محمدرضا سلمانیعبیات در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مسلمانان توجه خاصی به آیینهای ماه مبارک رمضان دارند، گفت: بسیاری از باورها، سنتها و اعمالی که در این ماه صورت میگیرد ریشه در تاریخ دارند و گرگیعان نیز آیینی است که ریشه در تاریخ شفاهی مسلمانان دارد.
او با بیان اینکه نیمه ماه مبارک رمضان که مصادف با میلاد امام حسن مجتبی(ع) است دلیل اساسی برگزاری آیین گرگیعان است، عنوان کرد: براساس تاریخ شفاهی که سینه به سینه نقل شده است در این شب امام حسن مجتبی (ع) که اولین نوه حضرت محمد (ص) است به دنیا آمد.
وی افزود: از زمان تولد امام حسن مجتبی (ع) تاکنون آیین سنتی و مذهبی گرگیعان هر ساله در بین مسلمانان برگزار میشود.
این پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه رمضان برای جامعه اسلامی ماه ویژه و خاص است، افزود: تمام مناسبتها و آیینهای این ماه جزو سنتها و عادتهای همیشگی مسلمانان جامعه به حساب میآید.
سلمانیعبیات با اشاره به اینکه مجموعهای در شهر اهواز وجود دارد که هر سال آیین گرگیعان را به شیوهای زیبا و سنتی اجرا میکند، گفت: برگزاری این آیین در اهواز هر ساله پررنگتر و خوشبختانه حمایت از آن بیشتر میشود.
نویسنده کتاب «مشعشعیان و دولتهای متقارن» ادامه داد: استقبال مردم اهواز از این آیین نشان دهنده این است که این پتانسیل در تمام استان وجود دارد و اگر مسئولان ذیربط از مجموعههای فرهنگی حمایت کنند تمام مردم خوزستان از این آیین فرهنگی و مذهبی که بیشتر آنها در کودکیشان از آن خاطره دارند استقبال میکنند.
انتهای پیام
نظرات