براتالله زیدآبادی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه کشتارگاه سنتی ۵۰ ساله سبزوار با فرسودگی مواجه است و نیاز فوری به بازسازی دارد، اظهار کرد: این کشتارگاه همچنان از وجود نواقصی رنج میبرد.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه تاکنون توسط شهرداری که مالکیت آن را بر عهده دارد اقداماتی در خصوص این کشتارگاه سنتی صورت گرفته اما همچنان مشکلاتی دارد که باید رفع شود.
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار تصریح کرد: علیرغم اینکه شهرستان سبزوار با داشتن ۱۵۰ هزار رأس دام سبک و سنگین و کشتار روزانه حدود ۲۰۰ رأس دام سبک و سنگین، وجود دو میدان دام سبک و سنگین و خرید و فروش روزانه ۳۰۰۰ رأس دام به عنوان بارانداز دام محسوب میشود و از سویی یکی از قطبهای تولید دام خراسان رضوی است اما همچنان از نبود کشتارگاه صنعتی رنج میبرد.
وی راهاندازی کشتارگاه صنعتی را یکی از نیازهای جدی شهرستان سبزوار دانست و بیان کرد: احداث تنها کشتارگاه صنعتی شهرستان از حدود ۲ دهه قبل آغاز شده ولی همچنان نیمهکاره باقی مانده است.
وی از سبزوار به عنوان یکی از شهرستانهای پرجمعیت خراسان رضوی نام برد و گفت: قطعاً کشتارگاه صنعتی نقش قابل توجهی در تأمین گوشت با کیفیت و به خصوص سالم دارد.
دکتر زیدآبادی عنوان کرد: با توجه به اینکه سبزوار بارانداز دام سبک و سنگین منطقه محسوب میشود قطعاً این شهرستان ظرفیت مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه کشتارگاه صنعتی دارد.
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار در ادامه با اشاره به اینکه سال ۸۲، حدود ۲۰ هکتار از اراضی ملی سبزوار، برای ساخت کشتارگاه صنعتی به یک سرمایهگذار واگذار شد، عنوان کرد: علیرغم دریافت تسهیلات سرمایهگذار پروژه را با پیشرفت ۴۰ درصدی نیمهکاره رها کرد.
وی با بیان اینکه کشتارگاه سنتی فعلی با ۵۰ سال قدمت با فرسودگی جدی مواجه است و نیاز فوری به بازسازی دارد، خاطرنشان کرد: فضای محدود و تجهیزات و تأسیسات فرسوده از دیگر مشکلات جدی کشتارگاه است.
زیدآبادی عنوان کرد: علیرغم اینکه طی سالهای اخیر اقداماتی برای بهسازی و تجهیز ریل کشتار، تله نگهدارنده، شوک برقی، پوستکنی، اره لاشه این کشتارگاه صورت گرفته، اما این اقدامات کافی نبوده است.
وی گفت: خوشبختانه طبق قرارداد شهرداری با پیمانکار جدید کشتارگاه که برنده مزایده چند ماه پیش بود مقرر شد که برای تعمیرات و تجهیزات بیش از ۲۰ میلیارد ریال هزینه شود که در حال حاضر در دست اقدام است.
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار در حوزه کشتارگاه صنعتی ابراز امیدواری کرد با حضور سرمایهگذار جدید هرچه زودتر کشتارگاه صنعتی نیز به سرانجام برسد.
وی اظهار کرد: بر اساس آنچه اعلام شده کشتارگاه صنعتی جدید ظرفیت کشتار ۱۰۰۰ رأس دام سبک و ۱۰۰ رأس دام سنگین را خواهد داشت.
زیدآبادی با اشاره به اینکه ظرفیت پائین کشتارگاه فعلی موجب شده تا ۹۰ درصد دام مازاد سبزوار در دیگر کشتارگاهها ذبح شود، تصریح کرد: با راهاندازی کشتارگاه صنعتی قطعاً علاوه بر تأمین گوشت مصرفی شهرستان بخشی از نیاز منطقه نیز تأمین خواهد شد.
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالیهای اخیر و افزایش قیمت نهادههای دامی، دام سبک در شهرستان به ۱۴۰ هزار و دام سنگین به ۱۰ هزار رأس کاهش یافته است.
انتهای پیام
نظرات