وحید صباغ در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می شد اما طی چند سال اخیر فعالیت های ترویجی انجام تا حبوبات در فصل پاییز و زمستان کشت شود.
وی افزود: این امر به دلیل آن است که گیاه روییده شده بتواند استفاده حداکثری از آب زمستانه و همچنین آب فروردین ماه بهره ببرند.
صباغ ادامه داد: البته هنوز تعدادی از کشاورزان حبوبات را هنوز در فصل بهار کشت میکنند.
وی بیان کرد: برداشت محصول حبوبات یکی از مشکلات اساسی تولید این محصول در این استان است.
این مقام مسئول بیان کرد: اغلب حبوباتی که در این استان تولید می شود به صورت دیم است و بیشترین سطح زیر کشت حبوبات در این استان به عدس اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: در این استان فقط لوبیا به صورت آبی کشت می شود که به کشاورزان توصیه می شود آبیاری آن را به صورت قطره ای انجام دهند تا در مصرف آب مدیریت شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه حبوبات کشت شده در این استان به صورت پاکوتاه است، گفت: بنابراین باید به صورت دستی برداشت شود که این امر هزینه کارگری را افزایش می دهد.
وی افزود: برای استفاده از تجهیزات مکانیزاسیون باید از بذور پا بلند حبوبات استفاده شود اما این نوع از بذر نیاز آبی زیادی دارد که با توجه به محدودیت منابع آبی در این استان مجبور به کشت حبوبات با بذور پا کوتاه هستیم.
انتهای پیام
نظرات