• سه‌شنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403010702788
  • خبرنگار : 50675

معاون بازرسی اداره صمت خبر داد؛

رصد حداکثری تخلفات بازار با آغاز طرح ناظران افتخاری

رصد حداکثری تخلفات بازار با آغاز طرح ناظران افتخاری

ایسنا/قم معاون بازرسی اداره صمت درخصوص طرح ناظران افتخاری اظهار کرد: به منظور استفاده حداکثری از توان و مشارکت مردم جهت رصد و کنترل بازار و به کارگیری افراد راغب در زمینه نظارت بازار طرح ناظران افتخاری و انجام نظارت‌های نامحسوس، طرح ناظران افتخاری از ۵ فروردین شروع شد.

سیاوش فولادی معاون بازرسی اداره صمت در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص طرح خادمان افتخاری گفت: در راستای نامگذاری شعار سال توسط رهبر انقلاب اسلامی و سیاست دولت مبنی بر استفاده حداکثری از توان و مشارکت مردم جهت رصد و کنترل بازار؛ همچنین به منظور ساماندهی بیش از پیش امور ناظران افتخاری و با تاکیدات بر بازنگری روش‌های موثر برای شناخت و به کارگیری ناظران افتخاری فعال در استان قم، نظر به این است که بتوان از توان افراد راغب به نظارت بر بازار در قالب طرح ناظر افتخاری، استفاده کرد.

وی افزود: سامانه نظارتی ۱۲۴ به دو طریق گزارشات را دریافت می‌کند؛ اولین نوع گزارش، به صورت عامه است یعنی کلیه شهروندان میٰ‌توانند با تماس به سامانه ۱۲۴ تخلفات صنوف را گزارش کنند، اما نوع دوم دریافت گزارش به صورت ناظران افتخاری خواهد بود، که به دو صورت عمومی و تخصصی فعالیت می‌کنند که ناظران تخصصی افرادی هستند که ارتباط نزدیک‌تری با اداره صمت دارند و دوره آموزشی گذرانده‌اند.

فولادی بیان کرد: ناظران افتخاری کدی دارند که از طریق این کد، در صورت مشاهده تخلف، به سامانه ۱۲۴ بر اساس ضوابط مراجعه می‌کنند و مستندات تخلف تصویربرداری شده صنف مربوطه را در سامانه ۱۲۴ بارگذاری می‌کنند. گزارشات ناظران افتخاری به صورت هدفمند توسط بازرسان بررسی می‌شود و پس از احراز تخلف توسط بازرس، پرونده به تعزیرات ارسال می‌شود.

وی در خصوص کارکرد ناظران عمومی توضیح داد: در بخش ناظران عمومی، عموم افراد به عنوان ناظر عمومی می‌توانند مراجعه کنند و در صورت مشاهده تخلف، آن را به سامانه ۱۲۴ اعلام کنند و بازرسان با دریافت گزارش تخلف، رسیدگی را آغاز می‌کنند، همچنین در مقایسه ناظر عمومی و تخصصی باید گفت که اگر فردی تخصصی در حوزه صنفی خاصی داشت، فقط در همان حوزه تخلف گزارش می‌دهد.

فولادی بیان کرد: تقسیم‌بندی ناظران تخصصی با توجه به اتحادیه‌ها صورت می‌گیرد و ناظران افتخاری تخصصی با بازرسان نظارت اداره کل و اتاق اصناف ارتباط مستقیم خواهند داشت و  گزارشاتشان را دریافت می‌کنند؛ اما ناظران عمومی ارتباط مستقیم با بازرسان ندارند و از روی بیداری وجدان خود گزارش تخلف را ارسال می‌کنند.

وی با بیان چرایی تربیت ناظر تخصصی گفت: قطعا تخلفات توسط ناظر تخصصی بهتر گزارش داده می‌شوند ولی ناظر عمومی به دلیل نداشتن تخصص ممکن است تخلفی را گزارش کند که از لحاظ قانونی تخلف نیست، در واقع هدف تربیت ناظران تخصصی هدفمند کردن گزارش تخلفات است؛ گردهمایی‌های با توجه به حوزه تخصصی همراه با ناظران افتخاری و رئیس اتحادیه برگزار می‌شود که در آن گردهمایی ابهامات مردم و ناظران رفع خواهد شد.

فولادی در پایان بیان کرد: طرح ناظران تخصصی از ۵ فروردین آغاز شده و افراد با مراجعه و پرکردن فرم ناظران افتخاری در  سامانه  cppo.mimt.gov.ir می‌توانند ثبت‌نام خود را انجام دهند و زمانی که ثبت نام انجام شد اطلاعات توسط بازرسان استخراج می‌شود و ناظران اختصاصی و عمومی با توجه به علاقه‌مندی‌هایشان از یکدیگر تفکیک می‌شوند و بعد از آن آموزش‌های لازم داده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha