• دوشنبه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403011205239
  • خبرنگار : 71263

کدام کشورها بزرگترین منابع طبیعی را دارند؟

کدام کشورها بزرگترین منابع طبیعی را دارند؟

ایران با داشتن منابع طبیعی به ارزش ۲۷.۳ تریلیون دلار، در میان کشورهایی است که بزرگترین منابع طبیعی را در جهان دارند.

به گزارش ایسنا، منابع طبیعی کالاها و مواد خام مورد استفاده برای ساختن هر آنچه استفاده می‌کنیم، از کالاهای میانی گرفته تا محصولات نهایی هستند. این منابع در زمین و در ذخایری یافت می‌شوند که هنوز استخراج نشده اند.

منابع تجدید پذیر، منابعی نظیر انرژی خورشیدی، انرژی بادی و انرژی برق آبی هستند که با استفاده شدن، کاهش پیدا نمی‌کنند. منابع غیر تجدیدپذیر مانند سوختهای فسیلی و فلزات استخراج شده، دارای ذخایر محدود هستند که با استخراج، تقلیل پیدا می‌کنند. منابع طبیعی در سراسر جهان یافت می‌شوند، با این حال، در نتیجه در نتیجه فرآیندهای زمین شناسی، کاهش پیدا می‌کنند.

وب سایت اینوستوپدیا در گزارشی بر اساس آمار استاتیستا، به معرفی ۱۰ کشوری پرداخته که تا سال ۲۰۲۱، بیشترین منابع طبیعی ارزشمند را داشته اند.

روسیه

طبق تخمین استاتیستا، ارزش ذخایر منابع طبیعی روسیه، ۷۵ تریلیون دلار برآورد شده است. این ذخایر شامل زغال سنگ، نفت، گاز طبیعی، طلا، الوار و فلزات خاکی نادر است. وزارت منابع طبیعی و محیط زیست روسیه، تخمین بسیار پایین‌تر ۹۱۰ میلیارد دلار را در سال ۲۰۱۹ ارائه دکرد.

روسیه، بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در جهان را به میزان ۱.۳۲ کوادریلیون فوت مکعب در اختیار دارد که نزدیک به ۲۰ درصد از کل ذخایر جهان در سال ۲۰۲۰ بود. روسیه همچنین دومین ذخایر بزرگ طلای جهان را به میزان ۶۸۰۰ تن در اختیار دارد که معادل بیش از ۱۲ درصد از کل ذخایر جهان تا سال ۲۰۲۱ بود.

روسیه با سهم ۱۲ درصدی از عرضه جهانی نفت در سال ۲۰۲۰، سومین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است. این کشور ششمین ذخایر نفت قطعی جهان به میزان ۱۰۷.۸ میلیارد بشکه را در اختیار دارد. در الماس‌های صنعتی، این کشور در یک سوم از تولید جهانی در سال ۲۰۲۱ سهم داشته و ۶۱ درصد از ذخایر این کالا را در اختیار دارد.

آمریکا

ارزش برآورد شده منابع طبیعی آمریکا، ۴۵ تریلیون دلار است که تقریبا ۹۰ درصد از آنها، الوار و زغال سنگ است. در واقع، آمریکا تا سال ۲۰۲۰، تولیدکننده بزرگ زغال سنگ بوده است و بزرگترین ذخایر قطعی زغال سنگ در جهان را دارد. منابع طبیعی دیگر این کشور شامل ذخایر قابل توجه مس، طلا، نفت و گاز طبیعی است. همچنین در این فهرست سرب، مولیبدن، فسفات، عناصر خاکی نادر، اورانیوم، بوکسیت، آهن، جیوه، نیکل، پتاس، نقره، تنگستن، روی، نفت، گاز طبیعی، الوار و زمین زراعی دیده می‌شود.

عربستان سعودی

عربستان سعودی یک کشور کوچک در خاورمیانه و کمی بزرگتر از مکزیک است. ارزش منابع طبیعی این کشور به خصوص نفت، ۳۴.۴ تریلیون دلار برآورد شده است. این کشور از زمان کشف نفت در سال ۱۹۳۸، صادر کننده بزرگ بوده است.

عربستان سعودی ۱۵ درصد از ذخایر نفت جهان را تا سال ۲۰۲۰ در اختیار داشته و اقتصاد این کشور به شدت به صادرات نفت خود متکی است. با این حال، ظرفیت و پالایش گاز طبیعی از سال ۲۰۱۵ افزایش یافته و ظرفیت نفت کاهش یافته است. منابع طبیعی دیگر عربستان سعودی شامل مس، فلدسپار، فسفات، نقره، گوگرد، تنگستن و روی است.

کانادا

کانادا کشور وسیعی است که ارزش منابع طبیعی آن ۳۳.۲ تریلیون دلار برآورد شده است. این کشور دارنده سومین ذخایر بزرگ نفت پس از ونزوئلا و عربستان سعودی است. کالاهایی که این کشور در اختیار دارد، شامل مواد معدنی صنعتی مانند گچ، سنگ آهک، نمک سنگ و پتاس و همچنین مواد معدنی انرژی مانند زغال سنگ و اورانیوم است.

فلزات در کانادا شامل مس، سرب، نیکل و روی و فلزات گرانبها مانند طلا، پلاتین و نقره است. کانادا تولید کننده بزرگ گاز طبیعی است.

ایران

ایران منابع طبیعی به ارزش ۲۷.۳ تریلیون دلار دارد. این کشور در سال ۲۰۲۰، پنجمین کشور تولیدکننده بزرگ نفت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بود. همچنین ایران، سومین تولید کننده بزرگ گاز طبیعی جهان تا سال ۲۰۲۰ بود. منابع طبیعی دیگر شامل زغال سنگ، کروم، مس، سنگ آهن، سرب، منگنز، روی و گوگرد است. زمین زراعی، پسته، زعفران و میوه هک در این ارزش برآورد شده، به حساب آمده است. یک رابطه طبیعی بین اقتصاد و منابع طبیعی جهان وجود دارد. همچنان که اقتصاد جهانی رشد می‌کند، تقاضا برای کالاها افزایش پیدا می‌کند.

چین

تخمین زده می‌شود منابع طبیعی چین ۲۳ تریلیون دلار ارزش داشته باشد. زغال سنگ و عناصر خاکی نادر، ۹۰ درصد از منابع طبیعی چین را تشکیل می‌دهند است. الوار و زمین زراعی، منابع طبیعی بزرگ دیگر چین هستند. همچنین، چین به دلیل منابع طبیعی آب خود، بزرگترین پتانسیل تولید برق آبی را در جهان دارد. منابع طبیعی دیگر چین شامل برنج، نفت، گاز طبیعی و مقادیر عظیمی از فلزات مانند طلا، آلومینیوم و مواد معدنی است.

برزیل

برزیل منابع طبیعی شامل طلا، آهن، نفت و اورانیوم به ارزش ۲۱.۸ تریلیون دلار دارد. این کشور در سال ۲۰۱۹، هشتمین تولید کننده بزرگ نفت در جهان بود. برآوردی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که ۶۱.۹ درصد از زمینهای این کشور، جنگلی و ۲۳.۵ درصد، مراتع دائمی بوده است. صنعت معدن برزیل به بوکسیت، پلاتین، مس، طلا، آهن و قلع متمرکز است.  الوار هم یک منبع طبیعی ارزشمند است. برزیل ظرفیت نصب شده عظیم تولید برق آبی دارد.

استرالیا

استرالیا منابع طبیعی شامل زغال سنگ، الوار، مس، سنگ آهن، طلا و اورانیوم به ارزش ۱۹.۹ تریلیون دلار دارد. استرالیا که حدود ۸۰ درصد اندازه آمریکا است، تولیدکننده بزرگ نفت و گاز طبیعی مایع(ال ان جی) به شمار می رود. ذخایر نفت قطعی این کشور تا پایان سال ۲۰۲۱، حدود ۲.۴ میلیارد بشکه برآورد شد. این کشور همچنین بزرگترین صادرکننده بزرگ زغال سنگ بوده و سهم ۲۹ درصدی از صادرات جهانی زغال سنگ دارد. منابع طبیعی دیگر استرالیا شامل آلومینا، سنگ آهن، مس، قلع، طلا، نقره، اورانیوم، نیکل، تنگستن، عناصر خاکی نادر، ماسه‌های معدنی، سرب، روی و الماس است.

عراق

عراق ۱۵.۹ تریلیون دلار منابع طبیعی دارد. زمین بیابانی این کشور سرشار از ذخایر نفت، گاز طبیعی، فسفات و گوگرد است. عراق دومین تولید کننده بزرگ نفت در اوپک است. این کشور به عنوان پنجمین ذخایر قطعی نفت در جهان را داشته و وابستگی بالایی به درآمدهای نفتی دارد.

ونزوئلا

این کشور آمریکای جنوبی منابع طبیعی به ارزش ۱۴.۳ تریلیون دلار دارد که شامل آهن، گاز طبیعی و نفت هستند. ونزوئلا در سال ۲۰۲۰، صاحب بزرگترین ذخایر قطعی نفت در جهان شناخته شد اما تولید واقعی این کشور در نتیجه تحریم‌های آمریکا، کاهش یافته است. ونزوئلا همچنین دهمین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان را دارد. منابع طبیعی دیگر این کشورشامل سنگ آهن، طلا، بوکسیت، برق آبی و الماس است.

 ارزش منابع طبیعی کدام کشور بیشتر است؟

تخمین زده می‌شود که منابع طبیعی روسیه، ۷۵ تریلیون دلار ارزش دارد و شامل نفت خام، گاز طبیعی، زغال سنگ و فلزات خاکی نادر است. این کشور در سال ۲۰۲۱، در تولید الماس‌های صنعتی، در رتبه سوم جهان قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha