چه تلاقی و تقارنی از این مبارکتر که بهار در بهار را با هم تجربه کنی؟ چرا که این قبیل تلاقیها و تقارنها، شاید دو یا حداکثر سه بار طی عمری که مهمان این دنیا هستیم برایمان اتفاق بیفتد اما حلاوتی بسیار شیرین و خاطرهای بسیار ماندگار دارد.
چه تلاقی و تقارنی از این بهتر که یک رویداد ملی با یک واقعه مذهبی، آن هم بر اساس چرخش ماههای قمری و ثبات ماههای شمسی با هم، در یک برهه خاص که اهمیت ویژهای برای مردمان آن سرزمین دارد اتفاق بیفتد.
حال که امسال شاهد این تقارن مبارک و میمون در تقویم تاریخ ایران زمین هستیم، پای صحبت شهروندانی مشستیم که این تقارن بهار در بهار را تجربه کردهاند.
«محمد دهقان» ۵۶ ساله در این باره به خبرنگار ایسنا میگوید: نوروز سال ۱۳۷۰ نیز با ماه رمضان مقارن بود و یادم هست لحظه تحویل سال مقارن با چهارم رمضان بود و سفره سحری به سفره هفتسین نوروزی پیوند خورده بود.
وی به دید و بازدیدهای نوروزی بدون پذیرایی تا افطار اشاره و اضافه میکند: همیشه دورههای قرآنخوانی در شبهای ماه رمضان در مسجد روستای ما به راه بود و گاهی قبل و گاهی هم بعد از دورههای قرآن به مهمانی میرفتیم؛ بعضی وقتها این مهمانیها تا سحر به طول میانجامید و چون تعطیلات عید بود، روزها غالباً استراحت میکردیم.
به گفته دهقان، اگر مهمانی هم از روستاهای اطراف یا شهرها در این روزها داشتیم، به طور حتم قصد ۱۰ روزه میکردند تا روزه آنها با مشکل مواجه نشود.
وی با بیان این که مراسم سیزده به در هم به طور معمول به مرغزارها و دشتها میرفتیم و هر آن چیزی که قرار بود ظهر روز طبیعت بخوریم، را به صورت دست جمعی با خانواده افطاری میل میکردیم.
«اکرم علائی» از دختران نوجوان بافقی که امسال برای اولین بار روزه میگیرد، از تلاقی این دو عید بسیار خرسند است، چون بخشی از روزههایش را میتواند در تعطیلات که مدرسهها نیز تعطیل هستند، بگیرد.
«محمدرضا کریمی» دیگر شهروند بافقی که دومین تقارن عید نوروز با ماه مبارک رمضان را تجربه میکند هم میگوید: اولین تجربهام از تقارن عید نوروز با ماه مبارک رمضان حدود ۳۰ سال قبل بود که آن موقع ۱۲ سال بیشتر نداشتم و تنها یادم هست که تعطیلات را در روستا گذراندم.
وی ادامه میدهد: البته دید و بازدیدهای عید به راه بود و ما هم برای گرفتن عیدی به همراه خانواده به دیدن مادر بزرگ و پدر بزرگ و دیگر اقوام میرفتیم و شبها هم برای مراسم ختم قرآن در مسجد روستا جمع میشدیم.
به گفته او، هیچگاه خاطره سحریهای آن سال از ذهنم محو نمیشود که چرا بیدار شدن سحر در روستا که در آن سالها برق هم نداشت و باید با چراغ گردسوز، خانه روشن میشد و شب را هم در کرسیهای زغالی می گذارندیم، بسیار به یادماندی و زیبا بود.
«فاطمه خسروی» هم میگوید: در این روزهای رمضان و عید، اقوام ما از کرج با قصد ۱۰ روزه، به بافق میآیند و بعد از افطار به دیدنی دیگر اقواممان خواهیم رفت.
وی ادامه میدهد: خدا را شکر، امسال به واسطه رحمت الهی و بارشهای خوبی که در این ماهها نصیب مردم شده، چندان ماه مبارک رمضان سخت نمیگذرد.
«فاطمه تفکری» مدیر حوزه علمیه خواهران بافق نیز با ذکر این نکته که روزهای ابتدایی فصل بهار، تقارن زیبایی با بهار قرآن پیدا کرده است، عنوان میکند: این فرصت استثنایی و ظرفیت قرآنی ماه مبارک رمضان را اهل بیت(ع) با واژه زیبای «ربیع» به معنای بهار تبیین کردهاند.
وی اضافه میکند: دقت در معنی بهار برای ماه رمضان، یادآور الزامات بهار و ظرفیتهای بی پایان ماه رمضان در همه زمینهها و ابعاد زندگی بشر است.
این مسئول ادامه میدهد: همان گونه که در بهار، نو شدن طبیعت را شاهد هستیم و برای روح و اعتقاد مسلمانان نیز ماه مبارک رمضان به درستی بهار و فرصتی برای نو شدن است.
«مریم مسلمان» طلبه این حوزه علمیه نیز از ماه مبارک رمضان به عنوان ماه خودسازی یاد میکند و میگوید: اولین و مهمترین قدم در خودسازی، این است که عیوب خود را با روشنی و دقت ببینیم و آنها را برطرف کنیم و چه خوب است که این اقدام را در همه سطوح شاهد باشیم.
وی که حافظ چند جزء قرآن کریم است، اضافه میکند: بهار رویش سبز طبیعت است که حضرت باری تعالی آن را به انسانها ارزانی داشته و چه دل انگیز میشود وقتی در بهار طبیعت، بهار رمضان با عطر قرآن به روح و جان انسانها جلا می بخشد و چه زیباست طلیعه ماه رمضان که با بهار سبز همراه شده است.
«علی عبادی پور» هم میگوید: نوروز ۱۴۰۳ در حالی تهنیت است که هم عطر میلاد مقدس حضرت صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را به همراه دارد و هم درگاه مهمانخانه رمضان در راه بهار طبیعت و بهار عبودیت به هم در آمیخته و خانه تکانی زندگی جسمانی با حیات طیبه روحانی، نشاط و امید به دلها در انداخته است.
«سیده ساجده امامی» دیگر شهروند بافقی نیز تقارن ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ را بی شک در افزایش بهره وری معنوی و تقویت نشاط فرهنگی و اجتماعی موثر میداند و میگوید: روزه داران بافقی میزبان شایستهای برای مسافران نوروزی خواهند بود ولی در عین حال بهینه سازی و متناسبسازی فضاهای گردشگری و واحدهای پذیرایی میتواند بیشتر از رفتارهای خلاف شئونات ماه مبارک رمضان پیشگیری کند.
انتهای پیام
نظرات