مالک رحمتی عصر یکشنبه، ۲۷ اسفند ماه در جلسه ستاد نجات دریاچه ارومیه در محل استانداری به فرآیند زمانبر و طولانی احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: دریاچه ارومیه یک شبه به این وضعیت نیافتاده و نتیجه دو دهه غفلت است که با این بحران مواجه شدهایم و در این راستا نیز احیای آن نیز زمانبر خواهد بود.
وی به همکاری همه دستگاهها برای احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و افزود: شخص ریاست محترم جمهوری اهتمام ویژهای به این امر دارند و در این راستا نیز شاهد افتتاح و بهرهبرداری انتقال آب سد کانی سیب و تکمیل خط انتقال پساب تصفیه خانه تبریز که حیات تازهای را برای دریاچه بخشیده است، در دولت سیزدهم هستیم.
رحمتی ادامه داد: برای شتابدهی به پروژههای در حال اجرا نیازمند تزریق منابع قابل توجهی هستیم که امیدواریم در سال ۱۴۰۳ شاهد تحقق این امر باشیم.
وی به مدیریت آب در استانهای آذربایجانشرقی و غربی تاکید کرد و ادامه داد: ما در تامین آب با مشکلات عدیدهای مواجه هستیم ولی با مدیریت بهینه و بهرهوری آب میتوانیم از این طریق به احیای دریاچه ارومیه کمک کنیم.
وی تصریح کرد: تغییر الگوی کشت همواره مورد تاکید است که متناسب با اقلیم طبیعی و منابع آبی صورت گیرد و طبیعی است که با کشاورزی سنتی هرچقدر آب تزریق شود کارساز نخواهد بود و باید در حوزه کشاورزی اصلاح الگوی کشت، استفاده از آبیاریهای نوین، اصلاح بذر، استفاده از دانش و علوم روز انجام دهیم.
استاندار آذربایجانشرقی احیای دریاچه ارومیه را یک کار دانش پایه دانست و ادامه داد: همه امکانات دانشگاههای هر دو استان آذربایجانشرقی و غربی و دانشکدههای علمی ملی پای کارند و همچنین در دیدار با سفیر جدید کشور ژاپن نیز به همافزایی برای احیای دریاچه ارومیه تاکید کردیم تا با بهرهمندی از خرد جمعی در به نتیجه رسیدن موفقتر باشیم.
انتهای پیام
نظرات