محمد رضایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به مشاهده این آفت مخرب در مزارع گندم و جوی استان اظهار کرد: با بررسیهای صورت گرفته تاکنون این بیماری در سه منطقه استان مشاهده شده است.
وی افزود: امند در شهرستان سملقان، دشتک در شهرستان مانه و کلانتر در شهرستان بجنورد مناطقی هستند که آفت زنگ زرد گندم مشاهده شده است.
رضایی ادامه داد: متاسفانه این آفت مخرب بر روی عملکرد مزارع تاثیر می گذارد و سبب می شود تا میزان غذا سازی محصول گندم کاهش یابد.
وی بیان کرد: زنگ زرد گندم، بیماری قارچی بوده و نقش خود را بر روی سنبله و برگ گندم ایفا می کند و موجب می شود تا گیاه نتواند فتوسنتز کند که این امر سبب کاهش تولید غذا در دانه می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: عملکرد زنگ زرد گندم همانند سفیدک انگور است که اسپورهای آن توسط جریانات هوایی منتقل می شود، و چرخه زندگی تصاعدی هندسی دارد و مدام در حال تکثیر و افزایش است.
وی تصریح کرد: وجود رطوبت و هوای گرم ۱۲ تا ۱۷ درجه سانتی گراد بهترین شرایط برای فعالیت آفت زنگ زرد گندم است که چنین شرایطی هم اکنون در استان فراهم بوده و به کشاورزان هشدارهای لازم برای انجام سمپاشی به منظور جلوگیری از افزایش فعالیت این آفت داده شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: سطح مبارزه انجام شده علیه این آفت تاکنون بیش از ۱۱۰ هکتار است.
انتهای پیام
نظرات