به گزارش ایسنا، این آژانس مستقر در پاریس اعلام کرد روسیه در ماه میلادی گذشته، ۱۵.۶۹ میلیارد دلار از صادرات نفت خام و فرآوردههای نفتی درآمد کسب کرد که ۰.۹۵ درصد نسبت به ژانویه کاهش داشت.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد هر چند صادرات فرآوردههای نفتی روسیه در فوریه، ثابت ماند اما حجم محمولههای نفت خام این کشور، به ۴.۷۵ میلیون بشکه در روز در مقایسه با رکورد ۵ میلیون بشکه در روز در دسامبر، کاهش یافت.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، کاهش صادرات نفت روسیه، تا حدودی زیادی به دلیل خرید کمتر توسط هند بود که خرید نفت روسیه را در فوریه، ۴۲۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه قبل کاهش داد. حجم کمتر صادرات نفت خام، با افزایش قیمتهای صادرات محصول، تنها تا حدی جبران شد.
روسیه از زمان آغاز جنگ در اوکراین، به بزرگترین تامین کننده نفت هند تبدیل شده که مشتری بشکههای ارزانتر مسکو شده است. با این حال، در ماههای اخیر، آمریکا و متحدانش نظارت بر پایبندی جهانی به تحریمهای انرژی خود علیه کرملین را تشدید کردهاند و اکنون پالایشگاههای هندی به دنبال خرید بیشتر از تولیدکنندگان رقیب مانند عربستان سعودی هستند.
احتیاط هند، باعث بلاتکلیفی نفتکشهای حامل نفت سوکول روسیه در آبهای سنگاپور و کره جنوبی شده است. حجم نفت سرگردان در اوج خود، به ۱۸ میلیون بشکه رسید اما با خرید بخشی از محمولههای نفت سوکول توسط پالایشگاههای چینی، تا حدودی کاسته شده است.
بارگیری نفت روسیه در فوریه به مقصد چین، به ۲.۲ میلیون بشکه در روز رسید که مطابق با رکورد اخیر در نوامبر بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد رشد ماه به ماه ثبت شده، تنها ۱۰۰ هزار بشکه در روز بوده است و تحویل واقعی ممکن است بیشتر باشد زیرا حدود ۳۵۰ هزار بشکه در روز از صادرات روسیه، هنوز مقصد مشخصی ندارد و ممکن است به دست خریداران چینی برسد.
انتهای پیام
نظرات