«فرزاد شریفی» در نشست خبری امروز چهارشنبه ۲۳ اسفند، که در محل قلعه والی شهر ایلام برگزار شد، اظهار کرد: معتقدیم رسانه، یکی از ظرفیتهای توسعه استان است، اگر استان ایلام به عنوان استان نوظهور در گردشگری معرفی شده، این نشان از جایگاه و اهمیت تمامی دستگاههای اجرایی، رسانهها و مطبوعات دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام ادامه داد: ستاد اجرایی خدمات سفر استان ایلام تا کنون ۴ جلسه برگزار کرده که دو جلسه در استانداری و دو جلسه در وزارت میراث فرهنگی برگزار شده و ۲۷ دستگاه اجرایی عضو ستاد خدمات سفر استان ایلام هستند.
وی با اشاره به اینکه ۲۶۴ مرکز اقامتی در استان وجود دارد، گفت: این مراکز ظرفیت اقامت ۵۳۳۱ نفر را در استان دارد. آموزش و پرورش یکی از اداراتی است که در حوزه اسکان بسیار کمک کننده بوده است. امسال شروع فعالیت ستاد سفر از ۲۸ اسفند شروع میشود و به دلیل تقارن ماه رمضان با نوروز تا ۹ فروردین ادامه دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام با اشاره به اینکه پاکسازی محوطههای تاریخی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی در برخی شهرستانها، فعالیت نوروزگاهها، تهیه و چاپ اقلام تبلیغاتی از دیگر فعالیتها بوده است، افزود: نرمافزار ایلام بلد یک نرمافزار مناسب، کمک کننده و شتاب دهنده است، انتظار از اصحاب رسانه داریم که این نرمافزار را بیشتر معرفی کنند، همچنین سامانه ۰۹۶۲۹ در تمامی مراکز نصب شده است. این سامانه برای ثبت اعتراضات مشتریان است.
شریفی گفت: امسال، ۸بیش از هزار نفر در اماکن اقامتی ما به عنوان گردشگر خارجی اسکان گزیدهاند، که نسبت به سال گذشته ۶۴ درصد رشد داشته است. این گردشگران از کشورهای عراق، پاکستان، گرجستان، کویت و چین بودهاند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ مکان بومگردی فعال در استان وجود دارد، تصریح کرد: بومگردیها نقش مهمی در ایجاد تحرک اقتصادی و اشتغال دارند، تاکنون ۴۰ درصد ظرفیت، مراکز بومگردی تکمیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام افزود: در طول دو سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه گردشگری پرداخت شده است، همچنین پرداخت تسهیلات به ۱۹ طرح گردشگری به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان بوده است.
شریفی به بازنگری شهرستان تاریخی سیمره اشاره کرد و گفت: از محل اعتبارات ملی و استانی مبلغ ۴ میلیارد تومان نمای مرکز موزه باستانشناسی درهشهر انجام شد.
وی به چاپ نخستین کتاب مردم شناسی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه مراسم سنتی «چمر» در فهرست آثار ملی ثبت شده است و بیانگر ایام حزن انگیز است، بهترین زمان برای برگزاری آن ایام اربعین بود.
شریفی با اشاره به اینکه ۹۰۶ اثر طبیعی، تاریخی و ملموس ثبت شده در استان ایلام داریم، گفت: در حوزه صنایع دستی بیش از ۲۰ هزار صنعتگر فعال در ۳۳ رشته داریم، همچنین ۱۵۰ کارگاه در ایلام فعال است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام ادامه داد: در نمایشگاهی که در کربلا، حلبچه و بغداد برگزار شد، علاوه بر فروش محصولات با تجار نیز قراردادهایی شکل گرفت، در طول دو سال گذشته مجموعا ۴۳ میلیارد تومان به صنعتگران داده شده است.
وی افزود: تا کنون ۴۶ فقره مهر اصالت ملی از گذشته تا کنون به ثبت رسیده است.
شریفی به نمایشگاه بینالمللی تهران اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه قراردادهایی با کشور آلمان و چین بسته شد که این یک فرصت خوبی برای استان بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام افزود: ۴۵ نیرو در حوزه یگان حفاظت داریم، تعداد نیروها با آثار تاریخی اصلا برابری ندارد، تا کنون ۱۸ هزار و ۵۷۰ مورد سرکشی از آثار تاریخی داشتهایم، همچنین ۶۲ مورد دستگیری حفار غیرمجاز، ۱۰۶ مورد کشف اشیاء تاریخی و ۲ مورد حکم ورود به منزل نیز به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات