عطاء اله اکبری در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه دولت سیزدهم از همان ابتدای فعالیت خود، توجه ویژهای به نوسازی بافت فرسوده داشته است، افزود: در این راستا، برنامههای مختلفی از جمله ارائه تسهیلات، تسهیل صدور مجوزها و تبیین بستههای تشویقی ۱۹ بندی اجرا شد.
وی ادامه داد: این سیاستها و ضوابط به منظور ایجاد انگیزه برای توسعه دهندگان، سرمایهگذاران و مالکان اراضی محدودههای بافت فرسوده و ناکارآمد شهری و در راستای ارتقای کیفیت محیطی و تامین خدمات مورد نیاز است.
دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان با بیان اینکه راهکار اساسی نوسازی بافت فرسوده بر مبنای مردمیسازی و تشویق ساکنان بافتها با مشارکت سازندهها با استفاده از بستههای تشویقی است، گفت: انواع مشوقها در چهار گروه شامل بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری، نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلهای، نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری و ضوابط تشویقی نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع، برای نوسازی بافتهای فرسوده پیشبینی شده است.
وی افزود: مشوقهای کالبدی به منظور تسریع و تسهیل نوسازی و ایجاد انگیزه برای توسعه گرها، سرمایه گذاران و مالکان اراضی محدوده بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری و به منظور ارتقای کیفیت محیطی و تامین خدمات مورد نیاز این محلات، برحسب گروه بندی فوق قابل اعمال است.
اکبری با بیان اینکه سرمایه گذاران محلی، سازندگان و مالکان اراضی و املاک واقع در بافتهای فرسوده سیستان و بلوچستان میتوانند از مزایای این مشوقها بهرهمند شوند، گفت: حمایت از مردمی سازی در بافتهای فرسوده، کاهش هزینههای غیرساختمانی شامل فرآیندهای اداری، صدور پروانه ساختمانی، پایان کار و انشعابات آب، برق و گاز مهمترین محور بسته تشویقی است که شهروندان می توانند از مزایای آن بهره مند شوند.
وی از اعمال تخفیف در عوارض پروانه ساخت برای نوسازی بافتهای فرسوده خبر داد و افزود: تمام کسانی که در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری زندگی میکنند میتوانند از تسهیلات نهضت ملی مسکن استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات