• یکشنبه / ۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403010501930
  • خبرنگار : 50214

/یادداشت/

«مشارکت مردم در جهش تولید» مانع ایجاد رانت‌های اقتصادی می‌شود

«مشارکت مردم در جهش تولید» مانع ایجاد رانت‌های اقتصادی می‌شود

ایسنا/یزد دستیار استاندار و مجری طرح توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی استان یزد با بیان اینکه حمایت از تولید الزاماً منجر به جهش تولید نمی‌شود، گفت: حمایت‌های نادرست از تولید در بسیاری از بخش‌ها باعث ایجاد رانت‌های اقتصادی شده‌ است و راهکار جلوگیری از این رانت‌ها و توزیع عادلانه آن، توجه به جهش تولید با مشارکت مردم خواهد بود.

محمدرضا زارع بنادکوکی در یادداشتی درباره شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم) ضمن بیان اینکه تولید یکی از ارکان توسعه در هر کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: تولید ارزش‌آفرین عامل اصلی توسعه و رشد اقتصادی خواهد بود و تأثیرگذارترین مؤلفه در شاخص تولید ناخالص ملی و اشتغال، خلق محصول و خدمات در قالب تغییر مواد خام به محصول طی فرآیند تولید حاصل می‌شود. البته در این زمینه، تولیدی ارزشمند است که به‌صورت مستقیم منجر به صادرات یا به‌طور غیرمستقیم مانع از واردات شود.

او ادامه داد: رونق تولید یکی از شاخص‌های مؤثر در دستیابی به رفاه اجتماعی جامعه و رسیدن به خودکفایی محسوب می‌شود که مقدمه‌ای برای دستیابی به قدرت در سایر زمینه‌ها خواهد شد. ارتقای تولید باعث تقویت زیرساخت‌های کشور و در نهایت، منجر به افزایش سرمایه‌گذاری می‌شود. رشد تولید یکی از متغیرهای پیشران سرمایه‌گذاری است.

وی بیان کرد: جهش تولید راهکاری است که در برابر مقابله با عملکرد نامطلوب فعلی اقتصادی کشور، توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شده‌ است. جهش تولید جزو رویکردهای خرد رشد اقتصادی است و به‌عنوان تغییر در وضعیت اقتصادی تعریف می‌شود که آثار محسوسی را در اقتصاد ملی به‌وجود خواهد آورد و رشد پایدار اقتصادی را با تأمین عدالت اجتماعی به‌ همراه خواهد داشت. جهش تولید در جهت رونق تولید با بهره‌گیری بهینه از امکانات و پتانسیل‌های محلی، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی با مشارکت و هماهنگی همه نهادها و مردم برای ایجاد رونق اقتصادی و اجتماعی پایدار تعریف می‌شود، به‌گونه‌ای که کشور را به‌عنوان یک کشور قوی مطرح می‌کند.

زارع بنادکوکی گفت: معمولاً جهش تولید به دو دسته «جهش بلند» (بین بخشی) شامل تغییر ساختار اقتصاد و ورود به حوزه‌های جدید تولید و نیز «جهش کوتاه» (درون بخشی) یعنی حرکت بین نسل‌های فناوری در توسعه زنجیره ارزش در یک بخش تقسیم می‌شود.

وی اظهار کرد: در چند دهه گذشته، دولت‌ها همواره بخش تولید را حمایت کردند، ولی همچنان کشور در دستیابی به اهداف اقتصادی خود بازمانده است. حمایت از تولید الزاماً منجر به جهش تولید نمی‌شود، جهش تولید در گروی برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری صحیح و دقیق محقق خواهد شد.

او بیان کرد: حمایت‌های نادرست تولید در بسیاری از بخش‌ها باعث ایجاد رانت‌های اقتصادی شده‌ است، راهکار جلوگیری از این رانت‌ها و توزیع عادلانه آن توجه به جهش تولیدی با مشارکت مردم خواهد بود.

مجری طرح توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی استان یزد توضیح داد: یکی از کلیدی‌ترین عوامل در جهش تولید توجه و رویکرد فرهنگی به این مقوله است، فرهنگ جهش تولید با تثبیت رونق تولید و دستیابی به جهش اقتصادی، اصلاح الگوی مصرف با هدف کسب سرمایه بیشتر برای جهش تولید و انباشت کالا و خدمات برای صادرات بیشتر در جهت توسعه صادرات که خود عاملی برای رشد اقتصادی خواهد بود. رویکرد فرهنگی جهش تولید باعث ارتقای تولید داخلی و تولید در مقیاس جهانی را به‌ دنبال خواهد داشت.

در بخش پایانی یادداشت زارع بنادکوکی، برخی راهکارها برای تحقق شعار سال با رویکرد استانی پیشنهاد شده است که شامل تمرکز بر رسته صنعت‌ها باارزش افزوده بالا یعنی توجه به زنجیره‌های ارزش راهبردی، توسعه صنعتی با تأکید بر تحریک قوه‌ی عامه جامعه، تکیه بر مدل‌های تأمین مالی مردمی در بخش تولید، توسعه تولید بدون کارخانه، توسعه مشاغل خانگی، سهیم کردن مردم و بخصوص کارکنان در احیای واحد تولیدی راکد و تعطیل، توانمندسازی در مدیریت و توسعه بازار، توسعه تعاونی‌های تولیدی، اعطای بسته‌های تشویقی حمایتی جهش تولید به واحدهای ارزیابی‌شده با معیارهای جهشی در تولید، ایجاد شبکه‌های مردمی در رسته‌های تولیدی و تدوین بسته‌های ویژه سرمایه‌گذاری خرد برای ترغیب و جذب سرمایه‌گذاری مردمی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha