به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان زنجان، روحاله خدابندهلو با بیان اینکه ۸ پایگاه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان ۳ تا ۵ سال تحت نظارت بهزیستی با هدف پیشگیری از معلولیت شنوایی و ارتقاء سطح سلامت شنوایی در استان فعالیت میکنند، افزود: توصیه میشود خانوادهها به سلامت شنوایی نوزادان توجه بیشتری نشان دهند، چرا که اختلالات شنوایی نوزادان حتما باید قبل از ۳ ماهگی تشخیص داده شده و مراحل درمانی تا قبل از رسیدن به ۶ ماهگی انجام شود.
وی عنوان کرد: آزمونهای غربالگری برای نوزادان به صورت انجام تست OAE برای کلیه نوزادان متولد شده وانجام تست AABR برای کودکان ارجاعی و دارای عوامل خطر و برای کودکان ۳ تا ۵ سال با دستگاههای ادیومتری و تیمپانومتری انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان به فعالیت اولین مرکز توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در استان اشاره کرد و گفت: خدمات گفتار درمانی، شنواییشناسی، روانشناسی، مربی آموزشی و هنری و ورزشی برای کودکان بدو تولد تا ۱۰ سال در این مرکز ارائه میشود و دیگر نیازی نیست خانوادهها جهت آموزش کودک ناشنوای خود به استانهای دیگر مراجعه کنند.
وی ادامه داد: در این مرکز کودک دارای اختلال شنوایی از نظر سطح شنیداری، میزان افت شنوایی، سطح زبان بیانی و درکی و اختلالات تلفظی ارزیابی میشود و برای هر کودک برنامه درمانی اختصاصی تهیه و تدوین شده و مربیهای آموزشی بر اساس برنامه اختصاصی با کودک تمرین میکنند.
خدابندهلو یادآور شد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ فرد دارای معلولیت شنوایی و بیش از ۸۰۰ فرد دارای اختلالات گفتاری، تحت پوشش بهزیستی هستند و دو کانون ناشنوایان در شهرستانهای زنجان و ابهر نیز با هدف خدمترسانی فرهنگی، ورزشی و توانبخشی به افراد دارای معلولیت شنوایی فعالیت میکنند.
انتهای پیام
نظرات