• پنجشنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403010200631
  • خبرنگار : 50130

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

ایسنا/کردستان استان کردستان با جاذبه‌های طبیعی و بکر یکی از قطب های مهم گردشگری غرب کشور محسوب می شود و هر چهار فصل کردستان دارای جذابیت‌های منحصربفرد خود بوده و به تناسب تنوع سلیقه گردشگران در این استان جاذبه وجود دارد.

طبیعت سرسبز و مسحور کننده فصل بهار، آب و هوای معتدل و مطلوب به خصوص در فصول بهار و تابستان، طبیعت بکر، چشم اندازهای زیبا، فرهنگ غنی و مردمان خونگرم و آثار تاریخی متنوع که در جای جای این خطه یافت می شود،  سالانه گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به خود جذب می‌کند.

به گزارش ایسنا، اکنون با تولد دوباره زمین و فرارسیدن بهار طبیعت، آب و هوای دلپذیر و جاذبه های گردشگری بی‌نظیر شما را به این سرزمین فرا می‌خواند.منظره‌های طبیعی، چشمه سارهای خروشان، خانه‌های کاه‌گلی و سنگی روستایی، همراه با مردمان باصفا و مهمان نواز از جمله ویژگی‌های استان کردستان است که هرساله گردشگران زیادی به این دلیل به کردستان سفر می‌کنند.

هر نقطه از استان کردستان دارای زیبایی‌های منحصربفرد خود است که آشنا شدن با فرهنگ و جاذبه‌های این استان قطعا برای کسانی که تاکنون به این استان سفر نکرده‌اند، خالی از لطف نیست. در ادامه این گزارش با بخشی از این جاذبه‌های گردشگری کردستان آشنا خواهید شد.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

گردشگران و خانواده‌ها استان کردستان را از بُعد جاذبه‌های فرهنگی طبیعت گردی برای مسافرت انتخاب می‌کنند و علاوه بر این، کردستان از لحاظ گردشگری خرید هم موردپسند گردشگران و مسافران است.

سنندج، دارای بیشترین جاذبه قابل بازدید در کردستان

یکی از اصلی‌ترین انگیزه‌های ورود گردشگر به کردستان، گردشگری خرید در دو شهر بانه و مریوان است، همچنین در کنار این مسئله، شهر سنندج دارای بیشترین جاذبه‌های قابل بازدید در استان کردستان است که خانه کُرد، موزه سنندج، مسجد جامع، عمارت مشیر دیوان، بافت قدیم سنندج، بازار قدیم سنندج، عمارت خسروآباد و در نهایت پارک جنگلی آبیدر بهترین نقاط برای گردشگران محسوب می‌شوند.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

دریاچه زریوار نگین گردشگری کردستان 

تالاب بین‌المللی زریوار قطب گردشگری غرب کشور است و قایق سواری در دل دریاچه و گشت و گذار در جاده دور دریاچه که شامل منظره‌های طبیعی چندین روستاست، بسیار دلپذیر است.

دیدن شهر لک‌لک‌ها، دشت بیلو، سایت پرنده نگری شروان و گردشگری کشاورزی نیز که جدیدا به دور دریاچه زریوار اضافه شده و شامل مراحل کاشت و برداشت برنج محلی مریوان است از دیگر زیبایی‌های این منطقه است. تهیه گوشت نسبتا ارزان، بستنی مخصوص روستاهای دره تفی و کانی سانان و علاوه بر آن ماهی کبابی این منطقه نیز مشهور است.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

همچنین دریاچه سد گاران، سایت تفریحی جت اسکی، پاراگلایدر سواری و چشم‌انداز زیبای جاده سرشیو(جاده‌ای که از مریوان به شهر سقز منتهی می‌شود) از دیگر جاذبه‌های گردشگری در شهر مریوان محسوب می‌شود.

در ادامه اگر به هورامان برویم، در ورودی این منطقه، دربند روستای دزلی را داریم که دارای چشم اندازی زیباست و می‌شود توقف کرد و از زیبایی آن لذت برد، بعد از آن روستای دره‌کی قرار دارد که یک روستای گردشگری است و همچنین در امتداد آن گردنه ژالانه و تته واقع شده که دارای زیبایی‌های منحصربفردی هستند.

روستاهای به هم پیوسته اورامان، مقصد گردشگران 

 در دره هورامان نیز پنج الی شش روستای بکر و طبیعی قرار دارند که هرکدام از آنها مناطق ویژه‌ای برای گردشگری هستند، خود هورامان تخت، معماری پلکانی منحصربفردی دارد و روستا به شکل هرم گونه ساخته شده است، در بالا دست روستا نیز دریاچه فصلی وجود دارد که تفرجگاه بسیار خاصی را برای گردشگران فراهم کرده است.

دیدار از بازار سنتی، مسجد جامع، مقبره پیرشالیار، کارگاه‌های صنایع دستی خانگی ارغوان بافی و کلاش بافی و چشم انداز بی نظیر روبروی روستا از جمله دیگر جاذبه‌های اورامان هستند.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

قلعه تاریخی زیویه و بازار سنتی شهر سقز

اگر بخواهیم به شهر سقز برویم، قلعه زیویه را می‌بینیم که در حدود ۵۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر سقز قرار دارد، زیویه از لحاظ تاریخی اهمیت زیادی دارد و بهتر است از تور لیدرها برای آشنایی با این قلعه استفاده شود تا لذت بیشتری را از این مکان تاریخی برد. زیویه در کنار غار کرفتو که فاصله‌ای در حدود ۴۵ دقیقه دارند می‌تواند مسیر بسیار خوبی برای سفر و تورگردانی باشد.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

سقز بیشتر با بازار قدیمی که دارد خودنمایی می‌کند، کاروانسرای قدیمی تاجوانچی (سرای اتحاد) یکی دیگر از آثار تاریخی این شهر است که در بخش غربی حمام حاج صالح قرار گرفته است. مسجد دومناره تاریخی سقز شاخص‌ترین بنای این شهر است. همچین مجتمع تفریحی گردشگری زوزان نیز در این شهر برای گردشگران وجود دارد.

بانه، شهری تجاری و گردشگری

بعد از شهر سقز، به بانه می‌رسیم که بیشتر به عنوان شهری تجاری به واسطه دارا بودن تعدادی زیادی مرکز خرید و پاساژ شناخته شده است، اما گردنه خان، دریاچه سد سبدلو، روستاهای «نجنه» و «هفتاش» با دارا بودن قرآن تاریخی، روستای «بیان دره» و درخت کهنسالش، منطقه تفریحی دوکانان، پارک پیرمراد، کوه آربابا، منطقه‌های گردشگری سورین و بویین و روستاهای شوی و مسجه نیز دیگر از جاذبه‌های طبیعی شهر بانه هستند.

غار کرفتو دیواندره، مهمترین جاذبه تاریخی کردستان

 اما مهمترین جاذبه‌ تاریخی استان کردستان غار کرفتو است که در تقسیم بندی‌های جدید جزو شهر دیواندره قرار گرفته و با معماری خاص خود در چهار طبقه احداث شده است. این غار یکی از جاذبه های پربازدید استان بوده که بهترین فصل برای بازدید از آن بهار و تابستان است. طبیعت بی نظیر منطقه سارال و چهل چشمه نیز برای کوهنوردان و گردشگران یکی دیگر از جاذبه های شهرستان دیواندره محسوب می‌شود.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

قلعه قمچقای و پل تاریخی صلوات آباد در بیجار

 به شرق استان اگر برویم، به شهر بیجار می‌رسیم، قلعه تاریخی قمچقای، بازار قدیمی و تیمچه حاج شهباز، سرای امیرتومان، روستای تاریخی خسروآباد، روستای صلوات آباد که پل قدیمی را دارا بوده و بر روی رودخانه قزل اوزن واقع شده است و سایت حیات وحش بیجار که اجازه بازدید دارد، از جمله جاذبه‌های مهم برای گردشگران هستند.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

سراب قروه و چشمه باباگورگور

شهر قروه را نیز در جنوب شرقی استان داریم که دروازه ورودی استان کردستان از پایتخت و مناطق مرکزی و کانون های جمعیتی به کردستان است. سراب این شهر جاذبه‌ای زیبا برای گردشگران محسوب می‌شود، همچنین منطقه حفاظت شده بدر و پریشان با مساحت ۴۳ هزار هکتار در فاصله ۱۲ کیلومتری جنوب شهر قروه قرار گرفته است، منطقه‌ای کوهستانی که از کوه‌های صخره‌ای، دره‌های کم عمق، تپه ماهورها و ارتفاعات به هم پیوسته تشکیل شده است. چشمه باباگورگور نیز در این شهر از دیگر مناطق جذاب برای گردشکران محسوب می‌شود.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری کردستان که مهمانان را به خود فرا می‌خواند

پالنگان، روستای هدف گردشگری در کامیاران

در جنوبی‌ترین نقطه استان، شهر کامیاران واقع شده که مسیر ارتباطی آن به شهر مریوان بسیار زیباست، در شمال شرقی این شهرستان، زیارتگاه شیخ عباس کومایین قرار دارد، روستای گردشگری پالنگان با معماری پلکانی و دارا بودن مجتمع شیلات ماهی، چشمه آبشارها و باغ‌های اطراف آن مقصد بسیار خوبی برای گردشگران است. دریاچه سد زیویه، تفرجگاه یادگار امام، زیارتگاه حضرت عکاشه در روستای کاشتر که در مسیر روستای پالنگان واقع شده و روستای تنگی ور و کتیبه تاریخی آن از مناطق زیبای کامیاران برای گردشگران هستند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha