• چهارشنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۹:۰۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403011507192
  • خبرنگار : 50176

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار:

تولید گندم لرستان در دولت سیزدهم ۳ برابر قبل شده است

تولید گندم لرستان در دولت سیزدهم ۳ برابر قبل شده است

ایسنا/لرستان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان گفت: تولید گندم استان در دولت سیزدهم به نسبت قبل ۳ برابر شده است.

سیروس ابراهیمی پانزدهم فروردین ماه با تشریح دستاوردهای حوزه‌ی کشاورزی استان، عنوان کرد: تولید گندم به عنوان یک کالای استراتژیک در سال ۱۴۰۰ از ۱۲۳ هزارتن در سال زراعی گذشته به ۵۳۰ هزار تن رسیده است که در تاریخ استان لرستان بی‌سابقه است.

وی برنامه‌ریزی و اقدام در راستای افق‌های سالانه و چهار ساله این حوزه را دلیل این رشد تولید دانست و اظهار کرد: تجمیع اراضی کشاورزی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های حوزه‌ی کشاورزی در این حوزه بود که لرستان را در جایگاه نخست این اقدام در کشور قرار داد.

معاون استاندار ادامه داد: تبدیل اراضی خرد کشاورزی به اراضی بزرگ و تعاونی یکی از مهم ترین دلایل رشد تولید گندم و سایر محصولات کشاورزی در استان است.

ابراهیمی همچنین به برنامه های مدون افزایش تولید محصولات دیم استان اشاره کرد و گفت: در جهش تولید محصولات دیم با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی، بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) جزو ۵ استان برتر کشور در دولت سیزدهم هستیم.

وی تصریح کرد: در گذشته در هر هکتار به صورت میانگین تا ۵۰۰ کیلوگرم تولید محصولات دیم داشتیم که امروز با افتخار اعلام می‌کنیم در برخی از مزارع تا بیش از ۴ تن در هکتار نیز تولید داشته‌ایم.

وی با اشاره به این که ۷۵ درصد مزارع استان دیم هستند این دستاورد را نوید بخش جهش بزرگ تولید محصولات کشاورزی در استان دانست و گفت: رشد تولیدات دیم استان به دلیل فعالیت با برنامه و پویای مرکز تحقیقاتی و به دنبال آن ترویج و آگاه سازی کشاورزان در کشت علمی این محصولات است.

معاون استاندار افزایش بیش از ۶۰ درصدی گلخانه های استان را از دیگر برنامه های موفق حوزه ی کشاورزی قلمداد و عنوان کرد: از ابتدای شروع تولید محصولات گلخانه ای تا قبل از شروع دولت سیزدهم در استان ۷۰ هکتار گلخانه در لرستان وجود داشت که ظرف دو سال گذشته ۴۵ هکتار به آن اضافه شده و در برنامه داریم تا پایان این دولت آن را به ۲۰۰ هکتار برسانیم.

ابراهیمی با اشاره به تولید گیاهان دارویی به عنوان یک ظرفیت بزرگ و ارزشمند اقتصادی در استان که تا کنون مغفول مانده است، ابراز کرد: تولید گیاهان دارویی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون تقریبا دو برابر شده، اما حلقه‌های مفقوده‌ی آن را شناسایی کرده و تصمیم داریم برای شکوفایی این ظرفیت بزرگ اقتصادی، بخش مهمی از تسهیلات تکلیفی سال مالی جدید را به آن اختصاص دهیم.

وی اخذ مجوز پایانه‌ی صادراتی محصولات کشاورزی در مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان را اقدامی مهم و حمایتی برای ورود محصولات کشاورزی استان به بازارهای بزرگ و بین المللی برشمرد و تصریح کرد: با تکمیل و راه‌اندازی این پایانه کشاورزان استان می‌توانند با یک پشتوانه‌ی مناسب محصولات خود را به بازارهای مختلف عرضه کنند.

این معاون استاندار برنامه‌ریزی مدون و نظارت بر اجرای آن را مسیر موفقیت در حوزه‌ی اقتصادی دانست و گفت: در طرح هوشمند سازی آرد و نان در لرستان بیش از ۲۶ هزار تن در مصرف گندم صرفه جویی شد که به نسبت جمعیت در هیچ استانی از کشور اتفاق نیفتاد.

ابراهیمی در ادامه به انتقاد از تخریب و سیاه‌نمایی عملکرد و دستاوردهای دولت سیزدهم در استان توسط برخی از افراد در فضای رسانه‌ای لرستان پرداخت و عنوان کرد: متاسفانه برخی افراد نه تنها به دنبال تبیین اخبار مثبت و امیدآفرینی جامعه نیستند بلکه با بزرگ جلوه دادن برخی مشکلات که از قبل نیز وجود داشته سعی در ناامیدی مردم دارند.

وی افزود: این افراد یا نمی‌دانند و یا از روی تعمد این تخریب‌ها را انجام می‌دهند.

معاون استاندار تاکید کرد: این افراد بدانند هر مقدار استان را سیاه جلوه دهند به فرار سرمایه از لرستان کمک کرده و محرومیت آن را شتاب خواهند داد که این نه تنها کمک نیست بلکه خبطی بزرگ است.

ابراهیمی اظهار کرد: در این شرایط که استان ما نیاز به توجه و سرمایه‌گذاری بیش‌تر دارد باید انتقادها را دو نفره انجام و اقدامات مثبت را به صورت علنی انعکاس دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha