• شنبه / ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402122618008
  • خبرنگار : 71610

پاسخ لبنان به پیشنهاد فرانسه برای کاهش تنش در مرز با اشغالگران

پاسخ لبنان به پیشنهاد فرانسه برای کاهش تنش در مرز با اشغالگران
مرز لبنان و سرزمین‌های اشغالی

وزارت خارجه لبنان از ارائه پاسخ بیروت به پیشنهاد فرانسه برای کاهش تنش در مرزهای این کشور و شمال سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد که پاسخ رسمی بیروت به ابتکارعمل فرانسه در رابطه با برقراری ثبات در جنوب این کشور را به سفیر پاریس تحویل داده است.

طبق گزارش شبکه الجزیره، این وزارتخانه اعلام کرد که پاسخ لبنان ابتکارعمل فرانسه را گامی مهم برای دستیابی به صلح و امنیت می‌داند.

طبق بیانیه وزارت خارجه لبنان، این پاسخ شامل تاکید دوباره بر موضع بیروت مبنی بر اجرای کامل و جامع قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل است.

در این بیانیه آمده است: لبنان به دنبال جنگ نیست، بلکه می‌خواهد از نقض حاکمیت ارضی خود  توسط اسرائیل در زمین، هوا و دریا جلوگیری کند. به محض پایان تخلفات اسرائیل، لبنان متعهد به از سرگیری نشست‌های سه‌جانبه با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل و اسرائیل به منظور بحث پیرامون تمام نقاط اختلاف و دستیابی به توافق برای اجرای کامل و جامع قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت خواهد شد.

اواخر بهمن یک منبع دیپلماتیک لبنانی به الاخبار اعلام کرده بود که بیروت یک پیشنهاد امنیتی از فرانسه دریافت کرد که مستلزم بررسی دقیق است.

وی گفت: محتوای این طرح شامل حمله نکردن به غیرنظامیان از هر دو طرف و اتخاذ اقداماتی در هر دو طرف مرز (داخل لبنان و شمال سرزمین‌های اشغالی) است.

این روزنامه نوشت: «به نظر می‌رسد فرانسوی‌ها طبق معمول تلاش می‌کنند تا نقش ویژه‌ای را ایفا کنند، اما اسرائیلی‌ها ترجیح می‌دهند موضوع را با طرف آمریکایی مدیریت کنند.»

روزنامه فرانسوی «لوموند» نیز در گزارشی در این باره آورده است: فرانسه می‌خواهد مساله لبنان را از وضعیت نوار غزه جدا کند و پیشنهادی مبنی بر اجرای سریع اقدامات در راستای کاهش سطح تنش ارائه کرد.

هم‌زمان با تلاش‌ها برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه، رژیم صهیونیستی و آمریکا برای دستیابی به راه‌حلی در جبهه لبنان هستند و فرانسه نیز برای جدا کردن این جبهه از پرونده غزه و آرام کردن تدریجی اوضاع در این منطقه وارد عمل شده است.

مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی همچنان تهدیدهای خود مبنی بر گسترش جنگ علیه لبنان را تکرار می‌کنند و این در حالی است که این تهدیدها با میانجیگری‌ها و ایده‌های آمریکایی و غربی همراه شده که به دنبال دستیابی به فرمول جدیدی برای مدیریت اوضاع در جنوب لبنان و برآورده کردن خواسته‌های دشمن برای ایجاد شرایط میدانی مناسب و دور کردن مبارزان مقاومت از مرزهای فلسطین اشغالی است.

یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزب‌الله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات فلسطینی طوفان‌الاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمین‌های اشغالی فلسطین به صورت روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی شده‌ است.

رسانه‌های عبری گزارش داده‌اند از زمان آغاز نبرد طوفان‌الاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و ده‌ها پایگاه نظامی آن‌ها توسط حزب‌الله هدف گرفته شده‌ است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرک‌نشین از شمال فلسطین اشغالی شد و تعدادی از شهرک‌نشینان هم خودشان از منطقه فرار کردند.

اخیرا رسانه‌های عبری فاش کردند که این شهرک‌نشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانه‌هایشان نیستند و می‌گویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آن‌ها نداشته و آن‌ها را رها کرده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha