«مهران فاطمی» شامگاه دوشنبه ۱۳ فروردین ماه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی شهرستان اشکذر ضمن استماع نظرات و پیشنهادات خبرنگاران این شهرستان، رسانهها را دیدهبانان جامعه خواند و گفت: در سال گذشته دیدارهای مشترکی با قشرهای مختلف در ایام تعطیلات نوروز داشتیم ولی امسال سعی کردیم در نشست با خبرنگاران هر شهرستان به صورت مستقیم و از نزدیک با مسائل متن جامع و هر یک از شهرستانها آشنا شویم و با حضور مدیران استانی به مسائل پاسخ دهیم.
وی افزود: البته طی دو سال گذشته نیز کمتر فرصتی دست داد تا به محلات شهر سرکشی کنیم لذا یکی دیگر از برنامههای امسال را سرکشی از محلات با شرکت در مراسمهای افطاری مردم در نظر گرفتیم.
استاندار در ادامه با بیان این که ریلگذاری اقتصادی استان در دولت سیزدهم به سمت اقتصاد دانش بنیان است، گفت: وقتی میگوییم تغییر ریل گذاری یعنی مصمم به عدم صدور مجوز صنایع آلاینده و پر آب خواه بدون هیچ قید و بندی هستیم.
وی در این باره با اشاره به مصوبه ممنوعیت صدور مجوز صنایع آلاینده در دشت مهریز – عقدا، گفت: تنها در این دشت سالانه سه هزار درخواست مجوز وجود داشت ولی با این مصوبه استانی، درخواستها به دو هزار مورد و اکنون به یک هزار و ۲۰۰ واحد کاهش یافته است.
فاطمی ادامه داد: حتی به طرحهای توسعه دارای مجوزهای صادر شده از قبل که فاقد پیشرفت فیزیکی بودند نیز اجازه فعالیت ندادیم و تنها به طرحهایی که پیشرفت فیزیکی داشتند قانوناً اجازه ادامه فعالیت دادهایم.
وی تاکید کرد: قائل به این هستیم که یزد را به مهد ساخت ماشین آلات بخشهای مختلف صنعتی و معدنی تبدیل کنیم و در همین راستا نیز هماکنون تمام خط تولید کارخانه کاشی را در شهرک صنعتی جهانآباد میبد در حال تولید داریم.
استاندار گفت: قطعاً در صورت نگذاشتن مصوبه ممنوعیت صدور مجوز صنایع آلاینده، به راحتی و با صدور بی قید و شرط بسیاری از صنایع در استان، نه تنها رشد اقتصادی بهتری بلکه اشتغالزایی بالاتری را به نام استان خود را رقم میزدیم ولی با این حال توسعه حوزه دانش بنیان و حوزه گردشگری را در دستور کار استان قرار دادیم.
وی در خصوص نسبت دادن آلودگیهای صنعتی به این دولت، تاکید کرد: حداقل عمر ساخت یک واحد تولیدی سه سال است و این در حالیست که دولت سیزدهم تنها دو سال فعالیت دارد لذا اگر بعضاً آلودگی واحدهای تولیدی نیز گزارش میشود قطعاً مربوط به قبل از این دولت بوده و دور از انصاف است که انگشت اشاره را از چهار دهه خطای دولتهای گذشته، به سمت دولت سیزدهم نشانه بگیریم.
فاطمی به بیتدبیری ساخت برخی واحدها و ایجاد زیرساختها طی دولتهای گذشته اشاره و عنوان کرد: اولین مصوبه زیست محیطی استان در دولت جدید ایجاد سیستم رصد و پایش آلایندگیهای محیط زیستی بود و این مگر به دلیل دغدغه محیط زیستی و عزم جدی دولت در این رابطه نبوده است.
وی در مورد واحدهایی مانند شیشه مظروف نیز اعلام کرد: این واحد صنعتی حتی مصوبه ستاد تسهیل در طح ریاست جمهوری داشت ولی به دلیل نارضایتی مردم، مراتب را به کشور انعکاس دادیم و رئیس جمهور دستور توقف کار را با در نظر گرفتن اولویت مردم صادر کردند.
اهتمام به جهش تولید با رعایت ملاحظات زیست محیطی و اجتماعی
استاندار عنوان کرد: ۱۰ ساله که شعار سال، رشد تولید و امسال نیز جهش تولید نامگذاری شده و توجه ویژه مقام معظم رهبری در این باره به کارآفرینان است ولی واحدها نیز باید ملزم به رعایت ملاحظات زیست محیطی و اجتماعی خواهند بود.
وی ادامه داد: البته در عین حال نیز نباید فضای شهرستان را به نحوی هدایت کنیم که شرایط سرمایهگذاری در شهرستان را با مشکل مواجه و با ایجاد تقابل بین مردم و صنعت، سرمایهگذاران را دلسرد کنیم.
فاطمی با بیان این که بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان به نرخ امروز در استان طرح نیمه تمام وجود دارد، گفت: از افتخارات دولت سیزدهم این است که هیچ طرح جدیدی را شروع نکرده و تمام تمرکز خود را براساس توان مالی خود روی تکمیل طرحهای نیمه تمام گذاشته است.
به گفته وی، اعتبار شهرستان اشکذر در سال ۱۳۹۹ معادل ۲۰ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۹۴ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ به ۱۳۱ میلیارد تومان رسیده و در سال گذشته تاکنون ۱۳۴ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
استاندار در پایان سخنانش از عزم جدی استان برای تکمیل طرحهای نیمه تمام استان از جمله در شهرستان اشکذر خبر داد و گفت: اهتمام داریم بیمارستان حضرت زینب(س) اشکذر را در سال جاری تکمیل و مورد بهره برداری قرار دهیم.
دولت سیزدهم در حوزه مسائل زیست محیطی مظلوم واقع شده
«محمد جواد ابوالحسینی» معاون عمرانی استاندار با اشاره به طرح بیمارستان حضرت زینب(س)اشکذر عنوان کرد: این بیمارستان پس از توقف در اواخر دولت گذشته، در دولت جدید با جدیت دنبال شده و تاکنون ۳۵۰ میلیارد تومان که ۱۲۰ میلیارد تومان توسط خیر و ۲۳۰ میلیارد تومان از سوی دولتها تامین شده است.
به گفته وی، تنها در سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان به این طرح تخصیص داده شده و به زودی نصب تجهیزات این بیمارستان آغاز میشود که امیدواریم طی چند ماه آینده پذیرش اولیه بیماران را در این مرکز درمانی داشته باشیم.
ابوالحسینی به کنارگذر زارچ – اشکذر اشاره و عنوان کرد: علاوه بر ۱۵ میلیارد تومان به این طرح، ۶۰ میلیارد تومان توسط ایمیدرو به این طرح به صورت تدریجی تخصیص خواهد یافت و با راه اندازی این طرح نیمه تمام، از بار ترافیکی جاده ترانزیتی سنتو کاسته خواهد شد.
وی همچنین از تخصیص ۳۰ میلیارد تومان برای خط آب اشکذر از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری خبر داد و در مورد جاده فولاد آلیاژی گفت: امسال ۱۰ میلیارد تومان به پیمانکار طرح تخصیص یافته و امیدواریم این مسیر پرخطر بهبود یابد.
معاون استاندار با بیان این که دولت سیزدهم در حوزه مسائل زیست محیطی مظلوم واقع شده است، گفت: یکی از اقدامات انجام شده در شهرستان اشکذر استقرار سیستم ارزیابی میزان آلودگی شهرستان بود به نحوی که تا قبل از این اقدام همواره اشکذر از شهرهای پاک محسوب میشد و زیرساخت ایجاد شده در این دولت منجر به این مطالبه به حق مردم شهرستان شده است.
وی از پیگیری و برخوردهای قانونی با صنایع آلاینده شهرستان خبر داد و گفت: خوشبختانه به نحوی عمل شده که برخی از صنایع آلاینده به سمت رفع آلودگیهای خود رفتهاند.
افزایش چند ۱۰ برابری عوارض آلایندگی و ارزش افزوده اشکذر
«مجید دهقانی زاده» رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز اعلام کرد: عوارض آلایندگی صنایع که به شهرستان اشکذر اختصاص یافته است در سال ۱۳۹۹ حدود ۱.۵ میلیارد تومان بوده که در پایان ۱۴۰۱ به ۱۵ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: عوارض ارزش افزوده شهرستان نیز در سال ۹۹ حدود ۱۲.۷ میلیارد تومان بوده که در ابتدای استقرار دولت با انتقال پرونده های بزرگ استانی در خارج از استان، در سال ۱۴۰۰ به ۵۴ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ به ۶۷ میلیارد تومان و در ۱۱ ماهه سال گذشته به حدود ۷۴ میلیارد تومان رسیده و به دهیاریهای و شهرداریهای شهرستان تخصیص یافته است.
سوق دادن مسئولیت اجتماعی صنایع به مرکز استان را کذب است
«محمدعلی شاه حسینی» معاون اقتصادی استاندار در رابطه با موضوع آلودگی هوای شهرستان، اظهار کرد: در این دولت با توصیه شخص استاندار، استقرار صنایع آلاینده در دشت مهریز تا عقدا ممنوع اعلام شده و طی این مدت نیز حتی یک مجوز نیز تاکنون صادر نشده است.
وی ادامه داد: مجوز شیشه مظروف در سال ۱۳۹۸ در قالب هفت قرارداد صادر شده است ولی تمدید مجوز این واحد در دولت فعلی به کمیسیون ماده ۱۱ ارجاع شده که در این کمیسیون نیز هیچ مجوزی برای آن صادر نشده و لذا اگر تخلفی از سوی این واحد صورت گرفته، مدعی العموم موظف به پیگیری آن است.
معاون استاندار موضوع سوق داده شدن مسئولیت اجتماعی صنایع به مرکز استان را تکذیب کرد و گفت: نه تنها چنین موضوعی اتفاق نیفتاده بلکه حتی بخشی از مسئولیتهای اجتماعی استان به شهرستان اشکذر سوق داده و اختصاص یافته است.
وی در این باره اظهار کرد: امسال در قالب ابتکاری از سوی شخص استاندار، صنایع موظف به اختصاص اعتباری معادل سه همت برای ایجاد مدرسه در شهرستانهای مختلف شدهاند.
«محسن کاظمی» مدیر کل نوسازی مدارس استان نیز در این باره با اشاره به وجود سه طرح نیمه تمام در حوزه مدرسه سازی شهرستان اشکذر علی رغم فرسودگی برخی از مدارس فعلی، عنوان کرد: در حالی کل اعتبارات شهرستان اشکذر حدود ۵۰ میلیارد تومان است ولی برای شهرستان ۲۵۰ میلیارد تومان از مسئولیت اجتماعی صنایع جهت ساخت مدارس جدید اختصاص یافته است.
تعیین حریم شهر مجومرد خارج از اختیارات استان و وزارت کشور است
«علی اکبر عزیزی» معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار هم در مورد حریم و محدوده شهر مجومرد بیان کرد: مجومرد استثناییترین موردی در کشور محسوب میشود که یک محله به درخواست حدود ۲۰۰ نفر از ریش سفیدان به شهر تبدیل شده است.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد شهر مجومرد فضای گستردهتری پیدا کند، نه استانداری و نه وزارت کشور نمیتواند خودسرانه در این باره اقدام کند بلکه باید در شورای اشکذر مصوب شود تا بخشی از اراضی اشکذر به شهر مجومرد الحاق شود.
عزیزی در مورد موضوع اتباع بیگانه نیز عنوان کرد: قطعاً مهاجرین با اتباع بیگانه دو مقوله متفاوت است و نمیتوان هیچ مهاجر ایرانی را از حقوق شهروندی دیگر ایرانیان محروم کرد ولی موضوع اتباع بیگانه به دلایل مختلف طی چهار دهه گذشته در استان یزد از جمله شهرستان اشکذر رسوب کردهاند که در دولت سیزدهم از ابتدا ضمن ایجاد سازمان اتباع تاکنون حدود ۱۳۴ هزار تبعه در استان شناسایی شدهاند که مابقی به عنوان اتباع غیرمجاز دستگیر و به کشور خود طرد میشوند.
اشکذر زمین مستعد نهضت مسکن نداشت، جنگلهای دستکاشت جایگزین شد
«احسان خواجه رضایی» مدیر کل راه و شهرسازی استان هم با بیان این که ۱۵۷۳ متقاضی نهضت ملی مسکن در شهرستان اشکذر تایید نهایی شدهاند، گفت: متاسفانه در زارچ و اشکذر زمین مستعد مسکونی نداشتیم لذا با رایزنی منابع طبیعی و کسب مجوزهای کشوری از محل جنگلهای دستکاشت، ۹۲ هکتار در اشکذر به این امر تخصیص یافت.
وی با بیان این که این اقدام بالغ بر یک سال به طول انجامید، گفت: البته این اقدام با جایگزینی جنگلهای دست کاشت دنبال خواهد شد لذا این طرح در شهرستان اشکذر با تاخیر در حال پیگیری است.
خواجه رضایی افزود: طرح آماده سازی این سایت نهایی شده و شهرداری به عنوان کارگزار در حال فعالیت است و در مجومرد نیز ۱۱ هکتار توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال انجام است.
«علیرضا نادریان زاده» مدیر کل بنیاد مسکن استان هم در رابطه با طرح نهضت ملی مسکن در شهر مجومرد، خاطرنشان کرد: ۳۲۰ متقاضی واجد شرایط در مجومرد داریم که ۲۱۰ متقاضی در سایت ۱۱ هکتاری و مابقی در زمینهای مسکن مهر موجود، در حال پیگیری است.
وی با بیان این که آماده سازی این اراضی در حال انجام است، ابراز امیدواری کرد در تابستان امسال، مرحله واگذاری زمین به متقاضیان را شاهد باشیم.
«روح الله ردائی» فرماندار اشکذر نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اهتمام خوب مدیریت استان به این شهرستان، به رغم کمبودها و کاستیهای موجود، ابراز امیدواری کرد با توجه بیشتر استان به شهرستان به ویژه در مورد طرحهای نیمه تمام اشکذر که بعضا حدود ۱۲ سال از شروع آنها گذشته است، شاهد بهره برداری هر چه زودتر از آنها جهت ارائه خدمت به مردم شهرستان باشیم.
«احسان عابدی» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با بیان این که هم اکنون پنج رسانه رسمی در شهرستان اشکذر فعالیت دارند که عمدتاً ماهنامه و فصل نامه هستند، گفت: علاوه بر این رسانهها، در فضایی سالم نیز فعالیت کانالها و فعالان حوزه فضای مجازی را با سلایق مختلف در این شهرستان شاهدیم.
وی ضمن قدردانی از برگزاری نشستهای هم اندیشی استاندار با اهالی رسانه، این نشست را دومین نشست بعد از اصحاب رسانه شهرستان تفت خواند و از رسانههای شهرستان خواست پاسخ ای مسئولان و مدیران حاضر در این نشست را به خوبی برای اطلاع رسانی مردم شهرستان انعکاس دهند.
در ابتدای این دیدار نیز اهالی رسانه و فعالان فضای مجازی به بیان نظرات خود پرداختند که از آن جمله میتوان به موضوع آلودگی هوای شهرستان به ویژه مسائل مربوط به شیشه مظروف، تکمیل طرحهای نیمه تمام شهرستان به ویژه بیمارستان خیری حضرت زینب(س)، فعالیت میراث فرهنگی شهرستان به صورت نمایندگی، موضوع حریم و محدوده شهر مجومرد، ضعف زیرساختهای شهرستان، افزایش مهاجرت به شهرستان به ویژه اتباع بیگانه، تکمیل استخر عزآباد پس از ۴۲ سال، ساماندهی جاده ترانزیتی سنتو، ساماندهی حمل و نقل عمومی و نیز ایستگاه راه آهن شهرستان، تکمیل آبرسانی به بخش خضرآباد و کذاب، تکمیل موزه مردم شناسی اشکذر و اهتمام صنایع مستقر در این شهرستان به مسئولیتهای اجتماعیشان اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات