• شنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403011104643
  • خبرنگار : 71983

تدوین ضوابط محافظت ساختمان‌ها در برابر آتش در همکاری با سازمان برنامه و بودجه

تدوین ضوابط محافظت ساختمان‌ها در برابر آتش در همکاری با سازمان برنامه و بودجه

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تدوین پیش‌نویس ضوابط محافظت ساختمان‌ها در برابر آتش در همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با سازمان برنامه و بودجه خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از وزارت راه و شهرسازی سعید بختیاری رئیس بخش مهندسی آتش و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: پیش نویس دستورالعمل (ضابطه) محافظت ساختمان‌ها در برابر آتش، آماده شده و هم اکنون توسط سازمان برنامه و بودجه برای نظر خواهی مهندسان روی رایانامه به نشانی sama.mporg.ir قرار گرفته است.

رییس بخش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: این دستورالعمل نسبت به تمام ضوابط قبلی محافظت ساختمان‌ها در برابر آتش، موجود در کشور، بسیار کاملتر تدوین شده و سرفصل‌های تخصصی در زمینه‌های دسته‌بندی ساختمان‌ها،  طراحی راه‌های خروج، مقاومت اجزای ساختمان در برابر آتش، ضوابط مربوط به رفتار مواد و مصالح ساختمانی از نظر ایمنی در برابر آتش، سیستم‌های کشف و اعلام حریق، سیستم‌های اطفای دستی و خودکار حریق، سیستم‌های کنترل دود، ایمنی کارگاه های ساختمانی در حین ساخت و بسیاری سرفصل‌های دیگر را در بر دارد.

بختیاری تصریح کرد: این دستورالعمل به صورت  پایه عملکردی (performance-based) تهیه شده که در زمینه ضوابط محافظت ساختمان‌ها در برابر آتش برای نخستین بار است که در کشور به این شکل انجام شده است.

به گفته وی، با توسعه خوب فناوری‌های نوینی که در زمینه مهندسی آتش در کشور در چند سال اخیر محقق شده است، با  انتشار و ابلاغ این ضابطه، شاهد تحولات مثبت بیشتری در زمینه ایمنی ساختمانها در برابر آتش در کشور، بخصوص برای ساختمان های مهم، بلند مرتبه و پروژه های عمرانی خواهیم بود.

بختیاری همچنین در خصوص مبحث سوم که به موضوع محافظت ساختمان‌ها در برابر حریق می‌پردازد، از بازنگری آن در آینده نزدیک با همکاری با دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی در این خصوص با همکاری با دفتر مقررات آغاز شده است. 

به گفته وی، ضابطه ارزیابی و بهسازی ایمنی در برابر آتش برای ساختمان‌های موجود، توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تدوین شده که با شماره ضابطه ۹۲۲ از سایت انتشارات این مرکز قابل تهیه است. ابلاغ این ضابطه نیز به عنوان مبحث جدید مقررات ملی ساختمان مراحل نهایی در وزارت راه و شهرسازی را می گذراند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha