عزتالله یوسفیان ملا در گفتوگو با ایسنا درباره راهکارهای تحقق شعار سال، که با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، اظهار کرد: کشورهایی که اقتصاد و تولید را به مردم واگذار کردند، موفق شدند و کشورهایی که تولید را خود دولت آنها در دست گرفت عقب افتادند و حتی مثل شوروی فروپاشیدند. اقتصاد در آلمان غربی در اختیار مردم بود و این کشور پیشرفت کرد اما آلمان شرقی ازهم پاشید. این مثال برای کشورهای اروپای شرقی هم وجود دارد.
وی ادامه داد: میگویند بالای ۲ میلیارد دلار در اختیار مردم و در منازل آنهاست. مهم این است که با چه سازوکاری میتوان این سرمایه را به سمت تولید برد؟ روحانی مردم را تشویق کرد که سرمایه خود را به بورس ببرند و هر که این کار را کرد، سرمایهاش را از دست داد چون راهکاری برای جذب سرمایه وجود نداشت. یک زمانی گفتند مردم دلارهای خود را به بانکها بسپارند تا سود دلاری به آنها داده شود ولی بعد از مدتی به آنها سود به ریال دادند یا اینکه بانک خصوصی و صندوق اعتباری تاسیس کردند ولی پول و سود مردم را برنگرداندند و در آخر از جیب همه مردم بخشی از ضرر این سپردهگذاران را جبران کردند. همین اقدمات به اعتماد عمومی مردم ضربه زد و دیگر مرم به این راحتی اعتماد نمیکنند. الان کسی که دنبال سرمایهگذرای باشد این نگرانی را دارد که از او سوال کنند که مثلا این ده هزار دلار را از کجا آوردهای؟
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه « بیانات رهبری در واقع سیاستگذاری برای کشور محسوب میشود»، تصریح کرد: دولت همین حالا باید برای اجرای این سیاستها، راهکاری بیندیشد تا سرمایه مردمی را به سمت تولید هدایت کند. یک نفر گفته است مردم سرمایه خود را به بخش گاز بیاورند. این حرف که درست نیست. باید سازوکار دقیقی برای جذب سرمایه در نظر گرفته شود. رهبری از اقتصاد گفتند زیرا اقتصاد مساله اول کشور ماست. ایشان در اهمیت مساله اقتصاد گفتند که اگر اقتصاد درست شود هم دنیا و هم آخرت مردم حل میشود.
یوسفیانملا تاکید کرد: پس از جذب اعتماد مردم، باید سازوکار دقیقی برای جذب سرمایه مردم در نظر گرفته شود. دولت باید بازگشت سرمایه مردم را تضمین واقعی بدهد یعنی بگوید اگر در فلان بخش سرمایهگذاری شود، چه مقدار سود به مردم داده میشود. دولت حتی باید اموال خود را گرو بگذارد تا تضمینی برای سود مردم باشد که اگر به هر دلیلی این سود به مردم تعلق نگرفت، از اموال خود به مردم بدهد.
وی در پایان گفت: برای هدایت سرمایه مردم به بخش تولید، باید اعتماد عمومی جذب شود، بستری دقیق فراهم شده و بازگشت سود مردم تضمین شود. ما راهی جز این نداریم زیرا دولت قادر به ایجاد جهش در تولید نیست و اقتصاد باید در اختیار مردم قرار گیرد. در کشورهای پیشرفته حتی سلاح و تجهیزات نظامی هم توسط بخش خصوصی تولید میشود و شرکتهای دولتی نقش چندانی در این زمینه ندارند . ما هم باید همین مسیر را برویم.
انتهای پیام
نظرات