فرود آصف نخعی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه ایجاد سرمایه اجتماعی برای هیات فوتبال، امری حیاتی برای رهبری فوتبال استان است، گفت: فاکتورهای کاهنده اعتبار هیات فوتبال استان محدوده زیادی ندارد ولی مهمترین آنها، امور مالی غیر شفاف، نبود روابط اجتماعی متناسب با شان فوتبال استان، نبود مدیریت پیشگیرانه و آتینگر بوده است.
وی افزود: طی دهه اخیر، هیات فوتبال استان بدون آنکه در صدد ایجاد منابع مالی پایدار باشد، تکیهاش بر دریافت وجه از باشگاهها به عناوین مختلف بوده است.
آصف در اینباره توضیح داد: البته اینکه از باشگاهها برای برگزاری مسابقات، خرید و فروش امتیاز یا تمدید مجوز، هزینههایی مرتبط دریافت شود، امری غیر معمول نیست؛ مخصوصا که به دهها علت مانند کیفیت پایین ورزشگاهها برای سرویس دهی به تماشاچیان، مشکلات اجتماعی واقتصادی جامعه، نبود ستارههای جذاب برای تماشاچیان، کیفیت فنی نازل مسابقات، نبود حامیان مالی معتبر برای برانگیختن انگیزههای جذب تماشاچی، نازا بودن فوتبال استان برای تولید بازیکنان طراز اول، کم رغبتی موسسات نامی برای حمایت مالی از فوتبال، از بین رفتن برندها و عدم وجود جایگزینی برای آنها، نبود مقررات حامی باشگاهها، ارتقا نیافتن باشگاهها به علل ساختاری و اقتصادی، عدم استفاده از تکنولوژیهای نوین، عدم توجه دولتها به فوتبال بهعنوان عامل پیوستگی و صنعت، تبلیغات ضعیف، انحصاری بودن پخش تلویزیونی رقابتها و مسائلی از این دست، هیئت فوتبال در استان با کاهش منابع مالی روبروست و در همین تنگناها هر مسئولی که سر کار بیاید، توجه خود را به منابع دیگری متوجه نمیکند.
مسئول پیشین کمیته استعدادیابی هیئت فوتبال فارس ادامه داد: مسائلی مانند ۳ درصد قرارداد کادرها و بازیکنان تیمهای لیگی بزرگسال که طی بیش از ده سال، میتوانست مبالغی میلیاردی نصیب هیات فوتبال کند، یا حق خروجی بازیکنان از استان یا سهمیه فروش امتیاز تیمهای داخل و خارج استان و یا هزینه کلان برای آماده سازی چمن مسابقه برای حداکثر دو تیم لیگی، محل ابهام است.
وی با اشاره به اینکه از همان درآمدهای بهدست آمده نیز به هیچ عنوان در عرصه سرمایه گذاری استفاده نشده است، گفت: طی این سالها به هیات فوتبال شهرستانها هیچگونه کمک سازمان یافتهای نشده است. غرض از بیان این موضوع که خود حدیث مفصلی است، این بود که هیات بهعلت عدم شفافیت در امور مالی و فرار از ساماندهی کردن این امور، فقط دستِ گیرنده داشته است.
بازیکن سابق فوتبال شیراز اضافه کرد: از سوی دیگر صدمات حاصل از تخلفات و نادرستی در برخی رفتارها، حمایت روانی، اقتصادی، اجتماعی از هیات استان بهعنوان متولی و مسئول اصلی، فوتبال استان را تنزل داده است.
آصف با بیان اینکه پاسخ به چرائی از دست دادن اعتبار و سرمایه اجتماعی هیات فوتبال استان چندان سخت نیست، اظهار کرد: اگر کنکاشی در موارد مالی انجام میدهیم، برای این نیست که مچ شخصی را بگیریم، بلکه نشان دادن این موضوع است که علل این افت و نزول مقبولیت اجتماعی را از زوایای مختلف بررسی کنیم که امور مالی نیز یکی از آنهاست.
وی افزود: تامین اعتبار برای هیات فوتبال استان یکی از وجوهی است که برای بسیاری ناممکن به نظر میآید، ولی خوشبختانه فوتبال استان ما آنقدر ثروتمند است که کلیه هیاتها بدون اینکه فشار زیادی بهخود بیاورند، میتوانند از درون خود فوتبال استان منابعی به میزان کافی برای خود دست و پا کنند.
پیشکسوت فوتبال فارس، یکی از منابع مهم و پایدار مالی هیات فوتبال هر استان را کسب۳ درصد مبلغ قرارداد بازیکنان و مربیان حاضر در مسابقات کشوری عنوان کرد و گفت: این مبلغ باید توسط خود دریافت کنندگان وجه، یعنی بازیکنان یا مربیان پرداخت شود و سالانه حداقل مبلغی حدود ۱۰ میلیارد ریال خواهد شد. یعنی میتوان به راحتی کلیه مسابقات ردههای سنی سطح استان را رایگان برگزار کرد و حتی جوایز تشویقی چشمگیری هم برای بهترینها در نظر گرفت.
به گزارش ایسنا، هیئت فوتبال فارس ماههاست که به صورت سرپرستی اداره میشود و روند طولانی فراهم شدن مقدمات برای برگزاری مجمع انتخاباتی، سوال برانگیز شده است.یکی از آخرین اقدامات انجام شده در این خصوص، تایید صلاحیت ۱۴ نامزد این انتخابات است و باید منتظر ماند و دید که ادامه این روند تا چه زمانی به طول میانجامد و بالاخره چه زمانی متولی فوتبال این استان رسما معرفی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات