دانشجویان و اساتید با چهره منفور رژیم صهیونیستی و ایجاد پشتیبانی روحی و روانی برای تداوم این جریان سخن گفت.
جمع آوری طومار یا پویش حمایت از غزه در چندین مرحله، حضور در مقابل دفتر دفتر سازمان ملل در تهران، تشکیل کمیته حقوقی و قضایی، فعالیت مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاهها و همچنین فعالیت استانها و از همه مهم تر ابراز احساسات و همدردی با مردم مظلوم غزه، ارائه تحلیلهای سیاسی و میدانی، فراخوانها و تجمعات و سخنرانی اساتید در این موضوع و حضور در صدا و سیما و مجموعه همه فعالیتهای بسیج اساتید که موجب تقویت جبهه مقاومت بود، از جمله موضوعاتی بود که مردانی ابعاد آن را تشریح کرد.
وی سپس به موضوع انتخابات ۱۴۰۲ و بهارستان دوازدهم اشاره کرده و گفت: انتخابات ۱۴۰۲مسیر پر پیچ و خمی را طی کرد و دشمنان تمام تلاش خود را به کار بردند تا مردم را نا امید کنند و خط تحریم را دنبال کردند که البته با به میدان آمدن شخص مقام معظم رهبری و همه شما اساتید و نخبگان بسیجی و رسانه ملی و فضای مجازی قدمهای خوبی در این مسیر برداشته شد و مشارکت آنطور که دشمن می خواست اتفاق نیفتاد.
****
اداره خوابگاههای دانشگاه علامهطباطبایی در اطلاعیهای آخرین مهلت پرداخت اجارهبهای نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۲ خوابگاههای دانشگاه را اعلام کرد.
براساس اعلام اداره خوابگاه ها، دانشجویان ساکن در خوابگاههای دانشجویی دانشگاه علامهطباطبائی تا ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ برای پرداخت اجارهبهای خوابگاه در نیمسال جاری فرصت دارند.
****
علی چراغعلیئی، دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشگاه آزاد شهر قدس با بیان اینکه دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان هرساله باهدف بازتولید افکار انقلاب اسلامی و دریافت رهنمودهای رهبری برگزار میشود، اظهار کرد: این تعیین خطمشی باعث حرکت تشکلهای دانشجویی با در مسیر انقلاب است، مقام معظم رهبری نیز با اشراف به ظرفیتهای تشکلهای دانشجویی رهنمودهای کارگشا و مأموریتهای تعیینکنندهای را برای دانشجویان تبیین خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دیدارهای سالانه مقام معظم رهبری با دانشجویان نشان از اهمیت والای جایگاه تشکلهای دانشجویی برای مقام معظم رهبری دارد، تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها در بیانات خود از مسئولان خواستند که در خصوص تشکلهای دانشجویی سختگیری نداشته باشند، دیدار رهبری با دانشجویان باعث افزایش روحیه آنها و انتقال حس ارزشمندبودن و تأثیرگذار بودن به دانشجویان خواهد کرد.
این فعال دانشجویی بیان کرد: باید با مرزبندی مطالبهگری و عدالتخواهی پیشرفتهای نظام و امید در جامعه از بین نرود، بنا به گفته رهبر انقلاب باید با رعایت پیششرطهایی در مسیر مطالبهگری حرکت کنیم.
****
فراخوان پذیرش بدون آزمون دکتری دانشگاه شهید بهشتی برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ اعلام شد.
براساس اطلاعیه دفتر جذب و هدایت دانشجویان استعداد درخشان مهلت ثبتنام اینترنتی در فراخوان مذکور تا پایان روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ است.
****
مجید قاسم کردی، فعال حوزه دانشجویی با اشاره به دیدار رهبر انقلاب با دانشجویان اظهار کرد: پشت سر گذاشتن سطوح مدیریتی و عبور از لایه مدیران کشور و ارتباط بیواسطة دانشجویان و رهبر انقلاب و طرح آزادانهٔ دغدغههای اجتماعی و اقتصادی آنان از چند جهت اهمیت و ضرورت دارد. چنین جلساتی از یکسو سبب افزایش انگیزه و امید آفرینی در بین قشر جوان و دانشگاهی کشور برای طرح مسائل و رفع آن میگردد و از سویی دیگر نقدها و راهکارهای مطرح شده میتواند راهگشای مسیرهای جدید بزای عبور از بحرانها و گرفتارهای موجود به شمار آید.
این فعال حوزه دانشجویی بیان کرد: درعینحال باید توجه داشت جنبش دانشجوئی حرکتی خودجوش و در راستای رسیدن به اهداف و آرمانهای مشترک است که شبکههای تعامل آن تا حدودی غیررسمی است؛ لذا برخورداری این جنبش از یک زیربنای فکری استحکامبخش یکی از مهمترین و اساسیترین نیازهایی است که در این دیدارها حاصل میشود و افقهای مشخصی را در حرکت پیشگامانهٔ این جنبش ترسیم مینماید.
به گفته وی؛ چنین گفتوگوهای صمیمانه میتواند مسیر تحولخواهی و گفتمانسازی و تصمیمسازی را در جمعیت جوان و دانشجویی کشور زنده نگه دارد و موجب انسجام تشکلهای دانشجویی شود.چنین اتفاقی باتوجه به نیاز امروز جامعه، منجر به احیاء سرمایه اجتماعی نظام که بدنه دانشگاهی و قشر تحصیلکردة آن هستند میگردد.
****
اعضای اتحادیه دانشجویان دانشگاه بوستون چند روز پیش دست به اعتصاب زدند. اعضای این اتحادیه شامل بیش از سه هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا هستند. افزایش دستمزد، مسکن مقرون به صرفه، محدودیت حجم کار و کمک به دانشجویان فارغالتحصیل بینالمللی از مهمترین خواستههای آنها بود.
بسیاری از دانشجویان دانشگاه بوستون نقش حمایتی در خانوادههای خود را دارند و حتی آنهایی که این کار را انجام نمیدهند، اذعان دارند زندگی در یکی از گرانترین شهرهای ایالات متحده غیرممکن شده است. براساس گزارشهای رسمی، هزینه زندگی برای یک فرد بزرگسال مجرد در بوستون سالانه نزدیک به ۵۰ هزار دلار است؛ این در حالی است که میانگین آپارتمانهای بوستون در حال حاضر نزدیک به سه هزار دلار در ماه اجاره میشود که تقریبا ۸ درصد از سال ۲۰۲۳ و ۲۲ درصد از سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است.
****
آزمون زبان MSRT اردیبهشت ۱۴۰۳ در روز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ برگزار می شود.
ثبت نام آزمون زبان MSRT اردیبهشت ۱۴۰۳ از روز یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ آغاز شده و تاساعت ۱۸ روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه دارد. ضمن اینکه حوزه های برگزاری در تقویم آزمون درج می شود.
****
محمدعلی زلفی گل پس از بازدید از بخشهای مختلف سازمان سنجش، در دیدار با مدیران و کارمندان سازمان سنجش آموزش کشور با تبریک سال نو و ماه مبارک رمضان، گفت: وظیفه سازمان سنجش آموزش کشور، حاکمیتی است و بخش قابل توجهی از عدالت آموزشی را در کشور محقق میسازد. این سازمان با انجام وظایف به صورت شایسته، مسئولانه و طبق برنامه تدوین شده با برگزاری آزمونهای ملی و بینالمللی در امنیت و سلامت کامل، باعث افزایش اعتماد عمومی به نظام آموزشی کشور و حاکمیت میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر اهمیت سلامت و امنیت آزمون سراسری تأکید کرد و گفت: سلامت و برگزاری مطلوب آزمونها به افزایش سرمایه اجتماعی منجر میشود و ایراد خدشه به آزمونها به اعتماد عمومی آسیب وارد میکند لذا برای امنیت آزمونها باید با دقت کافی پیشگیری را در اولویت قرار داد و همه دستگاهها و سازمانها در این جهت باید نقش مهم خود را ایفا کنند.
****
مجتبی شریعتی نیاسر، مترجم کتاب بهمن در راه است و معاون سابق آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور در نشست نقد و بررسی این کتاب از پنجمین دوره طرح ملی فصل سخن که به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی تهران برگزار شد، با تأکید بر ضرورت ایجاد چندین تحول در نظام آموزشی کشور، اظهار کرد: نخستین مصداق آن تحول در در نظام یاددهی و یادگیری است. از سالهای پیش از انقلاب تاکنون آموزشهای سنتی حضوری بوده بدین نحوه که دانشجو و استاد بر سر کلاس درس حاضر میشدند پس از ارائه مطالبی که شاید با طرح پرسشی از سوی دانشجو هم همراه باشد آزمونی برگزار و نمراتی داده میشد، بهعبارتی کلاسهای درس استادمحور بودند و همچنان استادمحور باقیمانده است حال آنکه باید نظام آموزشعالی از استادمحوری به دانشجومحوری تغییر کند.
وی با بیان اینکه با گذشت سالها حتی شکل کلاسهای آموزشی تغییری نکرده است، ادامه داد: در کشورهای پیشرفته صندلیها گرداگرد چیده شدهاند و دانشجو و استاد با یکدیگر بحث و گفتوگو کنند تا نقد و اصلاح و در پی آن یادگیری انجام شود. حال اگر استادی در ایران چنین رفتار کند مورد انتقاد قرار میگیرد.
مترجم کتاب بهمن در راه است، تحول در برنامهریزی را دومین مصداق تحول در نظام آموزشعالی کشور برشمرد و افزود: من از دوران کودکی بخاطر دارم که مدارک تحصیلیث به لیسانس، فوقلیسانس و دکترا محدود میشد که امروز هم چنین است این در حالی است که من بیش از ۳۰ سال پیش که در انگلستان تحصیل کردهام مدلهای متنوعی از مدارک تحصیلی وجود داشت؛ اما ما امروز در صورت وجود مشکل به دانشجو مدرک فوقدیپلم ارائه میکنیم.
انتهای پیام
نظرات