محمد قاسمی در بازدید از طرحهای آبخیزداری قصرقند افزود: تعداد ۱۵۵ سازه خاکی و سنگ ملات شهرستان قصرقند در اثر بارندگیهای اخیر کاملا آبگیری و از هدر رفت بخش قابل توجهی از روان آبهای منطقه جلوگیری شد.
وی افزود: فعالیتهای آبخیزداری اجرا شده در شهرستان قصرقند نقش موثری در کنترل سیل، جلوگیری از فرسایش خاک و مهمتر از همه تقویت و احیای طبیعت را به دنبال داشته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیرداری قصرقند بیان کرد: قصرقند تنها شهرستان استان است که از دو حوزه سدی زیردان و شی کلگ بهره مند میباشد که بندهای آبخیز داری این شهرستان نقش موثری در کنترل رسوب این سدها دارند.
مدیرعامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان نیز گفت: بارندگیهای اخیر در جنوب استان و در پایین دست سدهای زیردان، پیشین، شی کلک و خیرآباد بیشتر از دو برابر متوسط سالیانه بود.
محمد امین بارانی گفت: آمار ثبت شده در ایستگاههای جنوب استان نشان میدهد از شش تا ۱۱ اسفند ماه بارندگی بیشتر از نرمال بوده در بالا دست سد زیردان بارندگی در ایستگاه لوریانی ۱۴۵ میلی متر و در ایستگاه پیرسهراب در ۵۰ کیلومتری پایین دست سد زیردان ۲۲۴ میل متر بوده در حالیکه بارندگی سالیانه این منطقه ۱۱۰ میلیمتر است.
مدیرعامل آب منطقهای سیستان وبلوچستان افزود: همچنین در ایستگاه جگیگور ۱۸۸ میلی متر و در باهوکلات در پایین دست سد پیشین ۲۱۶ میلی متر باران باریده که بیشتر از دو برابر متوسط سالیانه در منطقه است.
بارانی درخصوص اقدامات وزارت نیرو برای ذخیرهسازی و کنترل سیلابهای اخیر جنوب سیستان و بلوچستان، گفت: مطالعات اولیه برای ساخت سدهای مخزنی در شهرستانهای چابهار و کنارک انجام شده که مهمترین آنها سد کاریانی، سد ترادان، سد بزرگ باهوکلات و افزایش ارتفاع سدپیشین است که با تخصیص اعتبارات مورد نیاز شاهد آغاز عملیات اجرایی آنها خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات