مختار احمدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برنامههای دولت سیزدهم برای حمایت از معیشت و تامین امنیت غذایی مردم خصوصا اقشار آسیبپذیر، گفت: در ابتدا شاهد اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی از سوی دولت بودیم که بر اساس آن دهکهای اول تا سوم جامعه که عمدتا نیز مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بودند، در صورت خرید 11 قلم اقلام غذایی اساسی مورد نیاز از مبلغ ۱۲۰ هزار تومان اعتبار تشویقی - به جز یارانه ۴۰۰ هزار تومانی خود- برخوردار میشدند.
وی ادامه داد: در گام بعدی دولت تصمیم گرفت این حمایت غذایی را به دهکهای اول تا هفتم گسترش دهد و رقم یارانه تشویقی را نیز تا ۲۲۰ هزار تومان افزایش دهد که در همین راستا شاهد اجرای طرح فجرانه بودیم که مقرر شد در سه مرحله و طی ماههای بهمن، اسفند و فروردین اجرا شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه در قالب این طرح با خرید حداقل ۷۴۳ هزار تومان کالا برای هر فرد یارانه بگیر ۲۲۰ هزار تومان آن از سوی دولت پرداخت میشود، افزود: حداقل آورده خود فرد باید ۵۲۳ هزار تومان باشد تا بتواند از این یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی بهرهمند شود و برای مبالغ کمتر از ۵۲۳ هزار تومان، سهم اعتبار تشویقی دولت نیز کاهش مییابد.
احمدی از جمعیت بیش از ۶۰ میلیون نفری کشور که از این طرح برخوردار شده اند یاد کرد و گفت: موعد استفاده از این اعتبار یک ماه بوده و از هجدهم هر ماه شارژ شده و تا هجدهم ماه بعد قابل استفاده است و ارتباطی هم با زمان پرداخت یارانه ندارد.
۸۰ درصد مشمولین در کرمانشاه از طرح فجرانه استقبال کردند
وی سپس اشارهای به وضعیت اجرای طرح فجرانه در استان کرمانشاه داشت و اظهار کرد: ۴۲۰ هزار و ۹۳۹ خانوار تاکنون از این طرح در استان استفاده کرده اند و در دو مرحله طرح فجرانه بیش از ۵۵۵ هزار تراکنش در استان ثبت شده است.
به گفته این مسئول، ۸۰ درصد مشمولین طرح فجرانه در استان کرمانشاه از این طرح استفاده کردهاند که بیانگر استقبال خوب مردم از یارانه تشویقی دولت است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، رقمی که دولت در مرحله اول طرح فجرانه بابت یارانه تشویقی در استان کرمانشاه پرداخت کرده را ۲۹۳ میلیارد تومان اعلام کرد که آورده خود مردم نیز حدود ۶۹۰ میلیارد تومان بوده و افزود: در مرحله اول در مجموع حدود هزار میلیارد تومان فروش در استان ثبت شده و این رقم به کمک اقتصاد کرمانشاه آمده است.
وی اضافه کرد: با وجود آنکه هنوز فرصت استفاده از مرحله دوم طرح فجرانه تمام نشده، در مرحله دوم نیز شاهد پرداخت یارانه تشویقی دولت به میزان ۲۵۲ میلیارد تومان در کرمانشاه بوده ایم.
احمدی معتقد است که چنانچه استقبال از مرحله دوم و سوم طرح نیز به خوبی مرحله اول باشد، با کمک اعتبار حمایتی دولت و آورده خود مردم اجرای این طرح طی سه مرحله میتواند به اقتصاد استان کرمانشاه تا حدود سه هزار میلیارد تومان کمک کند.
۳۵۰۰ فروشگاه در کرمانشاه طرح فجرانه را اجرا میکنند
وی سپس از استقبال خوب فروشگاههای استان از طرح فجرانه نیز یاد کرد و گفت: در حال حاضر ۳۵۰۰ فروشگاه در این طرح مشارکت دارند که شامل فروشگاههای کوچک، متوسط، بزرگ و فروشگاههای زنجیرهای هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه در ابتدا فروشگاههای کوچک استقبال کمتری از طرح فجرانه داشتند، افزود: اجرای این طرح منجر به افزایش فروش فروشگاهها خصوصا در بخشهای کوچک و روستاها شده است.
احمدی از نظارت بر فعالیت فروشگاهها نیز خبر داد که تنها ملزم به فروش یازده قلم کالای اساسی بوده و باید کف خرید ۷۴۳ هزار تومان برای بهرهمندی از یارانه ۲۲۰ هزار تومانی را رعایت کنند و گفت: امکان تخلف در فروشگاههای بزرگ که مجهز به صندوق فروش بوده و قابل رصد هستند وجود ندارد، اما در ابتدای طرح شاهد تخلف تعدادی از سوی فروشگاههای کوچک بودیم.
وی از مسدود کردن دستگاه POS حدود ۴۸۰ فروشگاه کوچک متخلف در کرمانشاه خبر داد و عنوان کرد: با همکاری که با شرکتهای پشتیبان دستگاههای POS صورت گرفت، اکنون دیگر امکان تخلف در فروشگاههای کوچک نیز وجود ندارد.
فجرانه چه مزایایی دارد؟
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه اشارهای هم به مزایای این طرح داشت که در درجه اول به معیشت و سفره اقشار آسیب پذیر و خصوصا دهکهای پایین جامعه کمک میکند و گفت: هدف از اجرای این طرح این است که دولت مابتفاوت قیمت کالاهای اساسی از سال ۱۴۰۱ تاکنون که به دلیل تورم قیمت آنها بالا رفته را به مردم پرداخت کند تا متحمل فشار اقتصادی نشوند.
احمدی اظهار کرد: طرح فجرانه با ترغیب مردم به خرید کالاهای بیشتر به اقتصاد استان و واحدهای تولیدی نیز کمک بسزایی کرده است، به علاوه فروشگاههای کوچک و متوسط خصوصا در صنف خوار و بارفروشان با افزایش قابل توجه فروش مواجه شده اند.
انتهای پیام
نظرات