نویدرضا فرهانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: باغهای میوه به عنوان یکی از بهترین منابع تامین شهد مورد نیاز زنبورهای عسل هستند و در باغهای استان امکان پرورش زنبور عسل محدودیتی ندارد.
وی با اشاره به اینکه تاثیر زنبور عسل در گرده افشانی یکی از عوامل افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی محسوب میشود، اضافه کرد: گردهافشانی زنبور عسل موجب افزایش ۳۰ درصدی عملکرد باغ های مثمر استان گلستان میشود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان ضمن تاکید بر فرهنگسازی و آموزش باغداران برای ترویج پرورش زنبورعسل تصریح کرد: با وجود تاثیرگذاری قابل توجه زنبور عسل، باغداران استان به دلیل عدم آگاهی از فواید زنبور عسل استقبال زیادی از پرورش زنبور در باغهای خود ندارند.
فرهانی بهرهگیری مناسب از ظرفیتهای موجود را موجب مطرح شدن عسل به عنوان یکی از کالاهای مرغوب صادراتی استان گلستان برشمرد و افزود: استفاده از زنبور عسل در باغها میتواند عملکرد محصول را چندین برابر افزایش دهد و برای گیاهانی که گردههای سنگینی دارند و لقاح آنها توسط باد به خوبی میسر نیست، زنبور بهترین وسیله گرده افشانی در چنین گیاهانی است.
وی با بیان اینکه برای هر هکتار باغ ۵ تا ۶ کندو نیاز است، افزود: باغداران در دوران گرده افشانی سمپاشی انجام ندهند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: بنا بر گفته کارشناسان کشاورزی ۸۰ درصد عمل گردهافشانی توسط حشرات به وسیله زنبور عسل انجام میشود و بسیاری از سبزی و صیفیها مانند هویج، کرفس، پیاز، تربچه و شلغم فقط هنگامی بذر تولید میکنند که گل آنها به مقدار کافی گردهافشانی شده باشد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان تاکید کرد: با آغاز فصل بهار و شکوفایی درختان میوه گردهافشانی باغات با کندوی زنبور عسل میتواند سبب افزایش محصول شده و به ماندگاری میوه کمک کند.
انتهای پیام
نظرات