• شنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403011808876
  • خبرنگار : 50548

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد:

بورسیه دانشجویان فلسطینی در دستور کار است

بورسیه دانشجویان فلسطینی در دستور کار است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: قرار است با بررسی‌هایی که در هیات رئیسه داریم، برای بورسیه شدن دانشجویان فلسطینی ترتیبی را اتخاذ کنیم، زیرا اسرائیل قصد دارد با کنار گذاشتن و از بین بردن نخبگان فلسطینی هر چه سریعتر به اهداف شوم خود برسد.

مسعود میرزائی شهرابی امروز ۱۸ فروردین، در آیین دیدار نوروزی با دانشگاهیان که در سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: عرض تسلیت داریم به مردم شریف فلسطین و خانواده‌های بیش از ۳۳ هزار شهید فلسطینی که به دنیا درس غیرت، صبر، و توکل به خدا را دادند. آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، هیمنه پوشالی رژیم ضحاک‌گونه اسرائیل را با تمام ادعاهایی که در حوزه امنیتی و اطلاعاتی داشت، فروریخت و نشان داد همان طور که امامین انقلاب بارها فرمایش داشتند، به زودی این رژیم ستمگر و کودک‌کش به زانو در خواهد آمد.

وی افزود: همچنین عرض تسلیت داریم به مردم شریف ایران بابت شهادت ۷ تن از پاسداران رشید اسلام، به ‌ویژه سردار زاهدی و سردار حاجی‌رحیمی. ان‌شاءالله با اربابمان اباعبدالله الحسین محشور باشند. دانشگاه فردوسی مشهد برای همدردی با مردم فلسطین پرچم فلسطین را در رسمی‌ترین مکان دانشگاه فردوسی به اهتزار درآورده است و قرار است با بررسی‌هایی که در هیات رئیسه داریم، برای بورسیه شدن دانشجویان فلسطینی ترتیبی را اتخاذ کنیم، زیرا اسرائیل قصد دارد با کنار گذاشتن و از بین بردن نخبگان فلسطینی هر چه سریعتر به اهداف شوم خود برسد. به همین دلیل ما به عنوان یکی از بهترین دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران قصد داریم برای بالا بردن توان علمی فلسطین، به اندازه خودمان نقش‌آفرینی کنیم. به زودی در مورد بورسیه شدن دانشجویان فلسطینی خبرهای خوبی را به اطلاع شما خواهیم رساند.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه ضمن خدا قوت به احد ضابط، رئیس پیشین دانشگاه، عنوان کرد: از هنگامی که این مسئولیت به ما سپرده شد، سعی کردیم حقوق یکی از مهمترین رکن‌های موفقیت دانشگاه، یعنی نیروی انسانی را تأمین کنیم. آیین‌نامه رفاهیات تمام و کمال پرداخت شد و تنها موضوع بدی آب‌وهوا مانده است که به زودی به ذی‌نفعان تقدیم خواهد شد.

میرزایی با اشاره به اهم اقدامات معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فردوسی در سال گذشته، بیان کرد: اولویت دادن به موضوع اشتغال‌آفرینی و مهارت‌افزایی در قالب تأسیس کانون کارآفرینی و برگزاری جشنواره حرکت با مشارکت بیش از ۲۵ شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه فناوری و نوآوری، راه‌اندازی بازارچه دانشجویی، افزایش کمّی و کیفی کلاس‌های آموزشی در جهت مهارت‌افزایی دانشجویان، ارتقای تشکل‌های دانشجویی و افزایش مخاطبان، بسیج تمامی امکانات دانشگاه اعم از سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای افزایش مشارکت اجتماعی در انتخابات اسفندماه، برگزاری جشن‌های مناسبتی برای بالا بردن نشاط اجتماعی، مسابقات و جشن‌های خوابگاهی و حمایت ویژه از ازدواج دانشجویی و برگزاری مراسم ازدواج دانشجویی ۱۰۰ زوج از جمله اقدامات معاونت فرهنگی دانشگاه در سال گذشته بوده است.  

وی اضافه کرد: در بخش دانشجویی حضور مستمر در خوابگاه‌ها را داشتیم، زیرا اعتقاد داریم فضای خوابگاه‌ها باید فضای باطراوتی باشد و برای دانشجو نشاط روحی بیاورد تا بتواند منجر به نقش‌آفرینی‌های خوبی در حوزه علم و دانش شود. کلنگ‌زنی خوابگاه متاهلی که فاز اول آن به زودی اجرا خواهد شد نیز در همین راستاست که خود دارای عایدات خوبی از حیث فرهنگی، اجتماعی و علمی خواهد داشت.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه سال گذشته برگزاری اجلاسیه دانشگاه‌های کشور با شرکت ۲۳۰ تن از روسای دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌ها را در دانشگاه فردوسی داشتیم که با بازخوردهای بسیار خوبی همراه بود، گفت: پیگیری برگزاری جلسه با حضور وزیر علوم و مجمع نمایندگان خراسان رضوی، برگزاری جلسات متعدد و مهم برای ارتقای بودجه دانشگاه فردوسی و تأمین اعتبار برای پرداخت بدهی دانشگاه، برگزاری منظم جلسات جهاد تبیین با تأکید بر انتخابات، برگزاری ۱۰ جلسه نقد و مناظره در مورد انتخابات اسفندماه، راه‌اندازی جلسات هیات اندیشه‌ورز و آمایش استان، برگزاری منظم جلسات شورای دانشگاه، ملاقات حضوری با ۱۵۰ تن از اعضای هیات علمی، برگزاری جلسات با حضور هیات رئیسه در دانشکده‌های مختلف در ارتباط با مسائل و اهداف دانشکده و برنامه تحولی مدیران جدید دانشکده‌ها همراه با تکریم و معارفه روسا که تاکنون در دانشکده‌های علوم، مهندسی، دامپزشکی، تربیت‌بدنی انجام شده، از اهم اقدامات حوزه ریاست دانشگاه فردوسی در سال گذشته بود.

تأمین ۱۴ میلیارد تومان اعتبار در معاونت پژوهشی

میرزایی با اشاره به اقدامات معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی در سال گذشته، بیان کرد: در این معاونت پرداخت پاداش بخشی از مقالات سال‌های گذشته و تخصیص اعتبار برای تأمین تجهیزات آزمایشگاهی صورت گرفته است. آزمایشگاه‌های تجربی در دانشکده‌ها وضعیت خوبی ندارد و اگر قرار است دانشگاه فردوسی مشهد در ارتقای علم و فناوری ایران نقش‌آفرینی کند، باید زیرساخت‌ها، آزمایشگاه‌ها و تسهیلاتی که به محققان‌مان می‌‎دهیم، چشمگیر باشد تا در ازای آن بتوانیم یک آورده خوبی را برای کشور داشته باشیم.

وی ادامه داد: همچنین تخصیص اعتبار وزارت علوم برای نشریات دارای نمایه بین‌المللی به زبان فارسی و انگلیسی برای دانشکده‌‎ها، اقدام برای احیای گرنت‌های سوخته ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی، تهیه اسناد کلیه تعهدات و دیون حوزه پژوهشی شامل آخرین گرنت ۱۴۰۲، پاداش مقالات، گرنت‌های دانشمندان پراستناد یک و دو درصد و استادیاران جوان همه روی هم رفته ۱۴ میلیارد تومان اعتبار لازم داشت که تامین شد و به زودی به حساب افراد واریز خواهد شد. همچنین برای تأمین تجهیزات آزمایشگاهی برای تمامی آزمایشگاه‌های آموزشی و پژوهشی دانشکده‌ها نیز حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه واریز خواهد شد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به بیانات امام خمینی(ره) در ۱۶ خرداد ۱۳۵۸ مبنی بر اینکه دانشگاه مرکز سعادت و در مقابل، شقاوت یک ملت است، است، عنوان کرد: همچنین مقام معظم رهبری بارها و بارها درباره اهمیت دانشگاه تراز انقلاب اسلامی که قرار است برای ما آورده فرهنگی، دینی و اقتصادی داشته باشد، سخن گفته‌اند. برای داشتن دانشگاه اسلامی خوب باید از راه و رسم آن وارد شویم و برای اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها باید دید در کف دانشگاه چه اتفاقی افتاده است.

میرزایی افزود: ما باید بتوانیم پازل تحقیق و پژوهش را به نفع خودمان عوض کنیم. با این همه سرمایه انسانی و اقتصادی که منجر به تولید مقالات ارزشمند توسط محققین ما می‌شود، به مراتب می‌توانیم پیشتر باشیم. در کشورهای غربی از جهان تکوینی و شعور طبیعت برای بالا بردن ارزش افزده و ثروت‌شان استفاده می‌کنند. ما نیز می‌توانیم از ۷۵۰ آیه قرآن که به بحث علم اشاره کرده است، برای حل بسیاری از پیچیدگی‌های علمی در آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان‌مان استفاده کنیم.

وی همچنین به تشریح برنامه‌های آینده دانشگاه فردوسی پرداخت و اظهار کرد: در ادامه قصد داریم یک کار تحولی در دانشگاه انجام دهیم. دانشگاه فردوسی یکی از ۱۲ دانشگاه برتر در کشور است. نیاز به مرور نقش‌آفرینی اجتماعی دانشگاه داریم تا بدانیم چه تعداد از پروژه‌های کلان استانی و فرااستانی توسط این دانشگاه انجام می‌شود، چه تعداد از پروژهای کلان کشوری را می‌توانیم برعهده گیریم و چه تعداد از روسای دانشکده‌ها در حوزه خودشان برای پروژه‌ها اعلام آمادگی می‌کنند.

بودجه دانشگاه نباید تنها صرف تولید مقاله شود

میرزائی شهرابی با اشاره به دانشگاه‌هایی که پروژه‌های استانی و ملی را بر عهده‌ دارند، تصریح کرد: چرا دانشگاه فردوسی مشهد نتوانسته با دستگاه‌های خود استان یک ارتباط پویا، سازنده و برد برد شکل دهد؟ ارتباط ما با نهادها کم است، بنابراین برایمان مهم است که در سال جاری به ارائه راه‌حل‌ها از سوی دانشکده‌ها و چگونگی مواجهه با چالش‌های اجتماعی، صنعتی و ... ارائه شود. وجود مشکلات و چالش‌های صنایع پایین دستی و فرآیندها نیاز به اعلام کارسازی و برطرف کردن مشکلات از سوی دانشگاه دارد. آمادگی برای ایجاد پارک علم و فناوری و پردیس تخصصی مشترک از جمله پیشنهادات مسئولین حوزه صنعت در کشور است. در این راستا نیاز است دانشکده‌ها با یک منش و رویکرد جدید وارد مسائل در ۱۴۰۳ شوند.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: در واقع ما تنها نباید بودجه نفتی را صرف تولید تعدادی دانش‌آموخته و مقاله حتی در ژورنال‌های برتر کنیم، اگرچه تولید علم و مرجعیت علمی مهم است و شخصیت جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد، اما خروجی آن برای ما چیست؟ ما در حوزه تولید علم آنقدر مسیر را روشن تعریف کرده‌ایم که استادیار می‌داند باید به کجا برود، اما در حوزه فناوری و نوآوری ابهام داریم و مسیر مشخص نیست. لذا خواهش می‌کنیم که روسای دانشکده‌ها در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان ورود کنند و برای تمام فعالیت‌ها نه تنها یک پیوست فرهنگی، بلکه پیوست دانش‌بنیانی داشته باشند.

میرزائی ادامه داد: ما برای آنکه یک دانشگاه مؤثر و مطلوب برای جمهوری اسلامی ایران باشیم، باید دغدغه‌مان حل مسئله باشد. در تعریف پایان‌نامه‌ها و رسالات دانشجویی به شناسایی شبکه مسائل استان بپردازیم و طبق آن فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی را در ۱۴۰۳ ترسیم کنیم.

وی افزود: قصد داریم شورای اقتصادی را تشکیل دهیم. در این شورا تعدادی از روسای دانشکده‌ها به همراه دو تن از چهره‌های موفق اقتصادی دعوت خواهیم کرد تا از شمه اقتصادی خوب آن‌ها برای ظرفیت عظیمی که در دانشگاه داریم، استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha