• شنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403011104678
  • خبرنگار : 50622

بایدها و نبایدهای وعده غذایی سحر و افطار

بایدها و نبایدهای وعده غذایی سحر و افطار

ایسنا/البرز یک کارشناس تغذیه اظهار کرد: برخی از مشکلات رایج در روزه داری مثل یبوست، افت فشار خون، سوء هاضمه و نفخ و... مربوط به مصرف ناکافی و نادرست مواد غذایی و حذف وعده سحری در ایام ماه مبارک رمضان است.

لادن خیابانی در گفت‌ و گو با ایسنا در خصوص برخی از مشکلات رایج در روزه داری گفت: در صورتی که فرد مشکل یا بیماری زمینه‌ای نداشته باشد، مشکلات رایج در روزه داری مثل افت فشار و قند خون، زخم معده، سوزش سردل، یبوست، سوء هاضمه، نفخ و سردرد به علت عادت‌ها و رژیم نادرست غذایی در این ایام اتفاق می‌افتد که در صورت توجه و تصحیح آن می‌توان از بروز یا شدت گرفتن آن جلوگیری کرد.

وی افزود: به عنوان مثال از علت‌های تغذیه‌ای افت فشار و قند خون حین روزه داری، حذف یا خوردن ناکافی وعده سحری، مصرف کم مایعات و نمک است. برای پیشگیری از افت قند و فشار خون ضمن اینکه حتما باید وعده سحری به مقدار کافی مصرف شود، لازم است که از مواد غذایی مناسب در این وعده استفاده کرد. همچنین ضرورت دارد در وعده‌های سحر و افطار تا حد ممکن مصرف قندهای ساده مثل خوردن غذاهای شیرین، زولبیا و بامیه و ... را به حداقل رساند.

وی ادامه داد: یک رژیم غذایی مناسب رژیمی است که حاوی مایعات و قندهای قابل جذب باشد مثل مصرف خرما که به وسیله آن می‌توان از ضعف پیش از افطار جلوگیری کرد. همچنین ضرورت دارد هنگام سحر و افطار به اندازه کافی مایعات ترجیحا بدون قند نوشیده شود. نوشیدن مایعات اهمیت بسیار زیادی برای تنظیم قند خون دارد.

وی در مورد مشکلات گوارشی روزه داران اظهار کرد: مشکلات گوارشی نظیر یبوست هم به دلیل مصرف کم مایعات، غذاهای حاوی فیبر، میوه و سبزیجات و مصرف زیاد نان بدون سبوس اتفاق می‌افتد. در مورد موضوع سوء هاضمه و نفخ هم به دلیل رژیم غذایی حاوی غذاهای چرب، سرخ کردنی، پر ادویه و نوشابه‌های گازدار ایجاد می‌شود. مصرف غذاهای ساده و نوشیدنی‌های غیر صنعتی در کاهش این عارضه در هنگام روزه داری مفید است.

خیابانی درباره وعده سحری گفت: سحری، وعده غذایی قبل از شروع روزه بوده و صرف آن برای تامین انرژی مورد نیاز در طول روزه‌داری بسیار اهمیت دارد. در واقع یک وعده سحری متعادل بدن را در روزه داری تغذیه و هیدراته می‌کند. لذا وعده سحری باید شامل غذاهایی باشد که علاوه بر تامین مواد مغذی و ایجاد احساس سیری، انرژی را به آرامی در طول روز آزاد کند.

خیابانی افزود: به افرادی که در ماه رمضان روزه می گیرند توصیه می شود که به رژیم غذایی خود توجه زیادی داشته باشند. غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی قند هستند و کالری بالایی دارند اگرچه انرژی بدن را تامین می کنند، اما عمر انرژی آن کوتاه است. مواد غذایی که حاوی شکلات یا کافئین هستند هم به دلیل داشتن کافئین که یک ماده غذایی ادرارآور است؛ می‌تواند باعث شود که بدن مایعات، املاح و سایر مواد معدنی مهم مورد نیاز در طول مدت روزه داری را از دست بدهد.

وی گفت: در ماه رمضان، خوردن غذاهای مناسب برای سالم ماندن و پر انرژی بودن در طول روز بسیار مهم است. وعده‌های غذایی متعادل، زمینه تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن برای حفظ سطح انرژی و جلوگیری از کم آبی را فراهم می‌کند. به علاوه اینکه غذاهای غنی از کربوهیدرات، مانند غلات، میوه‌ها و سبزیجات، برای تامین انرژی لازم هستند و برای مدت طولانی‌ تری روزه داران را سیر نگه می‌دارند. همچنین منابع پروتئینی مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و حبوبات در رژیم غذایی روزه‌داری لازم هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha