محسن بابادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: فوتبال خوزستان در سال ۱۴۰۲ عملکرد خوبی از خود به نمایش نگذاشت و آن شرایط همیشگی را نداشت و به جرأت میتوان گفت بدترین عملکردش طی یک دهه اخیر را شاهد بودیم. البته کارهای انجام شده توسط هیات فوتبال و کمیته آموزش قابل قبول بوده، اما در بُعد باشگاهی نمایندگان استان بسیار ضعیف ظاهر شدند، خصوصا تیمهای لیگ برتری.
وی افزود: البته هنوز هیچ چیز تمام نشده و سقوط هیچ کدام از نمایندگان لیگ برتری ما قطعیت پیدا نکرده است. پس میتوان تا دیر نشده، کارهای خوبی انجام داد تا سال ۱۴۰۳ که ابتدای آن ادامه فصل جاری فوتبال است، با کمترین تلفات به پایان برسد. اما اگر فوتبال خوزستان بخواهد امسال عملکرد مناسبی داشته باشد و در کشور بدرخشد، همکاری و تعامل واحدهای مختلف از جمله سیاسی در استان را نیاز دارد. مشروط بر آن که فوتبال به عنوان یک اولویت برای آرامش، تفریح و یک سمبل استان خوزستان به رسمیت شناخته شود و تمامی دستگاههای ذیربط اهمیت سرپا بودن فوتبال را به خوبی درک کنند، چراکه در استان ما با این شرایط اقلیمی، تنها موضوعی که کمی دل مردم را خوش میکند، همین ورزش خصوصا فوتبال است.
این کارشناس فوتبال بیان کرد: برای بهتر شدن وضع فوتبال استان باید چندین کار انجام شود؛ نخست آنکه از مربیان باسابقه، بادانش و موجه فوتبال استان که چند سالی است مورد بی مهری قرار گرفته و خانهنهنشین شده اند، دلجویی شده و از آنها در بخشهای مختلفی که توانایی کمک دارند، استفاده شود. دیگر اینکه در استفاده از مدیران و مربیان تجدیدنظر شده و اجازه ندهند برخی که از جنبههای مختلف صلاحیت کار ندارند، بیش از حد جولان داده و کار و فضا را برای افراد سالم تنگ و دشوار کنند. در ادامه نیز باید در بحث اسپانسرینگ، برای تیم ها و باشگاه های استان با توجه به حجم انبوه شرکت های صنعتی و غیرصنعتی و این همه موقعیتهای منحصر به فرد اقتصادی فکری اساسی شود که بتوانند سرپای خود بایستند.
او ادامه داد: مورد بعد آنکه باید در تکمیل، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی خصوصا زمینهای فوتبال و سالنهای فوتسال اهتمام بیشتری شده و چمنهای مصنوعی افزایش یافته و آنهایی که تخریب شده یا در حال ساخت هستند، هرچه سریعتر آماده استفاده شوند. مورد دیگر هم اینکه بر رسانههای ورزشی و نقش و رویکرد آنها با هدف سالمسازی، نظارت بیشتری شده و کنترل و فرهنگ سازی بهتری برای لیدرها و تماشاگران انجام شود که ضمن حمایت غیرخطی و استقبال مناسبتر از مسابقات، فرهنگ غنی خوزستان را بهتر از گذشته در کشور به نمایش بگذارند. نکته مهم دیگر نیز اینکه در بکارگیری مربیان، مدیران و بازیکنان غیربومی دقت، نظارت و کنترل بهتری شده و اجازه داده نشود از بیرون استان برای تیمهای خوزستانی تصمیمگیری شود.
بابادی گفت: در قدم بعدی نیز باید نیروهای بادانش، کارنامهدار، بااستعداد و شناخته شده بومی درون و خارج استان مدنظر قرار گرفته و از توان و ظرفیت آنها به نحو احسن استفاده شود. دیگر آنکه دستگاههای نظارتی در موضوع دلالی و زدوبندهای فوتبال استان که بسیار زیرکانه انجام میشوند، هوشمندانه ورود کرده و اجازه ندهند افراد غیرورزشی برای ورزشیها تصمیم گرفته و سبب هدر رفتن سرمایههای استان و پر کردن جیب طیفها و گروههای خاصی شوند. به مدارس فوتبال و فوتبال پایه نیز توجه و بر آنها نظارت بهتری شده و در نهایت کمک شود استقلال خوزستان و نفت آبادان نیز برای ردههای پایه خود برنامهریزی دقیقتری انجام داده و احداث آکادمیهایی همچون فولاد را در دستور کار قرار دهند تا از تمامی ظرفیتهای استان در بعد مدیریتی، مربیگری و پرورش بازیکن استفاده شود.
وی عنوان کرد: معتقدم با این چند کار ساده، فوتبال خوزستان طی پنج تا ۱۰ سال آینده به بزرگترین صادرکننده بازیکن در خاورمیانه تبدیل و تیمهای حاشیه خلیج فارس و سایر استانهای کشور مملو از بازیکنان خوزستانی میشود و با این کار میل و رغبت خانوادهها نیز به سمت فوتبال بیشتر شده و این موضوع سبب اشتغالزایی، کاهش بیکاری و بزهکاری، کسب درآمد و گردش مالی عظیم برای استان در تمامی زمینهها خواهد شد و استان خوزستان حتی بدون نیاز به منابع نفتی، گازی و پتروشیمی درآمد خوبی از فوتبال به دست خواهد آورد و در این سفره پهن شده همه سود خواهند برد. ضمن اینکه سلامت کلی جامعه رو به بهبود رفته و هزینههای درمان، کمپهای ترک اعتیاد و...به شدت کاهش مییابد و حتی درگیریهای خانوادگی و کلا ناامنی هم کاهش خواهد یافت.
این مربی فوتبال بیان کرد: از موارد مهمی که نباید از آن غافل شد، استفاده از سرمایههای اصلی فوتبال استان یعنی پیشکسوتان است. اگر هم برخی از آنها با یکدیگر اختلافاتی دارند، میتوان پا پیش گذاشت و به حل یا بهبود روابط آنها کمک کرد تا با ایجاد وحدت و برادری بیشتر میان آنها و استفاده از ظرفیتهای گسترده در ابعاد مشاورهای، سرپرستی باشگاهها، مدیر فنی و...، ورزش استان روزهای بهتری را سپری کند.
وی تاکید کرد: اگر فوتبال استان سازمان یافته و درست شود، بدون شک دیگر ورزشها هم رونق گرفته و روی ریل پیشرفت قرار خواهند گرفت. امیدوارم استاندار و نمایندگان محترم استان در خصوص این موارد دقت نظر بیشتری داشته و درباره نقش و اهمیت فوتبال به اجماع رسیده تا در سالهای آتی شاهد یک استان موفق و ثروتمند در ورزش بوده و جوانان به عنوان سرمایههای اصلی استان از این رخوت، بیبرنامگی، فاصله گرفته و ورزش اولویت اصلی زندگی آنها شود.
انتهای پیام
نظرات