• دوشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403012010530
  • خبرنگار : 71661

دموکرات‌های آمریکا نگرانند نتانیاهو وجهه بایدن را تضعیف کرده باشد

دموکرات‌های آمریکا نگرانند نتانیاهو وجهه بایدن را تضعیف کرده باشد

نشریه آمریکایی گزارش داد دموکرات‌های این کشور نگران تاثیر حمایت‌های جو بایدن از رژیم صهیونیستی بر انتخابات ۲۰۲۴ بوده و سعی دارند اشتباهات او را جبران کنند.

به گزارش ایسنا، جنگ ۶ ماهه غزه تصویر «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا را در میان رای‌دهندگان آمریکایی تغییر داده است. بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ به «توانایی و تجربه» خود در حوزه سیاست خارجه می‌بالید و با اتکا به همین ویژگی بود که گوی سبقت را از «دونالد ترامپ» ربود؛ اما جنگ غزه این توانایی‌های بایدن را به چالش کشیده است.

به گزارش نشریه آمریکایی پالتیکو، این رئیس‌جمهور آمریکا در زمان آغاز به کار خود وعده دوره‌ای «سرشار از شفافیت اخلاقی» در حوزه روابط خارجه را داد، امری که با ریاست‌جمهوری ترامپ کاملا متفاوت به نظر می‌رسید. با این حال، جنگ غزه و عملکرد بایدن در قبال جنایات رژیم صهیونیستی، «ذکاوت و هوشیاری» و همچنین «شرافت و نوع‌دوستی» او را زیر سوال برده است.

بر اساس گزارش پالتیکو، با وقوع جنگ غزه و کشته‌شدن ده‌ها هزار غیرنظامی فلسطینی و آوارگی میلیون‌ها تن از ساکنان این باریکه، حمایت تمام‌عیار کاخ سفید از رژیم صهیونیستی و کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم بسیار جلب توجه کرد و مورد ارزیابی و انتقاد قرار گرفت.

حمایت تمام‌قد بایدن از نتانیاهو با وجود تلفات فراوان جنگ غزه، نه‌تنها خشم جهانیان را برانگیخته، بلکه هم‌حزبی‌های بایدن در حزب دموکرات را هم به انتقاد واداشته است.

چهره‌های برجسته مستقل و همچنین اعضای حزب دموکرات و ترقی‌خواهان آمریکا نسبت به سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه ابراز نگرانی کرده‌اند؛ چهره‌هایی مانند «برنی سندرز» و «تیم کین» که هر دو عضو مجلس سنای ایالات متحده هستند. این چهره‌ها هشدار داده‌اند که مواضع بایدن ممکن است بر عملکرد وی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ تاثیر گذاشته و افرادی را که حامی حقوق بشر و همدلی هستند، از رای به بایدن منصرف کند.

یکی از نقاط عطف کلیدی در مواضع آمریکا در قبال جنگ غزه موضع‌گیری اخیر این کشور در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به یک سازمان خیریه بود. هشدار ظاهری واشنگتن به رژیم صهیونیستی در پی این حمله نشان می‌دهد که کاخ سفید هم متوجه کاهش محبوبیت بایدن در میان رای‌دهندگان دموکرات شده و سعی دارد در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، وجهه و اعتبار او را بهبود بخشد. با این حال، بسیاری از دموکرات‌ها که مدت‌ها قبل خواستار اعمال فشار آمریکا بر رژیم صهیونیستی بودند، با باز شدن این گذرگاه از قبل هم خشمگین‌تر شدند، چون دریافتند که واشنگتن از ماه‌ها پیش می‌توانست به رژیم اشغالگر فشار بیاورد و نیاورد.

به گزارش پالتیکو، بسیاری حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی را با خروج پر هرج‌ومرج آمریکا از افغانستان در ۲۰۲۱ مقایسه می‌کنند؛ زمانی که بایدن به دلیل خروج بی‌برنامه نظامیان آمریکایی از افغانستان مورد انتقاد شدیدی قرار گرفت و میزان محبوبیتش چنان سقوط کرد که تا امروز هنوز به طور کامل احیا نشده است. گرچه در جنگ غزه نظامیان آمریکایی مستقیما دخالت ندارند و از این نظر اهمیت آن برای مردم آمریکا پایین‌تر است، اما با گذشت بیش از ۲ سال از ماجرای افغانستان، امروز دموکرات‌های آمریکا بار دیگر از مدیریت بایدن در یک بحران خارجی ناراضی هستند.

بر اساس این گزارش، کین، سناتور آمریکایی که در سیاست خارجه سنا چهره‌ای مطرح است، در این باره گفت: «رئیس‌جمهور بایدن را برای واداشتن نتانیاهو به بازکردن یک گذرگاه مرزی دیگر برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه تحسین می‌کنم. اما این راهکاری واضح و روشن بود که باید چند ماه قبل اتفاق می‌افتاد. رویکرد کنونی بایدن کارآمد نیست.»

به گزارش این نشریه آمریکایی، بایدن برای احیای وجهه خود باید میان حمایت از رژیم صهیونیستی و حمایت از ارزش‌های بشردوستانه و حقوق انسانی توازن برقرار کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha