به گزارش ایسنا، گزارش اخیر مؤسسه مطالعات هوافضای چین نشان میدهد که ارتش چین در حال تطبیق تجربهها و درسهای آموخته شده خود با دکترین نظامی و روشهای آموزشی برای انجام سوخترسانی و سوختگیری در مدار زمین است.
ضمن اینکه یک پیمانکار دفاعی قبلاً آنچه را که تانکر سوخت فضایی در مدار زمین ژئوسنکرون(GEO) مینامد، معرفی کرده است.
به نقل از آیای، این گزارش توضیح میدهد که حزب کمونیست چین بازیگران تجاری جدیدی را برای ورود به میدان نه تنها برای ارائه فناوری، بلکه چارچوبهایی برای شکل دادن به هنجارهای بینالمللی تأیید کرده است.
به گزارش اسپیس نیوز، این پیشرفتها اگرچه معمولاً مورد توجه قرار نمیگیرند، اما میتوانند به طور بالقوه به ارتش چین کمک کنند تا عملیات فضایی در مدار زمین را در زمان جنگ انجام دهد.
آمادهسازی لجستیک مداری ارتش چین
این گزارش بر کار ارتش چین از سال ۲۰۱۸ به منظور توسعه یک برنامه شبیهسازی رایانهای برای آموزش اپراتورهای ماهوارهای نظامی در سوختگیری مبتنی بر فضا تأکید میکند.
در سال ۲۰۱۸، یک واحد نیروی پشتیبانی استراتژیک(SSF) مستقر در پکن تحت نظارت بخش سیستمهای فضایی(SSD) مقالهای در مورد الزامات ارتش چین برای یک ابزار شبیهسازی به منظور آموزش اپراتورهای ماهوارهای نظامی در سوختگیری فضایی منتشر کرد. بر اساس این مقاله، این واحد از برنامهنویسی رایانهای برای شبیهسازی محیط فضا و ماهوارههای خدماتی در مدار استفاده کرد.
در این گزارش آمده است: ابزار شبیهسازی در حال استفاده است، اما احتمالا هنوز در حال توسعه قرار دارد. دانشگاه ملی فناوری دفاعی در سال ۲۰۲۲ از تلاشهای توسعه موجود برای بررسی نکردن میزان سوخت مورد نیاز جهت انجام مأموریتهای خدماتی خاص، پس از رسیدن ماهواره سرویسدهنده به مشتری انتقاد کرد.
دانشگاه ملی فناوری دفاعی اضافه کردن پارامترهای سوخت و زمان مشخص را پیشنهاد کرد، زیرا سرویس ماهوارهای برای تنظیم شیب طراحی شده است که معمولاً یک مانور بسیار پرمصرف از لحاظ مصرف سوخت است که اهمیت قابل توجهی دارد.
شرکتهای فضایی جدید
ارتش چین با توجه به نقش خود در ساخت ایستگاه فضایی چین، قابلیتهای خدماتی در مدار را در چین رهبری میکند. علاوه بر این، وزارت علوم و فناوری غیرنظامی چین حداقل از سال ۲۰۱۶، خدمات در مدار را در برنامههای توسعه فناوری خود گنجانده است. این ابتکارات نشاندهنده تشویق برای حمایت از تحقیقات و تأمین مالی دانشگاهها و شرکتهای چینی است.
در سال ۲۰۲۰، یک شرکت چینی در زمینه توسعه برنامههای کاربردی ماهوارهای موسوم به اینتراستلار واک(Interstellar Walk) یک قرارداد با یک شرکت پرتاب تجاری چینی امضا کرد. البته گفته میشود این شرکت تنها شرکتی نیست که اقدام به این کار کرده است.
به گزارش اسپیس نیوز، جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از پیشرفتهای چین در ارائه خدمات در مدار زمین که میتواند به عنوان سلاح ضد فضایی نیز عمل کند، آگاه است.
مرکز ملی اطلاعات فضایی نیروی فضایی ایالات متحده بار دیگر تاکید کرده است که چین در حال توسعه سیستمهای بازرسی و تعمیر ماهوارهای است که میتوانند به عنوان سلاح عمل کنند و چندین ماهواره را برای آزمایش تعمیر و نگهداری مداری و کاهش زبالههای فضایی به فضا پرتاب کرده است.
کارشناسان میگویند چین ممکن است قصد بدی نداشته باشد، اما تحت فشار جنگ احتمالی، از ماهوارههای خود در مدار زمین به عنوان سلاحهای ضد فضایی استفاده کند.
انتهای پیام
نظرات