دکتر «وحید رمضانی» و همکارنش دکتر «علی بصیرتیان»، دکتر «امیرحسین زحمتکش»، دکتر «فاطمه توکلی» و دکتر «فرهاد محمدی» در تحقیقاتی یک ساله نسبت به «تهیه و ارزیابی نانوفیبرهای حاوی عصاره چای سبز به منظور درمان ضایعات قارچی دهان» اقدام کردند.
طبق مطالعات انجام شده که نتایج آن در مقاله دانشگاه علوم پزشکی یزد آمده؛ عفونتهای قارچی دهان توسط گونهای از قارچهای فرصت طلب ایجاد میشوند که مهمترین آنها کاندیدا آلبیکنز است و هرچند بسته به شرایط سنی و بدنی، علائم و درگیریها متفاوت است ولی اختلال در عملکرد غدد بزاقی، داروها، دندان مصنوعی، رژیم غذایی پرکربوهیدرات، سیگار، دیابت و بدخیمیها از جمله ریسک فاکتورهای این عفونتها به شمار میروند.
از طرفی چای سبز یکی از ترکیباتی است که از گذشتههای دور توسط بشر برای درمان عفونتهای مختلف استفاده میشده و مطالعات جدید نشان دادهاند که چای سبز حاوی مقادیر بالای ترکیبات پلی فنولی است که مسئول اثرات دارویی این گیاه هستند.
این پلی فنولها فعالیتهای ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد تومور و ضد قارچی را از خود نشان دادهاند؛ مهمترین ترکیب پلی فنولی گیاه چای سبز، اپی گلوکاتچین گالات نام دارد که بیش از نیمی از پلیفنولهای گیاه را این ترکیب تشکیل میدهد و اپی گالوکاتچین گالات نیز فعالیت ضد قارچی قوی از خود نشان میدهد.
در همین راستا نیز با انجام این مطالعه ضمن تهیه نانوفیبر اپی گلوکاتچین گالات، نسبت به ارزیابی مورفولوژی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیبرهای ساخته شده بوسیله میکروسکوپ SEM، ارزیابی فعالیت ضد میکروبی نانوالیاف اپی گلوکاتچین گالات به روش الکتروریسی، بررسی الگوی رهایش اپی گلوکاتچین گالات بارگذاری شده به روش الکتروریسی، تعیین ویژگی های گرمایی با روش کالری سنجی DSC و تعیین نحوه بر همکنش مواد در پلیمر با کمک طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه (FT-IR) اقدام شد.
مطابق با نتایج این بررسی، عصارهی آبی چای سبز در قالب نانوفیبر خواص فیزیکوشیمیایی مناسبتری نسبت به عصارهی تنها دارد چرا که ایجاد نانوفیبرها تغییری در خواص ذاتی ماده موثره ایجاد نمیکند اما روش مناسبی برای القای نقش مورد نظر به ماده است.
همچنین نشان داده شد امکان ساخت این عصارهی گیاهی به روش الکتروریسی جهت بهرهبرداری از خواص آن وجود دارد و پیشنهاد شده در پژوهشهای آینده درصدهای بالاتری از عصاره ی چای سبز در فرمول استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات