دکتر عباس نصیری در گفت و گو با ایسنا گفت: امروزه تمایل افراطی بعضی از افراد به ایجاد تغییر و به روز بودن ظاهر، باعث به وجود آمدن درخواستهایی با استفاده از قابلیتهای عملهای زیبایی و یا تزریق با بوتاکس شده است. از جمله این موارد کشیدن گوشه چشمها به سمت شقیقهها و فرم گرفتن آن برای داشتن ظاهری با عنوان چشم گربهای است.
وی افزود: جدای از تمایلات فردی و اجتماعی برای تغییرظاهر نظیر تغییر فرم چشم به صورت چشم گربهای، واقعیت این است که در کتابهای مرجع زیبایی و فوق تخصصی هیچ نوشته و توصیهای برای عملهای غیر متعارف، عجیب و غریب و یا هرگونه اقدام تهاجمی نداریم. تبدیل چشمها به چشم گربهای، برجستگی لبها و گونهها به شکل نامتعارف و تزریق بیش ازحد بوتاکس هم یک اقدام تهاجمی محسوب شده که هیچ منطق علمی و قابل دفاعی پشت آن وجود ندارد .
دکتر نصیری در ادامه بیان کرد: اما زمانی پیش میآید که در مورد آسیبهای وارده ناشی از حوادث یا مشکلات مادرزادی ناگزیر هستیم که آن را اصلاح کنیم در نتیجه ممکن است کششی روی پوست اطراف چشم ایجاد کند، که این اقدام شباهتی با آنچه که به نام چشم گربهای متداول شده ندارد و یک اقدام درمانی است.
وی ادامه داد: بعضاً در رابطه با این موضوع مراجعانی هستند که انتظار دارند تغییر فرم چشم به عنوان یک عمل زیبایی مجزا در نظر گرفته و انجام شود. اما اینگونه عملها و اقدامات تهاجمی که برای تغییر یا ترمیم حالت چهره در نظر گرفته میشود، در جراحی پلاستیک یک قسمتی از یک عمل کلی تر و بزرگتر با نام علمی لیفت صورت و لیفت تمپورال یا کشیدن ناحیه شقیقه است که یک عمل درست بوده و در صورتی که پزشک فوق تخصص پلاستیک لازم ببیند، باید برای آن اقدام کرد.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی گفت: ولی چون توانایی جراحی پلاستیک و زیبایی را هر کسی ندارد ، رواج اینگونه موارد را کسانی باعث میشوند که مداخله گر بوده و متخصص اینکار نیستند. لذا با توجه به تمایل جامعه امروز به زیبا بودن، آن را تبلیغ و فراگیر نشان میدهند و تغییر حالتهایی را برای چشم و زیباتر شدن مطرح میکنند که با روش سادهتری از جمله تزریق بوتاکس دستیابی به آنرا امکانپذیر بیان میکنند، ولی واقعیت این است که این تایید شده و علمی نیست.
دکتر نصیری گفت: اگر کسی میخواهد به تغییر فرم چشمی که شنیده و مدنظرش است برسد و مهمتر از همه اینکه آیا با توجه به فرم صورت، این تغییر میتواند باعث زیبایی او شود یا خیر، باید توسط یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک معاینه شده و بررسی شود که آیا کشش پوست ناحیه شقیقه که خود اصلیترین عمل این حوزه است را نیاز دارد یا خیر؟ و آیا در سن مناسبی برای این اقدام قرار دارد یا خیر؟ و اگر نیاز است که برای بیمار تغییراتی به اسم تغییر فرم چشم و یا مشابه آن انجام شود، چه روش اصولی و درستی وجود دارد؟
دکتر نصیری در ادامه اظهار کرد: با اقدامات موضعی مثل تزریق چربی یا بعضی ژلها ایجاد این تغییرات، ماندگاری کوتاهی داشته و در صورت کوچکترین خطا عوارض بسیار جبران ناپذیری برای فرد متقاضی خواهد داشت. اگرچه گاهی عوارض موقتی است، ولی مواردی هست که منجر به عوارض ماندگار و دائمی گردیده که اصلا قابل اصلاح نیست. از جمله عوارضی که به واسطه تغییر حالت فرم چشم ایجاد میشود، نکروز و سیاه شدن پوست دو طرف ناحیه چشم است که با پیوند پوست اصلاح میشود، اما جای پوست پیوند شده ماندگار است.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی افزود: در بیشتر مواقع در خصوص خدمات زیبایی کلمات فریبنده و جذابی از طریق تبلیغات سوء شنیده میشود و مخاطب آن هم بیشتر افرادی هستند که میخواهند ظاهر به روزشان را نشان دهند، واقعیت این است که جذابیت و ایدهآل نشان دادن آنها فقط در فضای مجازی است و در واقعیت اصلا وجود ندارد. همیشه در تمام سطوح و کتب علمی آنچه که اولویت دارد و باید حفظ شود، چهره طبیعی خدادادی است، مگر ناهنجاریها و تغییر شکلهایی که مادرزادی بوده و یا واقعا آزار دهنده باشند. تشخیص درستی و چرایی انجام این عملها هم بر عهده مرجعی به نام جراحان پلاستیک و زیبایی است که با ارزیابیها و با ارائه پیشنهادهای مختلف در این خصوص به نتیجه برسند و حتما یکی از این روشها چشم گربهای شدن نیست.
وی با اشاره به تمایل برخی از مراجعانِ متخصصان جراحی پلاستیک به جراحیهای غیر متعارف گفت: مشابه این گونه درخواستها که شنیده شده و مراجعین از ما هم خیلی درخواست میکنند گوش الاغی است، یعنی گوشی که لبه آن تیز می شود. اما اینکه این مورد هم مثل چشم گربهای فراگیر شود چگونه خواهد بود، مشخص نیست، اما در حال حاضر مراجعین زیادی دارد. ولی واقعیت این است که، این ظواهر فقط در یک مقطع زمانی برای افراد جذاب است و پس از مدتی رنگ میبازد و در آن زمان دیگر نمیتوان این تغییر را درست کرد. پس توصیه ها این است که خیلی راحت فریب این صحبتها، شنیدهها و تبلغات مجازی را نخورند.
دکتر نصیری درخصوص علت رواج اینگونه تغییرات ظاهری گفت: معمولا طرح درخواستهای مرتبط با این موارد غیرمتعارف بیشتر از طرف افرادی است که خیلی آگاهی ندارند و فقط بر اساس شنیدهها مبنی بر اینکه یک تغییر میتواند باعث بهتر شدن ظاهر، جذاب شدن و به روز شدن شود، تصمیم میگیرند. در حالی که ممکن است نیازی هم نداشته باشند. واقعیت این است که هر چقدر این آگاهی بیشتر باشد، سطح دانش فردی و اجتماعی فرد فراتر رود، قطعا افراد جامعه سنجیدهتر فکر میکنند و این اتفاقات و عوارض پیش نخواهد آمد.
وی ادامه داد: افرادی که پیگیر اینگونه تغییرات و عملهای عجیب و غریب در ظاهر خود هستند، باید بررسی شود که آیا واقعا مسایل و مشکلات روان پزشکی دارند یا خیر؟ این هم یک دلیل بوده و اما خیلی قابل اشاعه نیست و درصد و عددی برایش نداریم. اما چیزی که در جامعه دیده میشود؛ کسانی که متقاضی این عملهای عجیب هستند، از نظر روحی و روانی نیاز به مشاوره دارند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز توصیه کرد: با توجه به افزایش تقاضای خدمات زیبایی در ایام پایانی سال، افرادی که به دنبال تزریق بوتاکس هستند، باید از دو ماه قبل این کار را کرده باشد. چون اینگونه اقدامات با توجه به اینکه با سلامت مرتبط است، نیاز به تحقیق داشته و در مدت زمان محدود نمیتواند انجام شود. در تزریق بوتاکس، متخصص انجام آن و بوتاکسی که استانداردها را حفظ کرده و از راه درست به مصرف برسد، اهمیت ویژهای دارد. در یک اقدام آنی و نسنجیده ممکن است فرد متقاضی به متخصص دسترسی پیدا نکند و ناگزیر شود با دارویی که معتبر نیست و توسط کسی که خیلی تجربهای ندارد، در کوتاهترین زمان ممکن این خدمات را دریافت کند.
وی افزود: در این شرایط در بهترین حالت، این تزریق عارضه موقت میدهد که همین عارضه موقت دوران بعد از آن را برای فرد تلخ میکند و یا بعضاً عوارضی را به وجود آورد که ماندگاری داشته که یا مستلزم هزینه بیشتربوده و یا جبران ناپذیر است. لذا توصیه میشود افرادی در این ایام به دنبال اینگونه خدمات زیبایی هستند، زودتر و توسط فوق تخصص پلاستیک و با برند معتبری که به درستی نگهداری و فروخته شده اقدام کنند. چرا که اصولاً انجام با عجله اقدامات زیبایی عارضه دارخواهد بود.
دکتر نصیری با اشاره به عوارض بوتاکس و تغییر فرم چشم به چشم گربهای گفت: عفونت، خونریزی، بدشکلی و کج شدن فرم طبیعی ناحیه تزریق شده، عدم تقارن و مختل شدن عملکرد عضله ناحیه از جمله عوارض این تغییر است. سر و صورت پر از رگ و عصب است و اگر تزریق توسط فرد کم تجربه روی رگ زده شود، منجر به خونریزی و کبودی شده و حتی ممکن است باعث ایجاد آسیب جدار رگ و تورم آن بنام آنوریسم و یا ارتباط بین شریان و ورید وعارضه ای بنام فیستول عروقی شود.
این متخصص یادآور شد: متاسفانه با توجه به فراگیر شدن اقدامات زیبایی، مداخله گران به این سمت روی آوردهاند که از بوتاکس به عنوان یک ابزار فریبنده و تبلیغاتی استفاده کنند. هر چند ممکن است عوارض موقتی بدهد ولی همیشه اینطور نیست و ممکن است صورت، پلک و چشم کج شده یا بیفتد. اما افراد بر این تصورند که این عوارض اصلاح میشود، اما همین اصلاح شدن هم راحت نیست.
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی اظهار کرد: در موارد بسیاری که تحت عمل جراحی با تزریق قرار گرفته بودند و منجر به نکروز و سیاه شده پوست شده بود حتی با درمان مناسب این عارضه، هیچگاه چهره فرد به حالت عادی بر نمیگردد. جالب اینجاست که اکثرا این مراجعان هم به این عوارض آگاه بودهاند و بازهم این کار را کردهاند، اما نمیدانستند که ممکن است اینقدر عمیق و شدید اتفاق بیفتد. بنابراین در این زمینه افزایش آگاهی عمومی بسیار اهمیت دارد.
انتهای پیام
نظرات