به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه تحلیلی «راهبرد معاصر»، تیراندازی و آتشسوزی در سالن کنسرتی در کراسنوگورسک واقع در حومه مسکو دهها کشته و زخمی برجای گذاشت. این حادثه عصر جمعه ۲۲ مارس رخ داد. ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، نشان میدهد تودههای بزرگی از دود سیاه از بالای این ساختمان با ظرفیت بیش از ۶ هزار نفر بلند میشد.
بنا بر گزارش رسانههای روسی، سه تا پنج مرد مسلح در این حمله تروریستی شرکت کرده بودند. در تعدادی از ویدئوهای منتشرشده، مشاهده میشد سه مهاجم با شلیک اسلحه وارد این مجموعه شدند.
سرویس امنیت فدرال روسیه اعلام کرد، در حمله روز جمعه به سالن کنسرت در حومه مسکو دستکم ۶۰ نفر کشته و بیش از ۱۴۵ نفر زخمی شدند. این حمله که مقامهای روس در حال بررسی تروریستی بودن آن هستند، مرگبارترین حمله در سالهای اخیر در روسیه است.
گروه داعش مسئولیت حمله تروریستی مرگبار روز جمعه را برعهده گرفت و در بیانیه ای اعلام کرد، جنگجویان داعش به تجمع بزرگی در حومه مسکو، پایتخت روسیه حمله کردند. داعش همچنین تأکید کرد نیروهایش فرار کردند.
نخستین کسانی که بر دست داشتن داعش در حمله تروریستی روسیه تأکید کردند، رسانههای آمریکایی و غربی بودند تا افکار عمومی را بنا به میل خود منحرف کنند
روحالله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه درباره حمله تروریستی در نزدیکی شهر مسکو به «راهبرد معاصر» گفت: از همان ابتدای عملیات تروریستی در ساختمانی نزدیک مسکو معتقد بودم رد پای آمریکا و انگلیس با توجه به بیانیه هشتم مارس سفارت آمریکا در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری روسیه و بکارگیری کلیدواژههایی در ارتباط با حوادث مسلحانه در مسکو مشهود است.
وی افزود: برای افکار عمومی نقش آمریکا در حمله تروریستی به حومه مسکو عیان شده است. نخستین کسانی که بر دست داشتن داعش در حمله تروریستی روسیه تأکید کردند، رسانههای آمریکایی و غربی بودند تا افکار عمومی را بنا به میل خود منحرف کنند، زیرا این حمله تروریستی بهوسیله هر جریانی شکل گرفته باشد، قطعاً پشتوانه سرویس اطلاعاتی و امنیتی قوی ای مانند آمریکا یا انگلیس را با خود همراه داشته است.
تحلیلگر مسائل روسیه یادآور شد: با توجه به اینکه نفوذ در روسیه بسیار ساده نیست، کسانی که حمله تروریستی را به داعش ربط می دهند یا با هدف انحراف افکار عمومی چنین می گویند یا اینکه به صورت تخصصی شناختی از شرایط خاص روسیه ندارند، زیرا مرزهای روسیه به گونهای نیست که هر کسی بتواند وارد این کشور شود و عملیات تروریستی انجام دهد.
مدبر با رد دست داشتن داعش در حمله تروریستی به نزدیکی شهر مسکو گفت: داعش جریان کوچکی است و در مناطقی عملیات می کند که کمتر محافظت شده باشد. با توجه به اینکه داعش در روسیه سیطره ای ندارد، حمله تروریستی کار داعش نیست؛ ضمن اینکه عملیاتهای داعش انتحاری است، یعنی داعش عامل خود را آنجا از بین میبرد تا هیچ سرنخی برجای نماند.
وی درباره برخی تحلیل ها در ارتباط با چگونگی حمله تروریستی به روسیه عنوان کرد: از بدو وقوع حادثه تروریستی برخی کارشناسان در سراسر دنیا به غلط این حمله را به داعش یا به کشورهایی نسبت می دهند که اصلاً درست نیست، زیرا نحوه تسلط تروریست ها بر سلاح هایشان و گردش اسلحه در دستشان نشان می دهد کارکشته و حرفه ای بودند. پس با جریانی ساده مواجه نیستیم، بلکه رد پای آمریکا و انگلیس در این فاجعه بسیار روشن دیده می شود.
کارشناس مسائل روسیه معتقد است: آمریکا تلاش میکند خود و اوکراین را به عنوان متهمان اصلی حمله تروریستی به روسیه از این اتهام مبری نشان دهد؛ به همین دلیل با سرعت داعش را مطرح می کند. بی تردید باید منتظر بیانیه و مواضع رسمی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بود، اما اگر مشخص شود اوکراینیها در این موضوع نقش داشتند، قطعاً پاسخ روسیه به اوکراین بسیار سخت و سنگین خواهد بود.
مدبر درباره چرایی حمله تروریستی به روسیه و نقش آمریکا و انگلیس در آن گفت: عملیات تروریستی در روسیه بعد از آن شکل گرفت که روس ها توانستند عملیات موشکی موفقی در سراسر خاک اوکراین علیه استحکامات ناتو و توان دفاعی و تسلیحاتی آنها انجام دهند.
وی افزود: باید مراقب تحلیلهایی بود که می خواهد حادثه تروریستی را به روسیه نسبت دهد، زیرا روس ها دلیلی برای انجام عملیات تروریستی درون خاک خود ندارند؛ کسانی که این موارد را مطرح می کنند، قطعا شناختی نسبت به ساختار روسیه ندارند.
عملیات تروریستی در روسیه بعد از آن شکل گرفت که روس ها توانستند عملیات موشکی موفقی در سراسر خاک اوکراین علیه استحکامات ناتو و توان دفاعی و تسلیحاتی آنها انجام دهند
مدبر گفت: روس ها در حوزه اوکراین موفق هستند و توانستهاند ضعف پدافندی ناتو را شناسایی کنند، لذا عملیات های موفقی انجام داده اند که ناتو را بسیار مضطرب کرده است. روسیه در حوزه داخلی انتخابات ریاست جمهوری را با موفقیت پشت سر گذاشت و به زودی دولت بهوسیله رئیس جمهور تشکیل می شود؛ ضمن اینکه افکار عمومی در روسیه نیز موافق جنگ اوکراین است. بنابراین هیچ دلیلی برای شکل دادن عملیات تروریستی بهوسیله روس ها در خاک خود برای پیشبرد برخی مقاصد وجود ندارد.
کارشناس مسائل روسیه تصریح کرد: شکل حمله تروریستی شبیه داعش نبود و باید گفت این جریان تروریستی شانس زیادی برای حمله تروریستی در مسکو ندارد، ضمن اینکه حمله انجام شده سبک عملیاتهای داعش نیست.
مدبر معتقد است: با توجه به توافقنامه امنیتی میان آمریکا و روسیه که هر دو کشور موارد امنیتی تروریستی را باید به اطلاع هم برسانند، روس ها خواستار توضیح آمریکا هستند که چرا جزئیات حمله تروریستی را به صورت دقیق با آنها در میان نگذاشته اند، لذا انگشت اتهام به سمت آمریکا نشانه می رود؛ بنابراین انتظار می رود با مشخص شدن زوایای بیشتر عملیات تروریستی مسکو در انتظار مجازاتی باشیم که روس ها برای عاملان جنایت رقم خواهند زد.
انتهای پیام
نظرات