مجتبی سرلک سرپرست معاونت امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در گفتوگو با ایسنا با اشاره به پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی، گفت: شعارهای اقتصادی سالهای اخیر در دو بخش کمی و کیفی بوده است و نام گذاری امسال رهبر انقلاب اسلامی تحت عنوان “جهش تولید با مشارکت مردم” به معنای نا امید شدن ایشان از بخش دولتی نیست بلکه به دنبال خروجی بالاتر اقتصادی از دولت و مردم هستند و حضور مردم ضمانت تحقق شعار سالهای قبل خواهد بود.
وی در خصوص راهبرد اداره صنایع و معادن استان قم در راستای تحقق شعار سال، اظهار کرد: بسیاری از سیاستگذاریهای سال جدید مربوط به سیاست کلان میشود اما در استان، باید بتوانیم طرحها و تولیدیهای معرفی کنیم که مردم توان سرمایهگذاری در آن داشته باشند و تجربه تلخ بورس ۱۳۹۹ تکرار نشود، مردم به بسیاری از نمادها در بورس ۱۳۹۹ اعتماد داشتند و گمان میکردند نظارت بر آنها وجود دارد اما سرمایهگذاری و نظارت خاصی پشت بسیاری از نمادها وجود نداشت.
سرلک بیان کرد: قصد داریم در سال جدید سرمایههای مردم را در قالب سهامی عام و با توجیه اقتصادی معقول جذب کنیم تا بتوان پیشرفت آن را برای مردم تشریح کرد، در این صورت مردم امید به مشارکت بیشتر در اقتصاد خواهند داشت و هم چنین بُعد دیگر علمی و تخصصی است و در سطح حاکمیت باید هماندیشی با نخبگان مردمی تجربه شود.
وی افزود: جلساتی که مدیران با مردم دارند، حالت مطالبهگری صرف مردم را دارد و هیچگاه نخبگان از سیستم انتقاد نمیکنند از این جهت باید فضایی فراهم آورد تا نخبگان سیستمهای مدیریتی را به نقد بکشند تا ارتباط مردم با مدیران شکل بگیرد و صرفا تکیه بر مسئولان نداشته باشند، همچنین در چندین دهه گذشته رهبر انقلاب اسلامی شعار سال را حمایت از تولید داخلی نامیدند که لازمهاش ورود چابکتر بخش دولتی، برای استانداردسازی محصولات داخلی است.
سرلک در ادامه اظهار کرد: مردم به دلیل روحیه میهنپرستی و رهبر دوستی همیشه قصد خرید کالای ایرانی را دارند وقتی نظارت و کیفیت بالا را ببینند با دلگرمی بیشتری خرید انجام میدهند و اما بحث دیگر کمبود برق و گاز در فصل تابستان است و به دلیل لزوم اولویت بودن بخش خانگی، لازم است مردم در حوزه الگوی مصرف کمک بیشتری داشته باشند و دستگاههای مربوطه باید زیرساخت اصلاح الگوی مصرف را نیز فراهم کنند، کاهش الگوی مصرف در بخش صنعتی نیز باید مشاهده شود.
وی در خصوص مهمترین چالش پیشروی مردم برای شرکت در بخش اقتصادی، گفت: مهمترین چالش زمانی به وجود میآید که نگاه تخصصی و فنی نسبت به شعار سال وجود نداشته باشد، در این صورت به سمت کارهای موقتی خواهیم رفت و طرحهایی ارائه میشود که توجیح اقتصادی بلند مدت ندارند و باعث تضعیت حضور مردم میشود.
سرلک در پایان گفت: برای تحقق شعار سال در استانها نباید نگاه جزیرهای وجود داشته باشد، در عین حال که مسئولین استانی نگاه استانی دارند باید نگاه کلان نیز داشته باشند. برای مثال اگر بخواهیم به هر قیمتی در استان قم صنعتی را گسترش بدهیم و این گسترش با زیرساختها استان هماهنگ نباشد، آنگاه در دراز مدت به اقتصاد کشور لطمه وارد میشود، پس لازم است در بخش صنعتی نگاه کلان داشته باشیم تا اعتماد سازی برای مردم صورت بگیرد.
انتهای پیام
نظرات