• دوشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403012010398
  • خبرنگار : 50455

یک هنرمند قمی عنوان کرد:

هدایت جامعه به سمت تعالی؛ در پرتو هنر انقلاب اسلامی

هدایت جامعه به سمت تعالی؛ در پرتو هنر انقلاب اسلامی

ایسنا/قم یک هنرمند قمی گفت: رسالت هنر انقلاب اسلامی این است که جامعه را با خود همراه کند، امروز باید فیلم‌هایی ساخته شود که نوجوان و جوان، زن و مرد ما را به سمت نور هدایت کند؛ تمام شاخه‌های هنری از جمله نقاشی، کاریکاتور، شعر، موسیقی، انیمیشن، داستان کوتاه این ظرفیت را دارند که به مفاهیم و معارفی بپردازند که ذهن مخاطبان خودشان را ارتقاء دهند.

سید علی قافله‌باشی هنرمند عرصه نقاشی استان قم به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: برای طرح بحث در خصوص هنر انقلاب اسلامی ابتدا باید به یک معنای مشترکی با مخاطب برسیم؛ افرادی که نظام فکری این انقلاب را پایه‌ریزی کردند از مفسرین قرآن بودند؛ لذا باید معنای این انقلاب را از قرآن استخراج کنیم.

وی در رابطه با نگاه قرآن به انقلاب، ادامه داد: قرآن، انقلاب در درون افراد را مطرح می‌کند و در جامعه نیز به مثابه‌ی یک فرد می‌تواند این انقلاب شکل بگیرد.

قافله باشی با اشاره به داستان ساحران فرعون که پس از معجزه موسی ایمان آوردند و در مواجهه با تهدید فرعون برای شکنجه و کشته شدن، بیان کردند: «قَالُوا لَا ضَیْرَ إِنَّا إِلَی رَبِّنَا مُنْقَلِبُونَ»، اظهار کرد: شاید بتوان انقلاب ایران را با پسوند اسلامی آن، با منقلب شدن ساحران فرعون و در واقع توبه و بازگشت آن‌ها مطابقت داد؛ بنابراین باید گفت ما در روند انقلاب از یک ظلمت و طاغوت به یک نورانیت و به سوی خدا حرکت کردیم و توبه دسته جمعی داشتیم و این معنای انقلاب اسلامی است.

این هنرمند، اضافه کرد: هنر انقلاب اسلامی از این خصوصیتی که برای انقلاب مطرح کردیم نباید خارج شود، یعنی هنر انقلاب اسلامی هنری است که انسان را از ظلمت بیرون آورده و به سمت نور حرکت می‌دهد.

وی تصریح کرد: هنر قبل از انقلاب اسلامی در مفهوم، محتوا و فرم دچار ظلمت بود؛ زیرا حرکت بر خلاف دستورات الهی و کلام اولیاء حرکت به سمت ظلمت است که این مسئله را در هنر قبل از انقلاب اسلامی شاهد هستیم.

قافله باشی ادامه داد: بعد از انقلاب این ریل را تغییر دادیم و کارهای خوبی تولید شد؛ اما امروز می‌بینیم که در برخی فیلم‌های شبکه خانگی و کارهای سینمایی همان ظلمت‌ها در برخی موارد ادامه پیدا می‌کند؛ بنابراین نمی‌توانیم بگوییم هر فیلمی بعد از انقلاب، هنر انقلاب اسلامی است باید ببینیم که این هنر ما را به سمت نور و خداوند حرکت می‌دهد یا خیر.

وی با بیان اینکه انقلاب یعنی متحول شدن به سوی خدا تاکید کرد: ما باید هنرمندانی داشته باشیم که اینگونه فکر کنند، در این صورت هنرمندان تولیداتی خواهند داشت که مخاطبان را برای حرکت در مسیر نور با خود همراه می‌کنند.

وی یادآور شد: هنرمندی که در تولید فیلم به زندگینامه شهدایی همچون شهید همت، حاج حسین خرازی، حاج قاسم سلیمانی که قهرمان‌های واقعی ممکلت ما هستند بپردازد و در اثر هنری خود مخاطب را با اخلاق و نگرش این بزرگان آشنا کند، رسالت خود را به عنوان هنرمند انقلابی و مسلمان انجام داده است.

قافله باشی افزود: هنرمندی که تلاش می‌کند با معرفی درست مفاخر ادبی و حتی اسطوره‌های شاهنامه روحیه ملی‌گرایی را که وحدت بخش بین اقوام مختلف است زنده کند این هنرمند، رسالت خود را به درستی انجام داده و هنرمند انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه هنر انقلاب اسلامی قالب خاصی را دربر نمی‌گیرد، تصریح کرد: برخی شاخه‌های‌ هنری همچون خوشنویسی، شعر و داستان در خدمت معارف الهی هستند و به هنر انقلاب اسلامی نزدیک‌ترند؛ البته هنرهای دیگر حتی موسیقی هم اگر هنرمندی باشد که در درون به این انقلاب رسیده باشد هم می‌تواند به سمت نورانیت حرکت کند.

این هنرمند اضافه کرد: شهید آوینی یکی از قله‌های عرصه هنر هستند و به عنوان کسی که لقب سیدالشهدای اهل قلم را دارند، این جایگاه را دارند که روز شهادت ایشان به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی معرفی شود؛ این نکته که چگونه هنرمند می‌تواند با استفاده از مفاهیم و معارف الهی اثری تولید کند که برای نسل‌ها و عصرهای مختلف اثرگذار باشد در شهید آوینی تجلی کرده است.

وی در پایان با اشاره به حوادث اخیر غزه گفت: جریانی که در حال حاضر در غزه اتفاق افتاده است صحنه‌ای است که هنرمند را به حرکت وامی‌دارد؛ ما هنرمندان موظف هستیم صحنه‌ها را بشناسیم و با تشخیص درست تحول را در درون خودمان ایجاد کنیم و در قدم بعدی با تولید آثار هنری مخاطب را برای تشخیص درست هدایت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha